Uitslagen Premier League 01-01-2022, Rodri provoceert Arsenal-fans

Gisteren werd er in tegenstelling tot veel andere competities gewoon gevoetbald in de Premier League. In Engeland gaat men namelijk vrijwel altijd door en dat is lekker voor de voetballiefhebber. Er stonden oorspronkelijk vier wedstrijden op het schema, waarvan alleen Leicester tegen rode lantaarndrager Norwich City niet doorging vanwege coronaperikelen. De overige 3 duels leverden voldoende gespreksstof op om over na te praten…

Rodri juicht met teamgenoten na het scoren van de 1-2 tegen Arsenal
© VoetbalVandaag Images | 02-01-2022 12:35

Zo speelde de VAR (Video Assistant Referee) in Londen een hoofdrol, ontsnapte een ander team uit Londen in de 96e minuut en gaf een derde team uit de Engelse hoofdstad een op het oog eenvoudige zege nog bijna weg.

Arsenal - Manchester City: 1-2

Onlangs spuwde Alan Shearer bij Match of the Day zijn gal over het 'amateuristische niveau' van de nationale arbitrage. De discutabele beslissingen in de wedstrijd tussen Arsenal en koploper City zullen in de volgende uitzending ongetwijfeld aan bod komen.

Na de 1-0 van Arsenal-speler Saka ( de eerste goal in zes! duels tegen Manchester City) leek er geen vuiltje aan de lucht voor de degelijk spelende Londenaren. Daar kwam verandering in bij een potentieel penaltymoment.

Scheidsrechter Stuart Atwell wuifde een vermeende overtreding op Bernardo Silva in eerste instantie weg, maar werd teruggefloten door de VAR. Riyad Mahrez faalde vervolgens niet van elf meter en bracht beide ploegen in evenwicht.

Tot overmaat van ramp voltrok Rodri het drama voor de Gunners in de 93e minuut, door van dichtbij de 1-2 achter doelman Aaron Ramsdale te schieten. Hij vierde zijn goal vervolgens door zonder shirt een vak met Arsenal fans te provoceren, zoals in onderstaande video te zien is.

Dankzij de winst verstevigt City de koppositie. De club heeft 53 punten. Dat zijn er 11 meer dan Chelsea (1 duel minder gespeeld) en 12 meer dan Liverpool (2 duels minder gespeeld).

Watford - Tottenham Hotspur: 0-1

Bij deze wedstrijd gebeurde er minder spannends. Tottenham was qua statistieken de bovenliggende partij, met maar liefst 9 doelpogingen. Voor de ogen van 20.391 fans trok scheidsrechter Robert Jones slechts een gele kaart.

Waar de meeste Tottenham fans vermoedelijk geen overwinning meer verwachtten, kwam die er alsnog. In de 96e minuut was het niemand minder dan voormalig Ajacied Davinson Sanchez die de bevrijdende 0-1 scoorde.

Dankzij de winst dragen de Londenaren de 7e plek over aan Manchester United in de Premier League stand. Watford blijft steken op de 17e plaats.

Crystal Palace - West Ham United: 2-3

The Hammers wisten in de voorgaande 4 duels maar eenmaal te winnen. Dat gebeurde op 28 december 2021 in de uitwedstrijd tegen Watford. Gisteren stond er wederom een uitduel op de planning tegen Crystal Palace. De eerste helft verliep fantastisch voor de mannen van coach David Moyes, met een klinkende 0-3 ruststand.

De tweede helft bracht een veranderend spelbeeld, met Palace als bovenliggende partij. De 1-3 viel echter pas in de 83e minuut, waardoor er niet veel tijd meer over was. Uiteindelijk werd het in de 90e minuut nog 2-3, maar dat mocht niet meer baten voor de middenmoter.