België - Nederland trappen af in de Nations League: de beste odds en voorspellingen tot 7.00 keer je inzet

Op vrijdag 3 juni begint het Nederlands elftal aan de derde editie van de Nations League. Oranje neemt een zuidelijke afslag om het in de Derby der Lage Landen op te nemen tegen België, een kraker van jewelste. De twee landen strijden om plek één in poule A4, waarin Polen en Wales het kwartet complementeren. De historie lijkt er op te wijzen dat Nederland en België aan elkaar gewaagd zijn.

Kevin De Bruyne namens België
© PROSHOTS | 03-06-2022 10:00

Scorende middenvelders bij de Rode Duivels

Met België treft Oranje de nummer twee op de FIFA-wereldranglijst. Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, beschikt al jaren over de Gouden Generatie, met Kevin De Bruyne als speler die op het moment het meest in het oog springt. Dat de middenvelder van Manchester City van een potje voetbal houdt, staat als een paal boven water. Toch deed hij een zeer opmerkelijke uitspraak tegenover Het Laatste Nieuws: “Voor mij is de Nations League onbelangrijk”, klonk het. Deze uitspraak deed hij vooral omdat er vier wedstrijden in elf dagen gespeeld moeten worden. Toch denken we dat de Belgische vedette tot op het bot gemotiveerd is om tegen het Nederlands Elftal te spelen, en dat hij in de overige wedstrijden tegen Wales en Polen (2x) meer rust zal krijgen. Op Bet365 staat een odd waarbij je 1.53 krijgt voor een schot op doel van De Bruyne. Over het algemeen komt de middenvelder vaak in scoringspositie en neemt hij ook nog eens de vrije trappen voor zijn teams, waardoor één enkel schot op doel vrij voor de hand ligt.

Naast De Bruyne is er nog een Belgische middenvelder die bezig is aan een ijzersterk seizoen, zowel voor Club Brugge als bij de nationale ploeg van België. We hebben het hier over Hans Vanaken, die de afgelopen maand veelvuldig wordt gelinkt aan een overstap naar Amsterdam sinds bekend is dat zijn ex-trainer Alfred Schreuder daar vanaf volgend seizoen de touwtjes in handen krijgt. De aanvallend ingestelde speler was de afgelopen twee interlands trefzeker voor De Rode Duivels, en zal opnieuw van dat gevoel willen proeven.

  • Tip: Kevin de Bruyne schiet op doel (1.53)
  • Tip: Hans Vanaken maakt een doelpunt (4.33)

Nederland en zijn systeem, Memphis is dé man

Louis van Gaal was tijdens de persconferenties van maandag en donderdag weer in vorm. De Nederlandse bondscoach gaf menig journalist een veeg uit de pan, maar liet voetbalinhoudelijk gezien nog niet al te veel los, over het systeem waar hij bijvoorbeeld in wil gaan spelen. Toch sijpelde er donderdag het één en ander door bij aanvoerder Virgil van Dijk, die aangaf dat er meer vanuit een 3-4-3 gespeeld gaat worden.

Teun Koopmeiners en Memphis Depay
PROSHOTS

Uiteindelijk zullen de ogen toch gericht zijn op vooral één naam: Memphis Depay. De spits, die er bij Barcelona nauwelijks aan te pas komt, is bij Oranje als een vis in het water en gaat tegen België verder op jacht naar de all-time topscoorderstitel van Nederland. Daarnaast zullen de Belgische fotografen hun vizier richten op Noa Lang, die 'het Belgisch voetbal heet heeft gemaakt'. De Nederlander, die van Club Brugge naar AC Milan verkast, zal zijn uitspraken koste wat kost waar willen maken. Naar verwachting start hij niet in de basis maar een scenario waarbij hij invalt en in de slotminuten nog een doelpuntje meepikt, is niet ondenkbaar.

  • Tip: Memphis Depay maakt een doelpunt (2.10)
  • Longshot: Noa Lang maakt het laatste doelpunt (11.00)

Derby der Lage Landen: de laatste ontmoetingen

De laatste twee ontmoetingen tussen beide ploegen dateren alweer uit 2016 en 2018. De wedstrijden van toen vonden respectievelijk plaats in Amsterdam en Brussel, en hadden beide keren dezelfde uitslag: 1-1. Beide ploegen ontliepen elkaar destijds niet zoveel, en wij denken dat dat ook vandaag de dag het geval is. Het zijn twee ploegen die zowel aanvallend als verdedigend hun mannetje kunnen staan, en bovendien bulken van de kwaliteit. Het lijkt dan ook wel te gaan gebeuren dat beide teams het net zullen vinden.

  • Tip: Beide teams scoren een doelpunt (1.61)
  • Longshot: Correcte score 1-1 (7.00)