Torino FC

Torino FC is een voetbalclub uit Turijn in Italië die thuiswedstrijden afwerkt in Stadio Grande Torino. Op deze pagina vind je onder meer informatie over de volgende wedstrijd op het Torino FC programma, de laatste tien uitslagen en de stand van Torino FC in de Italiaanse Serie A.

Het overzicht met daarin de spelers uit de Torino FC selectie, geeft je ook specifieke statistieken over het aantal gemaakte doelpunten en assists. Als aanvulling hierop, zie jij meteen welke spelers gebukt gaan onder een blessure, of te kampen hebben met een schorsing.

Met een blik op het nieuwsoverzicht, vind je artikelen die zijn opgesteld vanuit een betting perspectief. De geschreven content is uniek in zijn soort, want met deze informatie ben je volledig op de hoogte van wat er speelt rondom de club. Die kennis kun je perfect gebruiken voor het plaatsen van weddenschappen.

Weet jij uit je hoofd het het Torino FC shirt van dit seizoen eruit ziet? Dankzij Voetbal Vandaag zie jij altijd de actuele tenues die worden gedragen in thuis- en uitwedstrijden. Met een simpele klik op de knop ‘plaats bestelling’, verzeker je jezelf van een uniek shirt dat je kunt dragen als je bijvoorbeeld kijkt naar de derby Torino FC – Juventus FC.

Naast de Derby della Mole, kijk je met een Ziggo Sport Totaal pakket ook naar live wedstrijden uit de Serie A, Coppa Italia en tal van andere topcompetities uit Europa en zelfs de MLS. Als je meer informatie wilt over dit pakket en openstaat voor een exclusief aanbod via Voetbal Vandaag, lees dan snel verder.

Voorspel de volgende wedstrijd binnen het Torino FC programma

Je ziet welk team de volgende tegenstander is van de Torino Football Club, waarbij ook onthuld wordt onder welke competitie het duel valt. Dit kan naast de Serie A natuurlijk ook het bekertoernooi Coppa Italia zijn. De aftellende klok laat je weten op welke datum er wordt gespeeld en hoe laat er wordt afgetrapt.

Laat je gedachten de vrije loop en voorspel deze wedstrijd, door een van de drie mogelijke uitkomsten aan te klikken. Daarmee laat je het venster uitklappen en krijg je exclusief te zien wat overige fans van dit duel verwachten. Gesteund door de kennis van de massa alias wisdom of the crowd, kun je op een eenvoudige manier geld winnen met het Torino FC programma.

Hoeveel geld je verdient, bepaal je helemaal zelf. Voetbal Vandaag vergelijkt speciaal voor jou de odds bij verschillende bookmakers en geeft je de best betalende quotering op een presenteerblaadje. Je kiest een inzet waarmee je deze odd wilt vermenigvuldigen en voila: check de potentiële winst die wordt uitbetaald.

Wat kun je allemaal met de laatste tien Torino FC uitslagen

Het schema met daarin een overzichtelijk beeld van de laatste tien uitslagen van Torino FC, geeft een perfecte mogelijkheid om op je gemak terug te kijken naar recente prestaties in alle competities. Elke afzonderlijke uitslag vertelt je wie de tegenstander was, hoeveel punten er zijn gepakt en hoeveel doelpunten er zijn gevallen.

Voetbal Vandaag onderscheid zich op het gebied van statistieken. Wanneer je op een willekeurige Torino FC uitslag klikt, word je doorgeleid naar de wedstrijdpagina. Hier kun je ongelofelijk veel data vinden zoals bijvoorbeeld corners, namen van doelpuntenmakers en natuurlijk kaartenpakkers. Dat is echter nog lang niet alles, want er worden ook uitgebreide statistieken getoond die zijn berekend over het gehele seizoen.

Vind supersnel uit welke spelers van de Torino FC selectie uitblinken

Er zijn veel voetbalfans die ondanks een degelijke kennis, toch maar weinig spelers van Torino FC kunnen opnoemen. Een blik op de Torino FC selectie helpt je daar een handje bij. Er worden van elke afzonderlijke speler statistieken weergegeven die betrekking hebben op het aantal gescoorde doelpunten, gegeven assist en de hoeveelheden verzamelde gele en rode kaarten.

Daarnaast zie je ook nog de leeftijd en het aantal gespeelde wedstrijden tijdens dit seizoen. Ben jij van plan om een weddenschap af te sluiten op een player special? Kijk dan eerst of hij niet geschorst of geblesseerd is. Voor meer informatie en uitleg over verschillende soorten bets, ga je naar de uitgebreide weddenschappen-pagina.

Steek de FC Torino een hart onder de riem met de aanschaf van een shirt

Aan de rechterzijde van deze pagina, zie je de huidige tenues die het team van Torino FC dit seizoen draagt. Het thuisshirt is bedoeld voor wedstrijden in het eigen Stadio Comunale, terwijl het andere Torino FC shirt de club in uitwedstrijden vertegenwoordigd.

Een officieel Torino FC shirt kom je niet vaak tegen in het straatbeeld en dat is eens te meer reden om een tenue aan te schaffen. Bovendien verdient de club ook nog iets aan merchandise.

FC Torino Clubnieuws vanuit een betting perspectief is altijd vers van de pers

Als jij van plan bent om te gaan wedden op de club, dan is informatie verzamelen een van de belangrijkste taken. Met een degelijke analyse maak je immers meer kan op een correcte voorspelling. Het nieuws over Torino FC bevat recente actualiteiten die bijdragen aan je clubkennis.

De inhoud van de getoonde artikelen kan bestaan uit statistieken, maar kan ook betrekking hebben op algemene informatie over spelers of de gehele selectie. Wat je hier in elk geval nooit gaat vinden, is berichtgeving omtrent non-voetbalwedden topics zoals bijvoorbeeld de nieuwe auto van de midvoor.

Vijf waardevolle feiten over ‘Granata

  • ⚽ In elk geval als het om prestaties gaat, is de club het kleine broertje van stadgenoot Juventus. Maar onder de inwoners van Turijn is Torino FC de populairste club.

 

  • ⚽ Het thuisstadion is het Olympisch Stadion, officieel Stadio Grande Torino, waar onder meer de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2006 plaatsvinden.

 

  • ⚽ Zoals Juventus tegenwoordig nationaal en internationaal tot de top behoort, zo kent de club in de jaren veertig haar hoogtijdagen: Il grande Torino FC wordt Italiaans landskampioen in 1943, 1946, 1947, 1948 en 1949.

 

  • ⚽ In 1949 komt praktisch de gehele ploeg om het leven bij een vliegramp in de buurt van de stad – in totaal zijn er 31 slachtoffers. Italië – en de rest van de wereld – is geschokt.

 

  • ⚽ Een van de eerste Nederlandse voetballers die naar het buitenland trekt, is legende Faas Wilkes. Na zijn tijd bij Inter speelt hij nog een seizoen bij Torino FC. Ook Michel van de Korput (1980-1983) en Wim Kieft (1986-1987) droegen het prachtige bordeauxrode shirt.

Een korte samenvatting over clubgeschiedenis

In 1906 werd Torino FC opgericht, als samenvoeging van FC Torino en een groep die zich had afgescheiden van Juventus. Met Il trio delle meraviglie, het ‘wondertrio’ – Julio Libonatti, Adolfo Baloncieri en Gino Rossetti – wint Torino FC in 1927 het eerste landskampioenschap.

Legendarisch is de ploeg uit de jaren veertig, wanneer Il grande Torino FC vijf scudetti wint en – in 1943 – de eerste Italiaanse ploeg is die landskampioen wordt én de beker wint. Na de Superga-vliegramp in 1949, waarbij bijna de voltallige ploeg om het leven komt, wordt een tijdelijke sportieve neergang ingezet, met als dieptepunt de degradatie in 1959. Het jaar daarop is de club echter alweer terug in de Serie A.

Jarenlang is de club een goede middenmoter of zelfs subtopper, tot de ploeg in het seizoen 1975-1976 weer Italiaans landskampioen wordt – en dus het seizoen erop Europacup I mag spelen. Daarin wordt de ploeg in de tweede ronde uitgeschakeld door Borussia Mönchengladbach. Er volgen ups (klasseringen in de topdrie van de Serie A) en downs (vijf keer degradatie naar de Serie B). Sinds 2013 speelt het team onafgebroken in de hoogste Italiaanse klasse. Beste klassering in die periode: 7de. Slechtste klassering in die periode: 17de.

De clash tussen Juventus FC en Torino FC

De onderlinge duels met Juventus FC staan bekend als de Derby della Mole, naar de Mole Antonelliana, het 167 meter hoge, karakteristieke gebouw in het centrum van de stad. Torino FC is de club van de stad en de regio, Juventus FC heeft veel supporters in heel Italië en over de rest van de wereld.

De Derby della Mole is de eerste stadsderby in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal. Er staat meer op het spel dan sportieve stadshegemonie: Juventus FC is van oudsher de club van de beter gesitueerden, Torino FC wordt gesteund door de arbeidersklasse. Als in de jaren zestig veel Zuid-Italianen naar Turijn trekken om bij Fiat te gaan werken en om die reden Juventus FC als hun favoriete club kiezen, komt daar verandering in.

Wat betreft nationale en internationale successen heeft Juventus FC de stadgenoot allang overvleugeld: Torino FC wist de afgelopen tien jaar in de Serie A nooit hoger te eindigen dan de zevende plaats.