Sevilla FC

Sevilla FC is een Spaanse voetbalclub uit Sevilla en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Binnen het programma van Sevilla vind je de volgende wedstrijd en de plek die Sevilla inneemt in de stand van La Liga. Eveneens worden hier de laatste tien uitslagen van de wedstrijden van Sevilla weergegeven.

De uitslagen van Sevilla worden direct live bijgewerkt en helpen jou bij het voorspellen van de volgende wedstrijd. Als je op een mogelijk resultaat klikt, zie je meteen hoe andere wedders hierover denken. Hiermee wordt jouw voorspelling dus nog nauwkeuriger.

Deze ploeg uit de regio Andalusië wordt veel bekeken op tv of via internet. Op de website vind je alle informatie hoe ook jij Sevilla op tv of via een livestream kunt volgen. Daarnaast krijg je hier de voltallige selectie van Sevilla inclusief wedstrijdstatistieken en ook nog eens alle nieuws over Sevilla vanuit een betting perspectief.

Je ziet het: op deze website kan een weddenschap nauwelijks de mist in gaan, onder meer door de grote hoeveelheid informatie. Samen met jouw voetbalkennis moet dit ongetwijfeld tot succes leiden. Wist je al dat je bij Voetbal Vandaag altijd de beste odds kunt zien? Vergeet trouwens niet om het shirt van Sevilla te bestellen.

Sevilla en zijn volgende wedstrijd

Het zal je direct opvallen dat in het programma van Sevilla de eerstvolgende wedstrijd vermeld staat. Je leest hier:

 • Tegen wie de ploeg speelt
 • Waar de wedstrijd plaatsvindt
 • Op welke datum gespeeld wordt
 • Hoe laat het duel begint
 • Bij welke competitie de wedstrijd hoort
 • De vorm waarin de ploeg verkeert middels de laatste vijf resultaten

Met deze informatie kun jij aan de slag om de uitslag van deze wedstrijd te voorspellen. Als je klikt op een mogelijk resultaat, zie je in een pop up scherm direct hoe andere voetballiefhebbers hierover denken. Vergis je niet, ‘the wisdom of the crowd’ is een prima raadgever.

Na deze input van informatie hoef jij alleen nog maar je inzet te bepalen. Voetbal Vandaag checkt bij alle bookmakers wat de hoogste quotering is en deze krijg jij dus ook! Pak deze unieke kans en plaats vandaag nog je inzet.

Maak gebruik van de laatste tien uitslagen van Sevilla

Een team steekt altijd in een bepaalde vorm en dat kun je zien aan de laatste resultaten. Daarom krijg je op deze pagina de laatste tien uitslagen van Sevilla te zien. Hier kun je zeer waardevolle informatie uit halen en gebruiken voor je weddenschap. Denk maar eens aan:

 • De tegenstander: sterk, zwak, gemiddeld
 • Het aantal gescoorde goals en het aantal tegendoelpunten
 • Behaalde punten
 • Welke competitie? (Europees, La Liga, Copa del Rey)

Analyseer je al deze zaken dan krijg je een heel goed beeld wat de uitslag van de volgende wedstrijd kan worden. Op deze manier kom jij dus nog beter beslagen ten ijs voor je weddenschap. Nog meer uitslagen en het speelprogramma vind je trouwens op de pagina van La Liga.

Volg Sevilla via de snelste live score

Als je niet in de gelegenheid bent om een wedstrijd in het stadion, op tv of via een livestream te bekijken dan kun je altijd bij Voetbal Vandaag terecht. Je kunt het verloop van de wedstrijden van Sevilla namelijk volgen via de pagina: voetbalvandaag.nl/live/. Zodra er belangrijke gebeurtenissen zijn in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (of elders), wordt dit direct verwerkt.

Bij Voetbal Vandaag krijg je dus altijd de snelste live score van Sevilla te zien. Hier hoef je niet een eeuwigheid te wachten, totdat er een keer een tussenstand wordt doorgegeven. Je kunt je weddenschap hier volgen zonder in spanning te zitten.

Alle feiten over de selectie

Op deze pagina vind je alle feiten over de selectie van Sevilla. Natuurlijk lees je alle namen, maar hier zijn de wedstrijdstatistieken aan toegevoegd. Denk hierbij aan:

 • Ontvangen gele en rode kaarten
 • Leeftijd speler
 • Gescoorde goals
 • Gegeven assists
 • Aantal gespeelde wedstrijden

Tevens wordt vermeld welke spelers een schorsing of een blessure hebben. Zij zullen automatisch niet worden opgenomen in het team dat de trainer opstelt voor de volgende wedstrijd. Deze informatie komt jou vanzelfsprekend goed van pas bij de voorbereiding van je weddenschap.

Een handige tip is om ook eens in te zetten op de zogenaamde ‘player specials’. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld voorspelt wie een doelpunt gaat maken of wie een assist geeft. Het voordeel van dit soort inzetten is dat het heel goed uitbetaalt bij een juiste voorspelling. Meer over ‘player specials’ lees je op de voetbalweddenschappen pagina.

Koop het allernieuwste tenue van Sevilla

Oorspronkelijk spelen de Andalusiërs in een helemaal wit tenue. De toenmalige voorzitter van de club heeft echter connecties met Sunderland. Deze Engelse club stuurt een aantal van hun tenues richting Spanje. Sindsdien speelt Sevilla in een shirt met rode en witte verticale strepen.

Daarnaast heeft de club ook nog een uitshirt en een alternatief tenue. Als liefhebber van Spaans voetbal is dit tenue natuurlijk een ‘must have’. In de widget vind je de knop ‘bestel nu’. Als je hierop drukt, word je automatisch doorverwezen naar de fanshop of een officieel verkoopkanaal van de club. Hier schaf jij dan het allernieuwste tenue aan, voor jezelf of iemand anders.

Bekijk Sevilla op tv of via de livestream

Alle wedstrijden van La Liga worden uitgezonden door Ziggo Sport. Heb jij dit zenderpakket nog niet dan kun je hier heel gemakkelijk aankomen. De website “Voetbal op TV” geeft een heldere en duidelijke uitleg hierover.

Je hoeft alleen maar je eigen tv-aanbieder te selecteren en vervolgens wijst het zich vanzelf. Vergeet niet om op de banner van Voetbal Vandaag te klikken, want er staat namelijk een hele interessante aanbieding voor je klaar. Voor een minimaal bedrag zie jij straks alle Spaanse wedstrijden lekker live.

Een andere mogelijkheid is om de wedstrijden in de Primera Division te volgen via een livestream. Voetbal Vandaag heeft al voor je uitgezocht welke bookmakers een goede livestream van Sevilla aanbieden. Deze vind je rechts op de pagina en je kijkt natuurlijk helemaal gratis.

Het clubnieuws volg je bij Voetbal Vandaag

Een ploeg als Sevilla komt regelmatig in het nieuws en hier kun jij als voetballiefhebber je voordeel mee doen. Het is namelijk zo dat veel nieuwsberichten interessante informatie bevatten die jij uitstekend kunt gebruiken voor je weddenschap. Daarom brengt Voetbal Vandaag alleen de actualiteiten die weddenschapsnieuws bevatten.

Hier lees je dus niet dat er vijf nieuwe vrijwilligers zijn bijgekomen, maar je leest wel dat de spits vertrokken is naar een andere club. De eerste mededeling kun je namelijk niets mee voor een weddenschap, maar de tweede juist wel. Maak hier dus gebruik van en lees de nieuwsrubriek rechts onderaan deze pagina.

Vijf wetenswaardigheden over de ‘Rojiblancos’

 • ⚽ Sevilla is recordhouder met het winnen van de Europa League/ UEFA Cup. Zes keer wint de club deze beker, waarvan drie keer op rij (2014, 2015, 2016).

 

 • ⚽ De Rojiblancos weten ook eenmaal beslag te op de UEFA Supercup (2006).

 

 • ⚽ In Spanje heeft de club vijf keer de Copa del Rey gewonnen (laatste keer in 2010). Ook werd Sevilla een keer landskampioen (1946) en wint het de Spaanse Supercopa in 2007.

 

 • ⚽ De duurste aankoop van de roodwitten is Rony Lopes. Deze Portugese linksbuiten wordt in 2019 voor 25 miljoen euro gekocht van AS Monaco.

 

 • ⚽ Wissam Ben Yedder wordt in 2019 verkocht aan AS Monaco voor veertig miljoen euro. Dit is de hoogste uitgaande transfer van Sevilla tot nu toe.

De geschiedenis in een kort overzicht

Sevilla FC wordt opgericht in 1890 en behoort daarmee tot de oudste clubs van Spanje. Als de club in 1934 toetreedt tot de Primera Division wint het direct de Spaanse beker. Sowieso zijn de dertiger en veertiger jaren een zeer succesvolle periode voor de club met het winnen van het landskampioenschap en nog twee Spaanse bekers.

Daarna duurt het heel erg lang voor de club weer van zich laat horen. In plaats van successen volgen er degradaties na het tweede niveau. Pas na de terugkeer in La Liga in 2001 is er weer sprake van een nieuwe succesvolle periode. Deze begint met het winnen van de Europa League in 2006.

Ondertussen ontwikkelt de club zich als een stabiele subtopper in La Liga en een Europese grootmacht op het niveau van de Europa League. De ploeg behoort inmiddels tot de grootste teams van de Spaanse competitie.

De rivaliteit met Real Betis

Naast Sevilla FC speelt er nog een respectabel voetbalteam in de Andalusische hoofdstad, luisterend naar de naam Real Betis. Deze club ontstaat in 1909 als afsplitsing van Sevilla FC wegens ontevredenheid over het te voeren beleid. Sindsdien is de rivaliteit er altijd geweest en ook gebleven.

De sfeer tussen beide teams kun je gerust uitleggen als zeer onvriendelijk en bij de onderlinge wedstrijden komt er regelmatig politieoptreden aan te pas. Daarom hebben beide verenigingen de laatste jaren afspraken gemaakt over het aantal bezoekers van de stadsderby en de hoogte van de toegangsprijzen. Men hoopt hierdoor op een verbeterde sfeer voor tijdens en na de wedstrijd.