De Romeinse derby in de Serie A: JACKS.NL ziet geen favoriet!

Het is een wedstrijd met enorm veel geschiedenis. In de twaalfde speelronde in de Serie A neemt SS Lazio het zondag op tegen AS Roma. De Romeinse derby, bekend onder de naam Derby della Capitale, staat daarmee voor de 181e keer officieel op het programma. Op het hoogste niveau van Italië werd de wedstrijd al 158 keer afgewerkt. Vorig seizoen won Lazio tweemaal met 1-0; hoe zal het de Romeinen nu vergaan?

Maurizio Sarri, trainer van Lazio Roma
© PROSHOTS | 10-11-2023 18:00

Recente historie

Opvallend: geen van beide clubs staat na elf competitiewedstrijden op een plek die recht geeft op Europees voetbal. De laatste keer dat beide Romeinse ploegen buiten de top zes eindigden in de Serie A was in het seizoen 2004/05. Destijds besloot AS Roma het seizoen als achtste en Lazio als tiende. Bij de geelroden stonden dat seizoen maar liefst vier verschillende trainers aan het roer en bij de blauwwitten twee. Dat is nu wel anders. Zowel José Mourinho als Maurizio Sarri is bezig aan zijn derde seizoen in Rome.

Ook Pedro is bezig aan zijn derde seizoen bij Lazio. Het is echter niet zijn derde seizoen in Rome. De voormalig aanvaller van Barcelona maakte in 2021 de gevoelige overstap van AS naar Lazio. Pedro is één van de drie spelers in de huidige selectie van Lazio die ook voor de andere club van Rome heeft gespeeld. Alessio Romagnoli en Luca Pellegrini, geboren Romeinen, doorliepen beiden de jeugdopleiding van AS Roma. In de huidige selectie van die ploeg zit geen speler die voor Lazio heeft gespeeld.

Veilig en betrouwbaar

JACKS.NL odds

Op basis van de quoteringen van JACKS.NL kan er geen favoriet worden vastgesteld. Ook de resultaten uit het verleden bevestigen die onwetendheid. Bijna 40% van alle Romeinse derby's in de Serie A eindigde in een gelijkspel (60 keer). Voor een remise wordt dit keer 3.25 keer je inzet uitbetaald. Een overwinning voor Lazio levert 2.90 keer je inzet op, terwijl voor een overwinning van AS Roma 2.60 keer je inzet wordt uitgekeerd.

Topscorer van AS Roma, Romelu Lukaku, wordt gezien als de meest waarschijnlijke doelpuntenmaker. Treft hij doel, keert JACKS.NL 2.55 keer je inzet uit. De odds voor een doelpunt van één van de topscorers van Lazio zijn beduidend hoger. Je inzet wordt 3.20 keer uitbetaald als Ciro Immobile scoort en maar liefst 6.10 keer als Luis Alberto scoort. Francesco Totti is met elf doelpunten in competitieverband de topscorer in de Derby della Capitale. De loyale Italiaan is tevens de speler met de meest gespeelde Romeinse derby's (44).

Derby della Capitale live op tv

De confrontatie tussen de twee aartsrivalen wordt zondag live uitgezonden op tv. In het Stadio Olimpico in de hoofdstad van Italië, goed voor bijna 73.000 zitplaatsen en thuishaven van beide Romeinse clubs, begint de wedstrijd om 18:00 uur. Op Ziggo Sport Voetbal is het duel live te volgen.