Serie A

Serie A is een afkorting van Lega Calcio Serie A TIM, de benaming van de hoogste en meest aansprekende voetbalcompetitie van Italië. Op deze pagina vind je onder andere gedetailleerde informatie over het Serie A programma, de meest recente uitslagen en de Serie A stand.

Zodra de competitie eindigt, worden de prijzen verdeeld en worden ook de Serie A play-offs gespeeld. De structuur van dit systeem is onderscheidend, omdat er feitelijk geen enkele Serie A ploeg deelneemt. Verwarrend? Verderop deze pagina vind je de volledige uitleg over de play-offs.

Net zoals bijvoorbeeld duels uit de Premier League, zijn ook alle wedstrijden uit de Serie A live op televisie te bekijken. De zenders die jou digitaal meenemen naar de Italiaanse velden en andere topcompetities binnen Europa, zijn voor bezoekers van Voetbal Vandaag tijdelijk te verkrijgen met een exclusieve aanbieding

Van de tv naar het internet, want illegale livestreams zijn zo 2019. Anno tegenwoordig kun je legaal en op een verfrissende manier naar een Serie A live stream kijken. Voor deze streams betaal je helemaal niets. Sterker nog, tijdens het genieten van de mooiste wedstrijden kun je ook nog eens flink geld winnen. Wil jij weten waar dit over gaat? Lees dan snel verder.

De pagina is natuurlijk niet compleet zonder club-specifieke informatie zoals de gepromoveerde teams, topscorers van de Serie A en kampioenen van de laatste vijf jaren. Mocht je daarna toch nog vragen hebben, dan kun je de antwoorden hierop vinden in de categorie ‘meest gestelde vragen’.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de Serie A ook andere Europese competities, bekertoernooien en cups.

Aankomende wedstrijden vind je in het Serie A programma

Het speelschema van de Serie A geeft een overzicht van alle wedstrijden die in de huidige of volgende speelronde op het programma staan. De competitie bestaat uit twintig teams, dus strikt gezien zouden er tien wedstrijden moeten worden weergegeven. Hier kan echter een uitzondering op bestaan.

Soms besluit de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) tot verplaatsing van duels. Dit kan verschillende redenen hebben zoals  weersomstandigheden of Europees voetbal. Op de datum van inhalen, toont het Serie A speelschema uitsluitend de affiches van deze wedstrijden.

Wil jij vooruitkijken naar toekomstige speelrondes? Dat kan door op de pijl naar links te klikken.

Check alle Serie A uitslagen en duik live in de tussenstanden

Het speelschema van de Serie A bevat niet alleen toekomstige wedstrijden, maar ook eindstanden van reeds gespeelde duels. Serie A uitslagen worden na het laatste fluitsignaal direct toegevoegd in het overzicht, zodat je een duidelijk beeld hebt van het resterende planning.

Voor de snelste live uitslagen zonder vertraging, ga je naar Voetbal Vandaag. Door een tussenstand aan te klikken, opent een speciale wedstrijdpagina. Hier vind je specifieke informatie over het duel vanuit een betting perspectief. Statistieken die worden weergegeven zijn:

 • ⚽ Doelpuntenmakers

 • ⚽ (Gemiste) penalty’s

 • ⚽ Aantal corners

 • ⚽ Gele en rode kaarten

 • ⚽ Virtuele stand

 • ⚽ Gemiddelde statistieken over het gehele seizoen

 • ⚽ De hoogste live odds

Trek je conclusies uit het bekijken van de huidige Serie A stand

Tijdens elke voetbaljaargang staan er voor clubs verschillende belangen op het spel. Juventus en Internazionale hebben bijvoorbeeld de intentie om te strijden voor het kampioenschap, terwijl ploegen van kleinere statuur spreken van een geslaagd seizoen als degradatie wordt ontlopen. Het is dan ook enorm interessant om de stand van de Serie A in de gaten te houden.

Binnen de Serie A stand zie je de actuele posities van alle clubs. Bovendien kun je zelf alvast invullen welke teams presteren in lijn met de vooraf bepaalde doelstellingen en voor wie het seizoen teleurstellend verloopt. Statistieken die je verder uit de ranglijst kunt halen zijn:

 • ⚽ Het aantal gespeelde wedstrijden

 • ⚽ Aantal gewonnen, verloren en gelijk geëindigde duels

 • ⚽ Doelsaldo

 • ⚽ Verzamelde punten

 • ⚽ Recente vorm over de laatste vijf wedstrijden

Wat zijn Serie A play offs en hoe zit de structuur hiervan in elkaar

Net als bij de Engelse Premier League en La Liga in Spanje, worden er na afloop van de reguliere competitie ook in Italië play-offs gespeeld. Het is belangrijk om te weten dat clubs uit de Serie A hiervan zijn uitgezonderd. De teams die eindigen als nummer 18, 19 en 20 degraderen direct naar de Serie B en krijgen dus geen kans op sportieve revanche.

Vanuit de Serie B promoveren de nummers een en twee direct naar het hoogste niveau.. De derde promovendi wordt bepaald aan de hand van play-offs. Hiervoor kwalificeren de nummers drie tot en met acht zich. De structuur van dit onderscheidende systeem zit als volgt in elkaar.

 • Kwartfinale

De kwartfinale wordt beslist over een wedstrijd. Hierin speelt de nummer vijf tegen de nummer acht en de nummer zes tegen de nummer zeven. De twee winnaars stoten door.

 • Halve finale

In de halve finale stromen de nummers drie en vier in. De ploeg die als derde geëindigd is, neemt het in twee wedstrijden op tegen de winnaar van het duel vijf-acht.

De nummer vier van de Serie B speelt een tweeluik tegen de winnaar van de wedstrijd zes-zeven.

 • Finale 🏆

Uit de halve finale komen wederom twee clubs, die in een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar gaan uitmaken welk team er als derde en laatste promoveert naar de Serie A TIM.

Mis niets van de unieke Serie A wedstrijden live op tv

De Italiaanse competitie is wereldwijd bekend en wordt internationaal met veel belangstelling gevolgd. Om Serie A en Coppa Italia wedstrijden live op televisie te kijken, is afname van een Ziggo Sport Totaal pakket vereist. Je betaalt een minimaal bedrag en krijgt toegang tot gigantisch veel wedstrijden uit de beste competities en bekertoernooien van Europa.

Denk bijvoorbeeld aan de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga, de Belgische Pro League en de live voetbal uit de UEFA Champions League. Dit wil jij toch ook? Als bezoeker van Voetbal Vandaag profiteer je tijdelijk van een persoonlijke korting op Ziggo Sport Totaal, waarmee het nog goedkoper wordt dan het al is. Om meteen over te gaan tot activatie, doe je het volgende:

 • ⚽ Ga naar voetbal op tv

 • ⚽ Selecteer je televisie provider

 • ⚽ Lees alles over pakketten en prijzen

 • ⚽ Klik op de banner van Voetbal Vandaag

 • ⚽ Volg de aangegeven stappen

Dit is de enige manier om geld te winnen met live voetbal kijken

Er zijn veel mensen die de Serie A live via internet willen kijken, maar liever niets betalen voor een stream. Dat kan, alleen laat de kwaliteit vaak te wensen over en is het niet bepaald de beste manier van omgaan met je computer. Je zou jezelf de volgende vraag kunnen stellen.

Wil ik een tv-pakket inclusief gratis livestreams voor een lachwekkend laag maandbedrag, of geef ik de voorkeur aan het risico op een tragische virusdood van mijn laptop met het gevolg dat ik hem geregeld moet vervangen? Qua kosten en kwaliteit is optie nummer een vermoedelijk de beste optie.

Wat tegenwoordig echter ook mogelijk is, is Serie A live kijken via de gratis diensten van een online bookmaker. Nadat je een account hebt aangemaakt, krijg je direct toegang tot talloze livestreams. Om wedstrijden extra spannend te maken, kun je via betting sites bovendien weddenschappen plaatsen. Op die manier kijk je gratis voetbal en win je daar ook nog eens geld mee!

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Serie A?

De Lega Calcio Serie A TIM, kortweg Serie A is de hoogste en meest bekende voetbalcompetitie voor mannen van Italië. In de competitie spelen onder meer clubs als Juventus FC, AC Milan en bijvoorbeeld Napoli.

Waar kan ik Serie A kijken?

Serie A wordt uitgezonden via verschillende apparatuur. Je kunt kijken via televisie, een computer, een laptop, tablet en smartphone.

Op welke zender wordt de Serie A uitgezonden?

De zender die de Serie A live uitzendt, is onderdeel van de partij die beschikt over de uitzendrechten. Kijk voor de huidige zender(s) bij voetbal op tv vandaag. Hier kijk je ook alvast naar het voetbalprogramma van morgen de rest van deze week. 

Wanneer begint de Serie A?

De Federazione Italiana Giuoco Calcio is de organisator van de Serie A. Voor aanvang van elk seizoen draait de FIGC een competitieprogramma in elkaar, waarmee duidelijk wordt op welke datum de eerste speelronde op de planning staat. Bekijk het actuele programma om te zien wanneer de volgende duels worden gespeeld.

Hoeveel Serie A teams degraderen er?

Er degraderen ieder seizoen drie clubs direct naar de Serie B. Dit zijn de nummers 18, 19 en 20.

Hoeveel Serie A plaatsen geven recht op Europees voetbal?

De ticketverdeling voor Europese tickets gebeurt jaarlijks op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst. Dit schema bepaalt niet alleen hoeveel startbewijzen er worden vergeven aan Serie A teams, maar ook voor welke toernooien en de ronde waarin ingestroomd wordt.

Waar kan ik voetbalwedden op de Serie A?

Voetbalwedden op de Serie A doe je bij een legale Nederlandse betting site die over een licentie van de Kansspelcommissie beschikt. Op de speciale bookmaker-pagina vind je een overzichtelijke lijst van bookies met een vergunning. Hier kun je trouwens ook gratis voetbalstreams kijken.