Schok: Dit bedrag krijgt Mbappé aan tekengeld van Real Madrid

In de voetbalwereld zijn we allang de schaamte voorbij. Is gewoon zo. De astronomische bedragen die er omgaan in transfers, zaakwaarnemers die voor een paar uur koffiedrinken een paar miljoen opstrijken en ga zo maar verder. Momenteel gaat er een schokgolf door de wereld. Nee, niet door de variant huppeldepup. De Spaanse krant ABC heeft namelijk het bedrag openbaar gemaakt dat Paris Saint-Germain speler Kylian Mbappé ontvangt als hij besluit te verhuizen naar Real Madrid.

Mbappe reageert tijdens de Ligue 1 wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco in Parijs
© VoetbalVandaag Images | 03-01-2022 22:23

Zoals u weet wil de 23-jarige Mbappé ondanks verwoede pogingen van de machthebbende oliesjeik zijn contract niet verlengen in Parijs. De club die 4 jaar geleden 180 miljoen euro neertelde voor het grootste talent van de wereld, ziet hem over een paar maanden gratis de deur uitwandelen. Bovendien krijgt zijn voormalige club AS Monaco daardoor ook geen cent.

40 miljoen euro tekengeld en monstersalaris

Waarom wil Mbappé eigenlijk weg? Hij schijnt niet gelukkig te zijn, ondanks dat hij samen met Lionel Messi en Neymar de beste voorhoede ter wereld vormt. Wordt hij dat wel van een aanvalstrio met Vinicius Junior en mede Fransman Karim Benzema? Geen idee. De onthulling van ABC doet in ieder geval vermoeden waar Mbappé wel gelukkig van wordt.

Volgens de krant hoeft hij alleen een krabbeltje te zetten onder een monstercontract bij Real Madrid. In ruil voor een handtekening ontvangt hij 40 miljoen euro en een jaarsalaris waar je duizelig van wordt. Kortom: de hele stamboom van de familie Mbappé hoeft over een paar maanden vermoedelijk nooit meer te werken. Hun toekomstige kinderen ook niet.De verwachtingen zijn dat de Fransman niet voor mei wordt gepresenteerd. Extra sappig is dat Paris Saint-Germain en Real Madrid elkaar op 16 februari en 9 maart treffen in de achtste finale van de Champions League.

Hij kan overigens wel echt lekker ballen, die gozer. Check bovenstaand die dikke videocompilatie van zijn onnavolgbare dribbels en doelpunten tijdens dit seizoen.