Vandaag live op tv: Chelsea, Manchester City en Sporting Portugal

In een aantal Europese landen is er winterstop. Tegelijkertijd is er overal corona, houden voetbalclubs elke ochtend een PCR-test loterij, moeten er spelers in isolatie en komen er soms een aantal terug. Dat zorgt voor veel onzekerheid, waarbij sommige wedstrijden noodgedwongen uitgesteld moeten worden. Niet voor niets uitte Chelsea-trainer Thomas Tuchel recent kritiek op de handelswijze van de Premier League. De tijd dat clubs met hun sterkste elftal aan konden treden, is inmiddels verworden tot luxe. Desondanks kun je vandaag, onder voorbehoud, live op tv genieten van 3 live wedstrijden uit Engeland en Portugal.

Manchester City voetbal team in de wedstrijd tegen Leicester City
© VoetbalVandaag Images | 29-12-2021 09:11

Na de 1-3 Boxing Day overwinning op Aston Villa, staat Chelsea wederom op het wedstrijdprogramma. Ditmaal komt Brighton & Hove Albion naar Stamford Bridge. Manchester City speelt een uitduel tegen Brentford en vanuit Portugal kun je kijken naar Sporting tegen Portimonense. Stuk voor stuk lekkere potjes, waar je de hele avond mee zoet bent.

Chelsea - Brighton & Hove Albion

  • Competitie: Premier League
  • Tijd: 20.20 uur
  • Zenders: Ziggo Sport, Ziggo Sport Select

Een opmerkelijke Chelsea statistiek is dat de ploeg op vreemde bodem (23 punten) beter presteert dan in thuiswedstrijden (18 punten). We vinden de ploeg terug op de 3e plaats. Tegenstander Brighton toont zich een stabiele middenmoter met een keurige 9e plaats. Het team is de gelijkspel-koning, met liefst 8 remises in 17 wedstrijden.

Chelsea- Brighton & Hove Albion

Brentford - Manchester City

  • Competitie: Premier League
  • Tijd: 21.05 uur
  • Zender: Ziggo Sport Voetbal

Brentford staat 13e en dat is best knap, gezien het feit dat de club dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis in de Premier League speelt. Op Manchester City staat echter geen maat. De mannen van Pep Guardiola staan bovenaan in de competitie, wonnen de laatste 5 wedstrijden en scoorden daarin liefst 21 maal. Het kreeg 4 goals tegen, waarvan 3 in de wedstrijd tegen Leicester City op Boxing Day.

Brentford - Manchester City

Sporting Portugal - Portimonense

  • Competitie: Primeira Liga
  • Tijd: 21.55 uur
  • Zenders: Ziggo Sport Extra 1

Sporting Portugal, tweemaal helemaal zoekgespeeld door Ajax in de Champions League, is in eigen land na 15 duels nog altijd ongeslagen. De eerste plek wordt gedeeld met FC Porto, beide teams hebben 41 punten. In 8 thuiswedstrijden incasseerde Sporting pas 1 tegengoal, tegen datzelfde Porto. Opponent Portimonense bivakkeert op de zesde plaats. Denk jij dat de ploeg voor een verrassing kan zorgen in het Estádio José Alvalade?