Live programma: Manchester United en de Portugese O Clássico

Goooooedemorgen, zeggen we met een Gaston van de Postcodeloterij achtige stem. Daar zijn we weer, met een heerlijk fris artikel over de wedstrijden die vandaag live op tv worden uitgezonden. Wij hebben goed nieuws en slecht nieuws. Vanwege de coronaperikelen, je wordt er onderhand doodmoe van, gaat er een streep door Everton - Newcastle United. The Magpies kampen met een besmettingen-tsunami en kunnen geen volwaardig elftal op de been brengen. Het goede nieuws daarentegen...

Voetbalsupporters van FC Porto uit Portugal met een sfeeractie op de tribune
© VoetbalVandaag Images | 30-12-2021 00:00

Is dat er nog 2 wedstrijden op het speelschema staan die worden uitgezonden. Tenminste, zoals het er nu naar uitziet. Je kunt op de kanalen van Ziggo allereerst live kijken naar Manchester United tegen Burnley. We eindigen de dag met de Portugese O Clássico, een rechtstreeks duel tussen FC Porto en rivaal Benfica.

Manchester United - Burnley


Om 21.05 uur kun je live kijken naar het Manchester United van Cristiano Ronaldo en Donny van de Beek. Alhoewel, de kans dat de oud-Ajacied in de basis staat is nooit groot. Dankzij een aantal afwezigen komt daar nu wellicht verandering in. Het seizoen verloopt desondanks tot op heden teleurstellen voor de Mancunians. Twee dagen geleden werden er bijvoorbeeld punten gemorst op bezoek bij Newcastle United.

Een opvallende statistiek bij Man U, is dat er in 8 thuiswedstrijden pas eenmaal werd afgesloten met een clean sheet. Andere opvallende data, komt voort uit de doelpuntenproductie. United scoorde in 17 competitiewedstrijden tot nu toe 27 keer. Liefst 12 van deze treffers werden geproduceerd door de Portugezen Ronaldo en Bruno Fernandes. Zij zijn samen dus goed voor 44,44% van de doelpunten.

Tegenstander Burnley staat op de 18e plaats. De 15 gespeelde wedstrijden leverden tot op heden slechts een overwinning op tegen Brentford. Bovendien is het al 18! dagen geleden dat de club speelde.

Met slechts 14 gescoorde goals in alle competitiewedstrijden, is de club het op een na minst productieve team in de Premier League. De clubtopscorer is Maxwel Cornet met 5 goals.

Manchester United - Burnley

FC Porto - Benfica

  • Competitie: Primeira Liga
  • Tijd: 21.55 uur
  • Zender: Ziggo Sport Extra 1

FC Porto tegen Benfica, de Portugese O Clássico, is een heerlijk beladen duel. Exact een week geleden troffen de grootmachten elkaar in de beker en dat werd een pijnlijke avond voor Benfica, dat na 31 minuten al tegen een 3-0 achterstand aankeek. In de competitie liggen de zaken anders. FC Porto staat stijf bovenaan en won 5 van haar laatste 5 wedstrijden. Benfica won 4 van de laatste 5 wedstrijden. Op eigen veld ging het alleen mis tegen Sporting Portugal. Mocht FC Porto winnen, dan wordt het gat met Benfica vergroot naar 7 punten.

De wedstrijd is in eerste instantie te volgen op Ziggo Sport Extra 1. Vanaf 22.30 uur, wordt het duel ook uitgezonden op de zenders Ziggo Sport en Ziggo Sport Select.

Heb jij tijd over vandaag en wil jij die graag besteden aan het kijken van voetbalprogramma's? In onze specifieke Ziggo voetbal TV gids vind jij programma's die uitsluitend over voetbal gaan. Denk hierbij aan talkshows, samenvattingen, herhalingen (en dus live wedstrijden). Wij laten jou dagelijks van 00.00 uur tot 23.59 uur zien op welke tijdstippen, er welke uitzendingen zijn en op welke tv zenders je hiervoor moet afstemmen.