Manchester City op ramkoers voor Premier League titel

Manchester City heeft vanmiddag een fraaie zege 1-0 geboekt op directe concurrent Chelsea. In het Etihad Stadium kwam de beslissing in het zogenoemde 'zes punten duel' van Kevin de Bruyne. Door de overwinning ligt de formatie van Pep Guardiola op ramkoers voor het binnenhalen van de 2e Premier League titel op rij en de 4e in 5 jaar tijd.

Premier league wedstrijd Manchester City Kevin de Bruyne schiet de bal achter Chelsea keeper Kepa
© VoetbalVandaag Images | 15-01-2022 18:17

Het gat tussen koploper Manchester City en achtervolger Chelsea is namelijk opgelopen tot 13 punten. Bij een zege van Chelsea zou het verschil teruggebracht worden naar slechts 7 punten.

Manchester City - Chelsea FC: 1-0

Vooraf waren de belangen meer dan duidelijk. In een poging de slag op het middenveld te winnen, koos Chelsea trainer Thomas Tuchel voor 3-4-2-1 tactiek. Manchester City hanteerde daarentegen voor een 4-3-3 opstelling.

De gekozen tactiek van de ploeg uit Londen fungeerde in de praktijk niet zoals het zou moeten. De thuisploeg voetbalde zich vrij er vrij gemakkelijk uit en had het betere van het spel.

Dat zien we ook terug in de wedstrijdstatistieken. City vuurde in totaal 10 schoten af (waarvan 5 op doel) en mocht 9 maal een corner nemen. Chelsea wist 3 schoten te produceren, waarvan slechts een op de goal van Ederson. Ook werd er maar 1 corner afgedwongen.

Het enige doelpunt viel in de 71e minuut. Kevin de Bruyne ontving de bal net over de middenlijn van Joao Cancelo, stoomde op richting de zestien meter en van een meter of 20 verschalkte hij goalie Kepa Arrizabalaga.

Samenvatting

Heb jij de wedstrijd gemist en wil je graag de hoogtepunten zien? Bekijk dan onderstaand de samenvatting van de wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea FC.In de stand Premier League lijkt Liverpool, dat morgen in actie komt tegen Brentford FC, de enige ploeg die de kampioensaspiraties van Manchester City nog zou kunnen dwarsbomen.

De huidige nummer 3 en regerend landskampioen staat momenteel 14 punten achter, maar Liverpool heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. In het meest gunstige geval is het gat terug te brengen naar 8 punten.