Mazraoui maakt zijn rentree bij Marokko: odd van 13.00 bij een doelpunt tegen de VS

Op donderdag 2 juni staat de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Marokko op het programma. Het is de eerste keer sinds maart dat de landen in actie komen, nadat ze beiden een ticket voor het WK in Qatar wisten te bemachtigen. De wedstrijd staat ook vooral in het teken van de terugkeer van Noussair Mazraoui en een doelpunt van de Bayern München-verdediger levert je nu 13 keer je inzet op bij Bet365!

Marokko Verenigde Staten Noussair Mazraoui
© PROSHOTS | 01-06-2022 10:00

Er staat in de aankomende wedstrijden namelijk nog het één en ander op het spel. De Verenigde Staten spelen drie dagen na het treffen van donderdag nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay, waarna de twee CONCACAF Nations League wedstrijden tegen Grenada en El Salvador voor de deur staan. Ook Marokko komt nog twee keer in actie in de belangrijke wedstrijden tegen Zuid-Afrika en Liberia, waarin een grote eerste stap moet worden gezet naar plaatsing voor de Afrika Cup.

Mazraoui keert terug

Hoewel er qua resultaat niet veel op het spel lijkt te staan, zullen de ogen vooral gericht zijn op twee spelers: Noussair Mazraoui en Amine Harit. De twee werden de afgelopen interlandperiodes buiten de selectie gelaten door bondscoach Vahid Halilhodžić wegens persoonlijke redenen, maar maken beiden weer hun rentree voor de Leeuwen van de Atlas na zich weer te hebben verzoend met hun trainer. Mazraoui, waarvan de inkt nog nat is op het contact dat hij onlangs tekende bij Bayern München, zal zich na de lange afwezigheid en zijn succesvolle seizoen willen laten gelden voor zijn land. Zeker omdat zijn ex-Ajax-concurrent Sergiño Dest normaal gesproken bij de selectie van de Verenigde Staten zit, maar hij ontbreekt wegens een blessure. Ook Harit, die onlangs nog met zijn Olympique Marseille werd uitgeschakeld door Feyenoord in de halve finale van de Conference League, zal uit zijn op revanchegevoelens. Een doelpunt van één of beide spelers sluiten we dan ook niet uit.

  • Tip: Mazraoui maakt een doelpunt (13.00)
  • Tip: Harit maakt een doelpunt (5.00)

De absolute man in vorm bij Marokko is toch wel Tarik Tissoudali. De in Amsterdam geboren aanvaller speelt momenteel de pannen van het dak bij KRC Genk, en was de laatste interlandperiode meer dan belangrijk voor zijn ploeg. De buitenspeler maakte de belangrijke gelijkmaker (1-1) in de eerste wedstrijd uit het tweeluik tegen Congo-Kinshasa, en wist het tweede treffen ook het net te vinden (4-1). Tissoudali heeft daarnaast met 21 treffers in 34 competitiewedstrijden ook een zeer bevlogen seizoen achter de rug België.

  • Tip: Tissoudali maakt een doelpunt (3.60)

Drie keer eerder VS-Marokko

In de geschiedenis van het voetbal speelden de Verenigde Staten en Marokko slechts drie keer tegen elkaar. Een blik op deze historie verraadt dat het Afrikaanse land nog nooit verloor van de Amerikanen: het wist zelfs alle drie de wedstrijden, die allemaal vriendschappelijk waren, winnend af te sluiten. Alhoewel de laatste wedstrijd in 2006 werd gespeeld, blijkt de Verenigde Staten dus een elftal dat de Marokkanen over het algemeen goed ligt.

  • Tip: Marokko wint van de Verenigde staten (3.50)