(Update 10.30 uur) Voor deze KKD topper zeg jij vandaag jouw afspraken af

Heb jij al plannen voor vandaag? De heerlijke Keuken Kampioen Divisie topper tussen Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag zou namelijk de grootste prioriteit moeten zijn. De nummer 2 tegen de nummer 4 uit de ranglijst in een rechtstreeks treffen tegen elkaar, maar ook de clubtopscorers Thijs Dallinga tegen Thomas Verheijdt.

Thijs Dallinga poseert met zijn topscorers trofee in het Excelsior stadion
© VoetbalVandaag Images | 09-01-2022 10:30

Het is toch lockdown weet je, dus dan kun je er net zo goed voor gaan zitten. De wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie. Mocht je echt niet onder je afspraken uit kunnen, is er ook de mogelijkheid deze wedstrijd via een Keuken Kampioen Divisie livestream te bekijken.

Update 10.30 uur: Laat maar, kom uw afspraken maar gewoon na. Aassale coronatsunami in Kralingen. De wedstrijd is daardoorafgelast.

  • Competitie: Keuken Kampioen Divisie

  • Tijd: 14.30 uur

  • Zender: ESPN 1 (hoofdkanaal)

Excelsior speelt een aardig seizoen. De Kralingers staan op de 2e plaats in de Eerste Divisie en hebben met Thijs Dallinga de Keuken Kampioen topscorer in huis. De geboren Groninger van pas 21 jaar oud scoorde in 20 wedstrijden al 25 doelpunten. In de laatste 8 competitiewedstrijden was het raak.

De vorm over de laatste 5 wedstrijden is 3-2-1. De enige nederlaag werd geleden in het KNVB Bekertoernooi. Op eigen veld ging men met 2-4 onderuit tegen FC Groningen.

Ook ADO Den Haag staat er goed voor. Het team staat 4e met 38 punten. Dat hadden er 47 kunnen zijn, ware het niet dat de KNVB 9 punten in mindering bracht vanwege financieel wanbeleid. Daarmee zouden de Hagenaars lijstaanvoerder zijn geweest.

Topschutter is Thomas Verheijdt met 16 goals. Hij scoorde in de laatste 7 wedstrijden en al deze duels won ADO.

De onderlinge balans is licht in het voordeel van de ploeg uit de Hofstad. Van de laatste 5 ontmoetingen won de Residentieclub er 3, terwijl de buit tweemaal in meeging naar Rotterdam-West.

De meest recente ontmoeting vond plaats op 22-10-2021 en eindigde in een 0-2 uitoverwinning. Puur nostalgische beelden, zo met publiek op de tribunes. Bekijk hieronder de samenvatting van dit duel.



Er worden vandaag nog 3 wedstrijden gespeeld. Het overige Keuken Kampioen Divisie programma ziet er als volgt uit.

  • 12.15 uur: FC Volendam - Telstar

  • 16.45 uur: De Graafschap - VVV-Venlo

  • 20.00 uur: Top Oss - Jong AZ