BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier
  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Keuken Kampioen Divisie

  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

De Keuken Kampioen Divisie (KKD), of de Eerste Divisie, is het op één na hoogste niveau in het Nederlandse betaalde voetbal. Deze competitie staat bekend om spannende en doelpuntrijke wedstrijden. Op deze pagina vind je onder andere het Keuken Kampioen Divisie programma, alle Eerste Divisie uitslagen en de KKD stand.

Na afloop van het reguliere seizoen worden er Keuken Kampioen Divisie play-offs gespeeld. De inzet hierbij is promotie naar de Eredivisie. Op deze pagina vind je duidelijke uitleg over dit unieke systeem.

Wil jij weten welk zenderpakket je dient af te sluiten om toegang te krijgen tot live Eerste Divisie wedstrijden en samenvattingen uit de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder. Naast uitleg over het televisie gedeelte, weet je straks ook waar je kunt kijken naar een gratis Keuken Kampioen Divisie livestream.

Aan de rechterzijde van deze pagina zie je widgets staan, waar je kunt zien op welke datum de competitie begint en eindigt. Aanvullend worden de laatste vijf kampioenen uit evenzoveel seizoenen weergegeven, terwijl er ook aandacht is voor de huidige topscorer.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de KKD, nog veel meer aansprekende (inter)nationale competities, toernooien en cups.

Bekijk de wedstrijden uit het volledige Keuken Kampioen Divisie programma

In het programma van de Keuken Kampioen Divisie zie jij direct alle wedstrijden in de huidige en op volgende speelrondes. Zo weet je bijvoorbeeld direct wie de volgende tegenstander van FC Den Bosch is en of NAC Breda thuis speelt.

Bij Voetbal Vandaag kun je ook alvast vooruitkijken naar volgende speelrondes, die later in het seizoen op het KKD programma staan. Hiervoor klik je op de pijl, links naast de speelronde.

Check alle Eerste divisie uitslagen van het gehele seizoen

Ben jij op zoek naar de eindstand van een wedstrijd van bijvoorbeeld Roda JC, of wil je voor jouw betslip de meest recente uitslag van FC Den Bosch controleren? Alle Keuken Kampioen Divisie uitslagen van gespeelde wedstrijden vind je in het overzicht op deze pagina.

Maar ook de voetbaluitslagen uit de beste en grootste competities in Europa vind je bij Voetbal Vandaag. Je kunt een filter toepassen op zowel de competitie als het aanvangstijdstip. Daardoor ben jij direct overal van op de hoogte.
Bekijk de posities van alle clubs in de Eerste Divisie stand

In de Keuken Kampioen Divisie stand vind je alle Eerste Divisie teams die dit seizoen in de competitie spelen. Deze twintig clubs staan gerangschikt op basis van het behaalde aantal punten. Op welke positie staat jouw favoriete club momenteel?

De stand van de Keuken Kampioen Divisie geeft je daarnaast specifieke informatie in meerdere opzichten. Je ziet hoeveel wedstrijden elke ploeg heeft gespeeld, maar ook hoeveel van deze duels zijn omgezet in winst, gelijkspel en verlies (w, g, v). Ook zie je het doelsaldo van elke club, waarmee het aantal gescoorde en geïncasseerde goals wordt bedoeld.

In de Eerste Divisie wordt er gewerkt met vier periodes. Dat betekent feitelijk dat de 38 wedstrijden die tijdens de reguliere competitie worden gespeeld, worden opgedeeld in twee periodes van 10 wedstrijden en twee van negen. Keuken Kampioen Divisie periode heeft zijn eigen stand.

De ploeg die na elke periode bovenaan in het klassement staat, is periodekampioen en een ticket voor de nacompetitie. Door deze play-off wedstrijden te winnen, kan men promotie afdwingen naar de Eredivisie.

Wat zijn Keuken Kampioen Divisie play-offs en hoe werken ze precies

Nadat de laatste competitieronde is gespeeld, is er een aantal clubs van het tweede niveau dat de kans krijgt om, naast de kampioen en de nummer twee, te promoveren naar de Eredivisie middels Keuken Kampioen Divisie play-offs om promotie-degradatie. Dit zijn de nummers drie tot en met acht, waarbij er een tweetal belangrijke regels van toepassing zijn.

De vier periodekampioenen kwalificeren zich automatisch voor de nacompetitie. Wanneer het voorkomt dat een club met een periodetitel in de competitie niet is eindigt tussen de plaatsen drie-acht, dan neemt dit team de positie in van het team dat geen periode heeft gewonnen.

Beloftenelftallen zoals de Amsterdammers van Jong Ajax kunnen niet promoveren en dus Jong PSV, het tweede team van FC Utrecht en ook Jong AZ uitgesloten van deelname aan de nacompetitie.

Feitelijk zijn er dus zestien elftallen die zich gedurende het seizoen kunnen kwalificeren voor Keuken Kampioen Divisie play-offs. Het systeem bestaat in totaal uit drie rondes; Een eerste ronde, de halve finales en de uiteindelijke finale.

In de eerste ronde spelen worden twee clubs aan elkaar gelinkt op basis van hun eindklassering in de competitie. In een dubbele ontmoeting (thuis en uit) gaan de winnaars naar de halve finales. Hier wordt ook de nummer zestien uit de Eredivisie toegevoegd.

Na het spelen van een tweeluik zijn er twee clubs over die onderling gaan uitmaken welke ploeg het daaropvolgende seizoen zal uitkomen binnen de hoogste afdeling van het Nederlandse betaalde voetbal.

Kijk alle wedstrijden uit de beste Nederlandse competities live op tv

In Nederland kun je live op tv genieten van alle duels uit de superspannende Keuken Kampioen Divisie. Om toegang te krijgen tot live Eerste Divisie wedstrijden, heb je het optionele zenderpakket ESPN Eredivisie nodig. Dit pakket kun je activeren via je televisie provider.

Heerlijke extra’s zijn live wedstrijden uit de Eredivisie, Tweede Divisie, de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Voetbal Vandaag heeft tijdelijk een onweerstaanbaar aanbod voor je klaarstaan, zodat jij niets mist van het aankomende programma dat wekelijks op vrijdag al begint.

Ga direct naar voetbal op tv en selecteer je provider. Hier lees je duidelijke informatie over ESPN Eredivisie en over andere pakketten. Je kunt namelijk ook besluiten om buitenlandse competities toe te voegen aan jouw abonnement. Om gebruik te maken van het exclusieve aanbod klik je op de banner van Voetbal Vandaag. Volg je aangegeven stappen om jouw aanvraag compleet te maken.

Waarom jij vanaf nu gratis live streams kijkt bij betting sites

Bookmakers die deze service aanbieden, zijn het ideale platform waar jij een kwalitatief hoge Keuken Kampioen Divisie live stream kunt vinden. Of je daar iets voor moet betalen? Welnee! Je maakt een gratis account aan en krijgt vervolgens een meer dan ruime keuze uit een overweldigend aanbod. Zo bepaal je zelf wat je kijkt.

Bookies bieden bovendien weddenschappen aan op alle wedstrijden uit de Eerste Divisie. Denk jij bijvoorbeeld dat ADO Den Haag de titel grijpt, of ben je van mening dat een underdog als Almere City FC wel eens zou kunnen gaan verrassen? Met een wedden op kampioenschap bet voorspel jij de aanstaand kampioen.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Als je hier meer over wilt weten en uitleg wilt over verschillende soorten weddenschappen, dan is voetbalwedden jouw digitale encyclopedie.

 

Meest gestelde vragen over de Keuken Kampioen Divisie

Wat is de Keuken Kampioen Divisie?

De Keuken Kampioen Divisie is de op een na hoogste afdeling in het Nederlandse betaalde voetbal.

Hoe werkt de Eerste Divisie?

Het reguliere seizoen start met 20 teams die allemaal 1 keer thuis en 1 keer uit tegen elkaar spelen. Bij elkaar opgeteld zijn dat 38 wedstrijden. Na afloop van de competitie promoveren de nummers 1 en 2 naar de Eredivisie.

Waar en wanneer begint de Keuken Kampioen Divisie en op welke zender?

In de widget die rechtsboven op deze pagina staat, zie je op welke datum de eerste speelronde van de competitie begint.

De zender die de Keuken Kampioen Divisie live uitzendt, is onderdeel van de partij die beschikt over de uitzendrechten. Kijk voor de huidige zender(s) bij voetbal op tv vandaag. Hier kijk je ook alvast naar voetbal op tv morgen en het voetbal op tv deze week.

Wie speelt nacompetitie in de Eerste Divisie?

De nummers 3 tot en met 8, met eventuele vervangingen met betrekking tot periodetitels, strijden samen met de nummer 16 om het laatst beschikbare ticket voor het hoogste niveau.

Waar kan ik Keuken Kampioen Divisie kijken?

De KKD wordt uitgezonden via verschillende apparatuur. Je kunt kijken via televisie, een computer, een laptop, tablet en smartphone.

Hoeveel Keuken Kampioen Divisie teams degraderen er?

De competitie kent momenteel geen degradant(en) naar de Tweede Divisie. De ploeg die als laatste eindigt, neemt in het volgende seizoen wederom deel aan de KKD.

Waar kan ik voetbalwedden op de Keuken Kampioen Divisie?

Voetbalwedden op de Eerste Divisie kan bij een legale Nederlandse betting site die over een licentie van de Kansspelcommissie beschikt. Bij bookmakers vind je een overzichtelijke lijst van bookies met een vergunning.