Vooruitblik op de eindsprint in de Keuken Kampioen Divisie: wie promoveert er rechtstreeks?

Terwijl de ogen vaak gericht zijn op de Eredivisie, broeit er onder de oppervlakte een minstens zo boeiende strijd in de Keuken Kampioen Divisie. Met de eindstreep in zicht en slechts acht wedstrijden te gaan, ligt de competitie nog helemaal open. Drie punten kunnen het verschil maken tussen directe promotie naar de Eredivisie, het spelen van de onvoorspelbare play-offs of nog een jaartje op het tweede niveau doorbrengen.

Willem II pakt de tweede periodetitel
© PROSHOTS | 22-03-2024 22:30

Willem II aan kop

Willem II lijkt momenteel de beste kaarten in handen te hebben voor de felbegeerde directe promotieplaats. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer twee, Roda JC, hebben ze wat ademruimte gecreëerd. Echter, met een confrontatie op 26 april tegen de huidige nummer drie, FC Groningen, op het programma, is nog niets zeker.

Strijd om de tweede plek

De race voor de tweede directe promotieplek belooft een ware thriller te worden. Roda JC, die momenteel de tweede plaats bezet, heeft slechts een voorsprong van één punt op FC Groningen en drie punten op ADO Den Haag, de nummer vier.

De strijd om de promotieplaatsen wordt alleen maar interessanter met de aankondiging dat Roda JC op de laatste speeldag tegenover FC Groningen staat. Deze wedstrijd kan cruciaal zijn voor beide teams in hun jacht op directe promotie. Voordat het zover is, heeft FC Groningen echter nog een belangrijk duel op 29 maart tegen ADO Den Haag, de huidige nummer vier.

Zekerheid van Play-Offs

Een lichtpuntje voor de top drie – Willem II, Roda JC en FC Groningen – is dat ze allen reeds een periodetitel op zak hebben, wat hen een gegarandeerde plek in de play-offs oplevert, ongeacht hun eindstand in de reguliere competitie. Dit biedt een vangnet, maar de ambitie zal ongetwijfeld de directe promotie zijn. De vierde periodetitel is pas twee wedstrijden onderweg, dus het is nog volledig open wie deze laatste kans grijpt om zich te verzekeren van play-off deelname.

Als we verder inzoomen op de race voor de play-off posities, zien we dat de spanning ook hier om te snijden is. FC Dordrecht staat momenteel vijfde met 54 punten, gevolgd door De Graafschap met 52 punten. NAC Breda, met 49 punten, en Jong AZ, met 46 punten, maken de top 8 af. Echter, omdat een Jong-team niet kan promoveren naar de Eredivisie, komt VVV-Venlo, nu op de negende plaats met 42 punten, in beeld als potentiële play-off kandidaat. Ze staan op gelijke voet met FC Emmen, waarbij slechts een verschil in doelsaldo van twee doelpunten de twee teams scheidt. Helmond Sport lurkt net daarachter op de elfde plaats met 41 punten, waardoor ook zij nog in de race zijn voor een play-off plek.

Wedtips voor speelronde 31

Deze zaterdag wordt er nog een gedeelte van speelronde 31 gespeeld in de KKD. Willem II neemt het op tegen VVV-Venlo, waarbij winst voor de Tilburgers een odd van 1.53 waard is bij bookmaker Holland Casino. Mocht de ploeg uit Venlo winnen, dan is dat een odd van 6.00 waard. Een gelijkspel levert een odd van 4.33 op. Roda JC treft NAC Breda, waar de odds verdeeld zijn. Een winst voor de equipe uit Kerkrade is een odd van 2.15 waard, terwijl de drie punten voor NAC een odd van 3.20 oplevert. Een gelijkspel komt op een odd van 3.65 te staan. De belangrijkste wedstrijd is die tussen ADO Den Haag en FC Groningen. Als ADO de wedstrijd wint, dan staat daar een odd van 2.40 tegenover, voor Groningen een odd van 2.70 en een gelijkspel een odd van 3.65.