Hellas Verona FC

Hellas Verona Football Club is een voetbalclub uit Noord-Italië, die thuiswedstrijden speelt in Stadio Marcantonio Bentegodi. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de volgende wedstrijd op het Hellas Verona FC programma, de laatste tien uitslagen van de club en de stand van Hellas Verona FC in de Italiaanse competitie Serie A.

Je krijgt specifieke betting statistieken onder ogen van de Hellas Verona FC selectie. Zo zie je per teamlid het aantal gescoorde doelpunten en assists, maar weet je ook welke spelers behoren tot notoire kaartenpakkers. Voordat de volgende wedstrijd in het Hellas Verona FC programma aanvangt, ben jij al op de hoogte wie er te maken heeft met een schorsing of een blessure.

Deze informatie is met het oog op voetbalwedden natuurlijk erg belangrijk, maar als echte fan wil je natuurlijk alles weten wat er speelt rondom de club. Daarom is het een aanrader om het overzicht met clubnieuws te raadplegen. Hier vind je artikelen met inhoud over afzonderlijke spelers en/of het gehele team van Hellas Verona FC.

Daarmee heb je echt een streepje voor op anderen en kun je optimaal voorbereid live gaan kijken naar Hellas Verona Football Club. Heb jij je altijd afgevraagd op welke manier je wedstrijden uit de Serie A en de Coppa Italia gratis kunt kijken, zonder daarvoor gebruik te hoeven maken van illegale livestreams? Als je niet langer afhankelijk wilt zijn van anderen, lees je snel verder.

Geld winnen met de volgende wedstrijd uit het Hellas Verona FC programma

Hellas Verona FC speelt in de Italiaanse Serie A en is eveneens actief het bekertoernooi de Coppa Italia. Bij de volgende wedstrijd wordt de tegenstander vermeld, maar eveneens de competitie en de speeldatum. De klok in het midden telt af naar het moment van aftrappen.

Voordat de bal rolt kun jij echter voorspellen welk team er met de punten aan de haal gaat, of dat er een gelijkspel uit de koker komt. Daarmee verschaf je jezelf toegang tot het unieke wisdom of the crowd principe en zie je meteen hoeveel procent van de bezoekers Hellas Verona FC als winnaar aanstipt.

Heb je wel eens geld gewonnen op een simpele manier? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk nog nooit een weddenschap op een sportwedstrijd geplaatst. Onder de wedstrijd zie je de beste odd staan, waarmee de hoogste uitbetaling wordt bedoeld. Je voert een inzetbedrag, bevestigt de weddenschap en harkt bakken met geld binnen.

Check meteen de laatste tien Hellas Verona FC uitslagen

Er worden zoveel wedstrijden gespeeld dat al deze uitslagen soms lastig bij te houden zijn. Met een blik op de laatste tien Hellas Verona FC uitslagen, kun je nog eens rustig terugkijken naar tegenstanders, het behaalde puntentotaal en het doelsaldo. Naderhand weet je exact in welke vorm de club verkeert.

Wil jij meer uitslagen van complete speelrondes? Op de Serie A pagina kun je alle uitslagen terugkijken van het gehele seizoen. Daarnaast vind je ook het aankomende programma en de stand.

Haal specifieke statistieken uit de Hellas Verona FC selectie

Het overzicht met daarin spelers van de Hellas Verona FC selectie, vertelt je meer dan de namen alleen. Achter elke individuele speler van de club, staan namelijk de volgende statistieken weergegeven:

  • Leeftijd

  • Wedstrijden

  • Doelpunten

  • Assists

  • Gele en rode kaarten

Dergelijke cijfers spreken boekdelen over prestaties en vormen een perfect hulpmiddel om mee te gaan voetbalwedden. Ben jij nieuw op dit gebied, of wil je verder kijken dan een 1X2 bet? Dan is de voetbalweddenschappen-pagina vanaf nu jouw handboek. Naast uitleg over verschillende bets, kun je er ook tips vinden van mensen die flink geld verdienen aan voetbalwedstrijden.

Het officiële Hellas Verona FC shirt bekijken en bestellen

Voordat het nieuwe seizoen begint, presenteert de club het nieuwe Hellas Verona FC shirt waarmee er wordt aangetreden in het eigen Stadio Marcantonio Bentegodi in de stad Verona. Op deze pagina zie jij zowel het thuis- als het uitshirt en kun je een bestelling plaatsen via de gelijknamige knop.

Lees alles over de club met nieuws vanuit betting perspectief

Voor bezoekers die gek zijn op cijfertjes en statistieken over Hellas Verona FC, is de categorie met nieuws over de club de uitkomst. Hier tref je artikelen waarvan de inhoud gebruikt kan worden als hulpmiddels bij weddenschappen. De onderwerpen kunnen bijvoorbeeld gaan over individuele spelers, maar ook over de Hellas Verona FC selectie in het algemeen.

Vijf omvangrijke feiten over de Scaligeri uit Verona

  • ⚽ Hellas Verona FC is een van de Italiaanse clubs die pendelen tussen de Serie A en de Serie B. De meest recente promotie naar de hoogste divisie weet de club in 2018-2019 te bewerkstelligen, door als vijfde in de Serie B te eindigen en vervolgens de play-offs te winnen.

 

  • ⚽ De stad Verona kent naast Hellas nog een club die regelmatig tot de Serie A reikt: Chievo. Sinds 2019 speelt Chievo in de Serie B.

 

  • ⚽ Stadio Marcantonio Bentegodi is het decor van de thuiswedstrijden van zowel Hellas Verona FC als Chievo. Capaciteit: bijna 40.000 toeschouwers.

 

  • ⚽ Hoogtepunt in de geschiedenis van Hellas Verona FC is het landskampioenschap van 1985, wanneer de club topspelers als Preben Elkjær Larsen en Hans-Peter Briegel in de gelederen heeft.

 

  • ⚽ De Britse auteur Tim Parks volgde een heel seizoen lang de fanatieke supporters van Hellas Verona FC en schreef daar het gelijknamige boek over: Een seizoen met Hellas Verona. Een van de mooiste voetbalboeken ooit verschenen.

Een samenvattende greep uit de rijke clubgeschiedenis

In 1903 wordt in Verona de Associazione Calcio Hellas opgericht. Het landskampioenschap in 1985 is op zich al bijzonder voor een bescheiden club als Hellas, en des te meer omdat Hellas de allereerste ploeg in de geschiedenis van de Serie A is die de scudetto wint en niet afkomstig is uit een regiohoofdstad (de hoofdstad van de regio Veneto, waar Verona deel van uitmaakt, is Venetië).

De jaren tachtig zijn sportief gezien de hoogtijdagen voor Hellas, met twee bekerfinales, twee keer deelname aan de UEFA Cup en één keer de Europacup I.

Sinds de millenniumwisseling gaat het sportief op en neer met Hellas: de club degradeert niet alleen diverse keren naar de Serie B, maar komt zelfs in de derde divisie terecht (2008-2011). Het seizoen 2020-2021 sluit de club uit de stad van Romeo en Julia met een verdienstelijke tiende plaats af, onder andere door knappe uitoverwinningen bij Atalanta en Lazio.

De Derby tussen Hellas en Chievo en de burenruzie met Vicenza

Naast het balkon van Romeo en Julia is de Arena de grootste culturele trekpleister van de stad Verona. De Derby van de Arena is de naam voor de onderlinge duels tussen Hellas Verona FC en Chievo. De eerste keer dat de Derby van de Arena in de Serie A plaatsvindt, is in het seizoen 2001-2002, waarmee Verona na Rome, Milaan, Turijn en Genua de vijfde Italiaanse stad wordt met een derby op het hoogste niveau.

Ook tussen Hellas Verona FC en Vicenza bestaat een meer dan alleen maar sportieve animositeit in de Derby del Veneto.