PSV kampioen: Alles wat je moet weten over de huldiging

Officieus kampioen is PSV al, maar nu kan dit weekend tegen Sparta Rotterdam het officiële kampioenschap binnengehaald worden. Bij een zege of remise kronen de Eindhovenaren zich voor de 25ste keer tot kampioen van de Eredivisie. Wanneer wordt PSV gehuldigd? Voetbalvandaag.nl zoekt het voor je uit.

PSV viert het kampioenschap op het Stadhuisplein
© PRO SHOTS | 03-05-2024 11:30

Het kan eigenlijk niet meer misgaan voor PSV. Na de 8-0 monsterzege tegen sc Heerenveen behielden de Eindhovenaren hun negen punten voorsprong op Feyenoord en vergrootten ze het verschil in doelsaldo naar 30 met hun naaste belager. Met nog drie speelrondes te gaan kan dat onmogelijk uit handen gegeven worden. Nu heeft de ploeg van trainer Peter Bosz alleen nog een zege of gelijkspel nodig om het kampioenschap definitief binnen te slepen.

Wanneer is de mogelijke huldiging van PSV?

Als PSV zondagmiddag thuis tegen Sparta kampioen wordt, vindt de huldiging op maandag 6 mei plaats tussen 19.00 en 20.00 uur op het bordes van het Stadhuis. Mochten de Eindhovenaren verliezen van Sparta, dan is het afhankelijk van het resultaat tussen Feyenoord - PEC Zwolle. Als de Rotterdammers gelijkspelen of verliezen, vindt de huldiging een dag later, op dinsdag 7 mei, plaats. Naast de huldiging kunnen de supporters ook genieten van een bomvol programma in Eindhoven.


PSV viert feest na de monsterzege op sc Heerenveen
PRO SHOTS

Wat is het programma op de dag van de huldiging van PSV?

Op zondag 5 mei begint het feest al in Eindhoven. De wedstrijd is dan te volgen op grote schermen op het 18 Septemberplein en de Markt. Op de dag van de huldiging zijn er genoeg festiviteiten voor de PSV-supporters. Het centrum staat dan vol met horecagelegenheden en schermen om de huldiging overal mee te krijgen.

Dit is het programma voor de mogelijke huldiging van PSV op 6 mei 2024:

15.00 uur - Start festiviteiten op het Stadhuisplein, de Markt en het 18 Septemberplein

15.45 uur - Start festiviteiten in het Philips Stadion

17.00 uur - Vertrek PSV-selectie en staf vanaf het Philips Stadion, route door de stad

18.45 uur - Verwachte aankomst Stadhuisplein

19.00 uur - Huldiging op het bordes van het Stadhuis

20.00 uur - Einde programma Stadhuisplein, Markt en 18 Septemberplein

Wat is de route van de platte kar?

Wie aan het kampioenschap van PSV denkt, denkt automatisch aan de platte kar. ‘De open bus’ vertrekt om 17.00 uur vanaf het Phillips Stadion. De route loopt vanaf het stadion via Frederiklaan, St. Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, 18 Septemberplein, Vestdijk, Hertogstraat, P.C. Hooftlaan, Wal naar het Stadhuis. De route duurt zo’n anderhalf tot twee uur. De huldiging start wanneer de PSV-selectie aankomt bij het Stadhuis.

Waar kan je het best de huldiging volgen met een kind of fysieke beperking?

De verwachting is dat het erg druk gaat worden in het centrum van Eindhoven tijdens de huldiging van PSV. Dat is voor mensen met jonge kinderen en mensen met een beperking niet ideaal. Daarom raadt de gemeente Eindhoven deze groep aan om de huldiging vanuit het Phillips Stadion te volgen. In een persbericht schrijven zij: “Er zijn ruim voldoende plekken om de huldiging van de PSV-selectie hier van dichtbij te volgen. Je bent vanaf 15.00 uur welkom via ingang 6 en 13. Toegang is gratis.” Mocht je de huldiging als rolstoelgebruiker wél vanaf het Stadhuisplein willen volgen, dan moet je er snel bij zijn. Er zijn beperkt aantal plaatsen en hier geldt een vol is vol principe.


PSV viert feest na de monsterzege op sc Heerenveen
PRO SHOTS

PSV volgend jaar in de Champions League

Als PSV kampioen van de Eredivisie wordt dan plaatsen zij zich direct voor de groepsfase van de Champions League. Alleen is die vanaf volgend seizoen niet meer zoals we die voorheen kenden. Dit verandert er allemaal in de opzet van de Champions League.