Voetbal op TV: Jong Oranje strijdt om kwartfinaleticket op EK

Jong Oranje mag na twee remises op het EK Onder 21 nog altijd hopen op de kwartfinale van het eindtoernooi. De ploeg van Erwin van de Looi wacht dinsdag het laatste groepsduel tegen gastland Georgië. Bij winst zijn de Oranje Leeuwen verzekerd van een ticket voor de kwartfinale. Lees hier waar je Jong Oranje - Jong Georgië live ziet!

Brian Brobbey, spits van Ajax en Jong Oranje
© PROSHOTS | 27-06-2023 08:00

Het EK Onder 21 begon voor Jong Oranje met een doelpuntloos gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van België. Een paar dagen later wachtte met Jong Portugal, twee jaar geleden nog finalist, de volgende uitdaging voor Nederland. Ook daar kwam geen winnaar uit de eindstrijd: het werd 1-1 door een late goal van Brobbey. Ondanks dat Nederland nog niet heeft gewonnen, kan het zelfs nog als groepswinnaar doorstromen naar de kwartfinales van het EK.

€ 17,95 PER MAAND

Scenario's om de kwartfinale te bereiken

Bij winst is Jong Oranje verzekerd van de knock-outfase. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat bij Jong Portugal - Jong België. Als het puntenaantal en doelsaldo precies gelijk is, wordt op basis van het gemaakte doelpunten beslist wie doorgaat. Momenteel is dat België (3 goals, Oranje heeft er 1 gemaakt). Mocht Oranje bijvoorbeeld 3-3 gelijkspelen en blijft het bij België - Portugal 0-0, dan is Oranje dus door.

Jong Oranje - Jong Georgië live op tv

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Georgië wordt dinsdag 27 juni om 18:00 uur gespeeld. De wedstrijd is live te zien op NPO 2 en NOS.nl. Daarnaast wordt de wedstrijd ook live uitgezonden op UEFA.com.