Coupe de France

Volg de Coupe de France op Voetbal Vandaag

Coupe de France is na het verdwijnen van de Coupe de la Ligue het enige overgebleven nationale bekertoernooi van Frankrijk. Alle clubs die zijn aangesloten bij de Fédération Française de Football (FFF) kunnen meedoen, waardoor het deelnemersveld uit duizenden clubs bestaat,

Op deze pagina vind je extreem waardevolle informatie vanuit een betting perspectief. Je komt alles te weten over welke specifieke statistieken er worden getoond bij elke wedstrijd binnen het volledige Coupe de France programma. Daarnaast kun je alle uitslagen uit de Coupe de France terugvinden en is er volop aandacht voor elke live Coupe de France stand.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het nu precies met de opbouw van het toernooi en uit hoeveel rondes Coupe de France kwalificatie bestaat? Dit en informatie over de Coupe de France loting komt verderop deze pagina ter sprake.

De road to the final ligt open en bloot voor je, maar weet jij welk stadion sinds 1998 dient als locatie van de Coupe de France?

Ook op deze vraag komt een duidelijk antwoord. Als je niets wil missen van topvoetbal op televisie en via een live stream, lees dan vooral de alinea’s die volledig in het teken staan hiervan. Een extra reden om dit door te nemen, is omdat fans en bezoekers van Voetbal Vandaag een exclusieve aanbieding te wachten staat.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast (inter)nationale bekers en cups ook de grootste competities van Europa.

Coupe de France schema

Het programma van de Coupe de France vind je bovenaan deze pagina. Hier zie jij meteen welke Coupe de France wedstrijden er in de huidige of eerstvolgende speelronde worden gespeeld.

Het knock-out toernooi kent geen groepsfase, dus herkansingen zijn niet aan de orde. Dit heeft lager geplaatste teams een enorme boost om door te bekeren. Voetbalwedden op het Coupe de France programma is enorm aantrekkelijk, niet in de eerste plaats omdat verrassingen op de loer liggen en hoge quoteringen opleveren.

Om alles te weten te komen over de teams die tegenover elkaar staan, krijg je van Voetbal Vandaag uitgebreide statistieken. Door een willekeurige wedstrijd aan te klikken, zie jij de volgende data:

 • Een met cijfers onderbouwde voorspelling van Voetbal Vandaag
 • De vijf laatste resultaten van beide ploegen die tevens worden toegepast op de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under
 • Het gemiddelde aantal doelpunten en genomen corners dit seizoen inclusief gele en rode kaarten
 • Een groot aantal optionele weddenschappen met toevoeging van de beste odds
 • De vermoedelijke opstelling van beide teams met de namen van geschorste en geblesseerde spelers.

Coupe de France uitslagen

Welke teams uit Frankrijk hebben er tijdens het toernooi tegen elkaar gespeeld en wat zijn de uitslagen in de Coupe de France? Bekijk per speelronde de uitslagen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om resultaten uit eerdere speelrondes van de huidige editie erbij te nemen. Dit doe je door rechts naar de speelronde op de pijl naar rechts te klikken.

Bekijk ook de uitslagen van alle bekende voetbalcompetities uit Europa op Voetbal Vandaag.

Coupe de France stand 2021

Zoals de meeste Europese bekertoernooien kent ook de opzet van de Coupe de France geen poulefase. Wel is er natuurlijk van elke wedstrijd een Coupe de France stand. Op de homepage van Voetbal Vandaag vind je alle live uitslagen van dit aansprekende toernooi uit Frankrijk.

Dankzij samenwerkingen met betrouwbare databedrijven die gespecialiseerd zijn in het zonder vertraging doorgeven van live uitslagen, ben jij als eerst op de hoogte van elke tussenstand in de Coupe de France. Daardoor hoef je niet langer gebruik te maken van live scorings apps en het pre-historische Teletekst 818.

Kijk je live naar een wedstrijd en verwacht jij een doelpunt van een bepaald team? Door op het duel te klikken, volgt er een link naar een speciale wedstrijdpagina. Hier kun je net als bij het programma talloze statistieken bekijken, met als verschil dat het nu om gedetailleerde wedstrijdinformatie gaat.

Denk hierbij aan de namen van doelpuntenmakers, het aantal genomen corners, statistieken over het aantal schoten (op doel) en nog veel meer. Bovendien krijg je standaard de hoogst uitbetalende quoteringen.

Coupe de France kwalificatie

In Frankrijk kan elke club die bij de Franse voetbalbond Fédération Française de Football (FFF) is aangesloten, zichzelf aanmelden voor de Coupe de France. Dat geldt ook voor overzeese gebieden. Het deelnemersveld is dan ook enorm en er doen aan elke editie meer dan 7.000 clubs mee.

Coupe de France kwalificatie kent feitelijk zes rondes. Hierin gaan amateurclubs de strijd met elkaar aan. De FFF legt de organisatie van deze rondes in de handen van regionale bonden. Dat betekent dat elke regio haar eigen kwalificatietoernooi afwerkt. Dit heeft het verkorten van reisafstand als meest praktische reden.

Het hoofdtoernooi vangt aan in de zevende ronde. Regio’s vaardigen hiervoor een x-aantal clubs af, waarna het aantal deelnemers compleet wordt gemaakt met de toevoeging van (semi) professionele clubs. Dit geldt niet voor clubs uit de Ligue 2, die instromen in ronde acht (128e finale). De clubs uit de hoogste divisie van Frankrijk, Ligue 1, worden pas ingeloot in ronde negen.

Coupe de France Loting

Zowel kwalificatiewedstrijden als het hoofdtoernooi worden gespeeld op basis van een knock-out systeem. Dat betekent dat de beslissing moet vallen binnen een duel. Lukt dat niet binnen 90 minuten, dan volgen een verlenging van tweemaal vijftien minuten en een optionele strafschoppenreeks.

Het mondiale eindtoernooi bestaat vanaf de zevende ronde uit de volgende resterende rondes:

 • 64e finales
 • 32e finales
 • 16e finales
 • Achtste finales
 • Kwartfinales
 • Halve finales
 • Finale

Vanaf het hoofdtoernooi wordt er bij de Coupe de France loting geen rekening meer gehouden met de locatie van clubs. Alle overgebleven teams kunnen tegen elkaar loten. Om het aantrekkelijker te maken voor amateurclubs, heeft de FFF een speciale regel in het leven geroepen.

Die regel schrijft voor dat ‘grotere’ clubs automatisch een uitwedstrijd spelen bij het treffen van een tegenstander die minimaal twee niveaus lager uitkomt.

In dit stadion wordt de finale van de Coupe de France gespeeld

Uit alle duizenden aanmeldingen gaan uiteindelijk twee teams strijden om de felbegeerde beker. Van 1972 tot aan de finale van de Coupe de France in 1998, werd er gespeeld in het Parc des Princes stadion van Paris Saint-Germain. Sindsdien is het nationale Stade de France het decor van de eindstrijd.

Coupe de France op tv

In Nederland kun je alle topcompetities uit Europa op televisie kijken. Dat geldt dus ook voor de Ligue 1 en de Coupe de France. Hiervoor kun je speciale zenderpakketten afnemen via je tv provider. Je bepaalt dan zelf naar welke competitie je kijkt en voor welke wedstrijden je thuisblijft.

Omdat de uitzendrechten per competitie en bekertoernooi jaarlijks van aanbieder kunnen wisselen, is het handig om naar de voetbal op tv pagina te gaan. Hier vind je een overzichtelijke lijst van alle tv providers die voetbalpakketten aanbieden. Door jouw leverancier te selecteren, kom je op een speciale pagina terecht.

Hier vind je niet alleen informatie over pakketten en prijzen, maar kom je ook te weten welke overige diensten er kunnen worden afgenomen. Voetbal Vandaag heeft voor iedereen die vanaf dit moment besluit niets meer te willen missen van live topvoetbal, een exclusieve aanbieding bedongen.

Om hier gebruik van te maken, klik je op de banner van Voetbal Vandaag en doorloop je de stappen.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Coupe de France?

De Coupe de France is het enige bekertoernooi in Frankrijk waaraan alle clubs kunnen deelnemen die zijn aangesloten bij de voetbalbond FFF.

Waar wordt de Coupe de France uitgezonden?

Coupe de France wedstrijden kun je bekijken op televisie, op een computer of via een mobiel apparaat. Dit kan een laptop, tablet en natuurlijk een smartphone zijn.

Wie zendt de Coupe de France uit?

De uitzendrechten van de Coupe de France worden exclusief verkocht aan de hoogste bieder voor een bepaalde periode. Als je wil weten op welke kanalen de wedstrijden van vanavond worden uitgezonden, kijk dan op de voetbal op tv vandaag pagina.Op deze pagina is het eveneens mogelijk om alvast vooruit te kijken naar het voetbal van morgen en deze week.

Op welke zender komt de Coupe de France finale?

De partij die beschikt over de uitzendrechten, heeft deze voor alle wedstrijden uit het gehele toernooi. Afhankelijk van de aanbieder kan ervoor worden gekozen om de finale niet alleen achter een betaalmuur te plaatsen, maar eventueel op een openbaar net. Daarmee kunnen er meer mensen kijken.

Waar kun je voetbalwedden op de Coupe de France?

Voor het plaatsen van weddenschappen op wedstrijden in de Coupe de France, kun je terecht bij legale en betrouwbare Nederlandse bookmakers. Bovenaan in het menu staat de speciale bookmaker-pagina. Door hierop te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bookies die beschikken over een vergunning in Nederland.