Wanneer worden de clubcompetities weer hervat?

Nu het WK erop zit, kunnen we ons weer richten op de hervatting van de clubcompetities. In de tweede helft van het seizoen wordt duidelijk welke clubs zich tot landskampioen kronen, wie er degraderen en wie de verassingen worden. Lees hier wanneer de verschillende clubcompetities weer beginnen!

Xavi Simons en Devyne Rensch in actie tijdens Ajax - PSV
© PROSHOTS | 23-12-2022 08:00

Eredivisie en Eerste Divisie: 6 januari 2023

Vrijdag 6 januari 2023 gaat de bal op de Nederlandse velden eindelijk weer rollen. In de Eredivisie trappen FC Twente en Emmen het nieuwe jaar af, en in de KKD staat op dezelfde avond zelfs een volledige speelronde op het programma.

Premier League: 26 december 2022

Traditioneel wordt er in Engeland op Tweede Kerstdag gevoetbald. Behoudt Arsenal de koppositie in de Premier League of gaat Manchester City wederom aan de haal met de landstitel? En wie ontlopen degradatie? De tweede seizoenshelft belooft in ieder geval zeer interessant te worden.

Bundesliga: 20 januari 2023

Waar de meeste competities eind december en begin januari van start gaan, doen ze dat in Duitsland anders. De Bundesliga wordt 20 januari 2023 hervat met de topper RB Leipzig - Bayern München. Kunnen Die Rote Bulen het gat met de koploper verkleinen?

Serie A: 4 januari 2023

De Italiaanse competitie wordt vervolgd op woensdag 4 januari. Die dag staat een volledige speelronde op het programma, beginnend met Salernitana - AC Milan (12:30 uur). De dag wordt afgesloten met de topwedstrijd tussen koploper Napoli en Inter (20:45 uur).

La Liga: 29 december 2022

De Spaanse competitie wordt twee dagen voor de jaarwisseling hervat. Op 30 en 31 december staan er ook nog een aantal affiches op het programma. Zo gaat Real Madrid op bezoek bij Valladolid en ontvangt Barcelona Espanyol. Gezien de spannende strijd om de koppositie belooft het een mooie tweede seizoenshelft te worden.

Ligue 1: 28 december 2022

Ook in Frankrijk wordt de competitie op korte termijn vervolgd. 28 en 29 december staat namelijk de zestiende speelronde op de rol. PSG, zeer waarschijnlijk nog zonder Mbappé en Messi, gaat woensdagavond tegen Strasbourg op jacht naar de negende titel in tien jaar.