Robert Lewandowski scoort hattrick en nadert Bundesliga record

De Poolse doelpuntenmachine Robert Lewandowski van de Duitse topclub Bayern München blijft maar scoren. In de uitwedstrijd tegen FC Köln vijzelde de 33-jarige aanvaller zijn imposante cijfers op met een hattrick. Daarmee heeft hij nu exact 300 Bundesliga doelpunten gemaakt. Dat zijn er nog maar 65 minder dan het stokoude record van Gerd 'Der Bomber' Müller.

Robert Lewandowski scoort een hattrick in de Bundesliga wedstrijd FC Köln - Bayern München
© VoetbalVandaag Images | 15-01-2022 22:45

Die laatste scoorde 365 doelpunten in 427 wedstrijden en staat daarmee op nummer één in de lijst met Bundesliga topscorers. Nog wel...

Bundesliga statistieken Robert Lewandowski

Lewandowski maakte vorig seizoen al een bizar aantal van 41 competitiegoals in 29 wedstrijden. Ook dit seizoen staat er geen maat op het fenomeen. In de18 competitieduels die hij meespeelde, trof hij 23 keer doel. De drie doelpunten van vandaag tegen FC Köln bekijk je hieronder.De Pool speelde tot dusver 369 wedstrijden in de hoogste competitie van Duitsland. Dat waren er 131 voor Borussia Dortmund en 238 voor zijn huidige werkgever Bayern München.

Zijn doelpunten verdeelde hij ook netjes over beide clubs. Alhoewel, bij Die Borussen prikte hij er 'slechts' 74 binnen. De overige 228 doelpunten werden vanzelfsprekend in dienst van Bayern München geproduceerd.

Om zich te kronen top Bundesliga topscorer aller tijden, moet hij dus nog minimaal 66 goals maken. Zijn contract loopt in München nog door tot 30 juni 2023. De vraag lijkt niet of, maar wanneer hij dit gaat verlengen.

Volg de jacht op het record live via Bet365

Wil jij erbij zijn wanneer Robert Lewandowski zijn volgende doelpunten scoort? Dat kan op een wel heel eenvoudige manier, die jij misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Als jij namelijk een gratis account met Bet365 bonuscode VVBONUS aanmaakt bij Bet365, heb jij exclusief toegang tot livestreams van Bundesliga wedstrijden en live voetbal uit de beste competities van Europa. De enige voorwaarde die hierbij komt kijken, is dat jij over een positief saldo beschikt van minimaal €0,01 cent.

Goedkoper gaat het nooit worden. Meld je dus nu aan! Dan kun je daarna in onze livestream gids direct kijken welke wedstrijden er via een livestream worden uitgezonden.