Mark van Bommel zoekt Bundesliga club, wie biedt hem een baan?

Het zijn sombere dagen voor de 44-jarige Mark van Bommel. In de laatste 2 jaar is hij langer werkloos geweest als werkzaam en dat steekt de Limburger, die zijn zinnen dan ook zet op een nieuwe uitdaging. Aan het Duitse BILD vertelt hij hoezeer hij Duitsland mist en dat hij graag weer voor de groep wil staan bij een club uit de Bundesliga.

Mark van Bommel is teleurgesteld tijdens de Bundesliga wedstrijd VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach
© VoetbalVandaag Images | 17-01-2022 12:26

Maar zitten Bundesliga clubs ook te wachten op van Bommel? Na zijn ontslag bij PSV in 2019 (onterecht volgens de hoofdpersoon) duurde het tot de zomer van 2021 voordat hij zijn trainerscarrière nieuw leven inblies bij VfL Wolfsburg. Daar stond hij slechts 13 wedstrijden aan het roer, voordat de clubleiding na acht duels op rij zonder overwinning ingreep (niet verwacht en teleurstellend aldus van Bommel).

'Terugkeer naar Bayern München reëel'

En nu zoekt hij dus wederom een club in het land waar hij als speler van Bayern München wel degelijk successen beleefde. Over de Beierse club gesproken, dat zou volgens Van Bommel een mooie uitdaging zijn. Sterkt, hij zegt zich voor te kunnen stellen dat hij terugkeert op het oude nest. Als wat is niet helemaal helder, aangezien Julian Nagelsmann het fantastisch doet.

Maar, 'ik heb daar gespeeld en ken de club. Elke trainer wil bij Bayern werken'. Toch beseft Van Bommel dat die feiten 'geen garantie' zijn op een dienstverband als hoofdverantwoordelijke van zo'n beetje de sterkste ploeg ter wereld.

Kortom: Welke Bundesliga club biedt van Bommel een baan en kans op eerherstel?