Clubnaam: Athletic Bilbao
Adres: Alameda de Mazarredo 23, 48009 Bilbao-Bilbo
Stadion: San Mamés
Telefoonnummer: +34 (94) 4240877
Facebook: @ATHLETICCLUB
Instagram: @athleticclub
Twitter: @AthleticClub

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao (ook wel Athletic Club of Athletic genoemd) is een voetbalclub uit Spaans Baskenland en komt al jaren uit in La Liga. Op deze website vind je binnen het programma van Athletic Bilbao de eerstvolgende wedstrijd en de stand van Athletic Bilbao in de Spaanse competitie. Om je weddenschap goed voor te kunnen bereiden, lees je hier ook de laatste tien uitslagen van Athletic Bilbao.

De uitslagen van Athletic Bilbao worden altijd live bijgewerkt en zo ben jij altijd up to date met de informatie. Alle wedstrijden van Athletic Bilbao kun je hier rechtstreeks volgen en de live score van Voetbal Vandaag is altijd het snelst. Wist je trouwens dat je dat prachtige tenue van Athletic Bilbao eveneens via Voetbal Vandaag kunt aanschaffen?

Als liefhebber van Spaans voetbal wil jij de wedstrijden van Athletic Bilbao natuurlijk op tv of via een livestream zien. Op deze site krijg je alle benodigde info hierover, plus ook nog een aantal heel interessante aanbiedingen.

Ook hoef je niets te missen van het allerlaatste nieuws over Athletic Bilbao, want daarmee kun je een weddenschap winnen. Hier lees je namelijk alleen de actualiteiten vanuit een betting perspectief. Kijk er dus niet raar van op als jij straks als winnaar uit de bus komt.

Voorspel de winnaar van de volgende wedstrijd van Athletic Bilbao

Uiteraard zie je het programma van Athletic Bilbao op deze pagina en dus ook de volgende wedstrijd van de Basken. Je ziet in een oogopslag:

 • De volgende tegenstander
 • De locatie
 • De aanvangstijd
 • Welke competitie

 

Nu is het aan jou (net als aan veel andere voetballiefhebbers) om te voorspellen wat het resultaat van de wedstrijd wordt. Door jouw voorspelling aan te klikken, opent er een venster. Hier lees je in percentages de voorspellingen van die andere liefhebbers.

Vergis je niet, ‘the wisdom of the crowd’ is in veel gevallen een zeer goede voorspeller. Gebruik deze informatie dus goed, want hiermee kun je geld winnen. Sowieso checkt Voetbal Vandaag bij alle bookmakers de scherpste quotering en die krijg jij natuurlijk ook. Laat deze unieke kans dus niet liggen plaats vandaag nog je inzet.

Gebruik de laatste tien uitslagen van Athletic Bilbao voor jouw inzet

In een overzichtelijk schema krijg je hier de laatste tien uitslagen van de door Athletic Bilbao gespeelde wedstrijden te zien. Het is namelijk zo dat je uit deze uitslagen zeer waardevolle informatie kunt halen voor je weddenschap. Denk maar eens aan:

 • Het aantal doelpunten voor en tegen
 • De tegenstanders (zwak, sterk, gemiddeld)
 • De competitie (La Liga, Copa del Rey, Europese competitie)
 • Het aantal behaalde punten

 

Met deze nuttige wedstrijdinfo kun jij dus aan de slag met je weddenschap. Op deze manier kun je namelijk nog beter analyseren wat het resultaat van de volgende wedstrijd van Athletic Bilbao wordt.

Bezoek Voetbal Vandaag voor de snelste live score van Athletic Bilbao

Ben je niet in de gelegenheid om een wedstrijd te kijken in het stadion, op tv of via internet dan kun je op deze pagina het scoreverloop live volgen. De live score wordt hier altijd zonder vertraging doorgegeven, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een nieuwe tussenstand. Dat is een hele geruststelling, aangezien je op sommige voetbalwebsites erg lang op tussenstanden moet wachten.

Daarnaast kun je alle uitslagen van Athletic Bilbao hier altijd live bekijken. Je bent dus altijd op de hoogte van de laatste resultaten en tussenstanden en zo kan je je weddenschap heel goed bijhouden. Daarbij kun je deze Baskische ploeg live volgen op de pagina: voetbalvandaag.nl/live.

Gebruik de wedstrijdstatistieken van de selectie

Je vindt op deze pagina de volledige selectie van Athletic Bilbao. Bij iedere speler zie je een aantal belangrijke wedstrijdstatistieken, zoals:

 • Leeftijd van de spelers
 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Aantal gescoorde goals
 • Aantal gegeven assists
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Deze informatie kun je goed gebruiken voor je weddenschap. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de exacte doelpuntenmaker of de gever van een assist. Deze weddenschappen kunnen je veel meer opleveren dan alleen een inzet op het resultaat.

Ook lees je hier welke spelers er geblesseerd of geschorst zijn. Logischerwijs zal de trainer deze niet opnemen in het team voor de komende wedstrijd. Deze informatie is voor jou ook weer zeer nuttig. Mochten er transfers plaatsvinden dan worden deze uiteraard ook bijgewerkt.

Koop het nieuwste shirt van Athletic Bilbao

De thuiswedstrijden in het San Mamés, ook wel La Catedral genoemd, spelen de Basken in het vertrouwde rood en wit gestreepte shirt. In de uitwedstrijden speelt de ploeg in het uitshirt of het alternatieve tenue voorzien van andere kleuren. Het tenue van Athletic Bilbao kun je via Voetbal Vandaag eenvoudig bestellen.

Klik je in de widget op ‘bestel nu’ dan word je automatisch doorverwezen naar een de fanshop of een ander officieel verkooppunt van de club. Hier kun jij dan het shirt van je keuze aanschaffen. Vergeet niet om je shirt aan te trekken tijdens je weddenschap, wie weet brengt het geluk.

Bekijk de wedstrijden van Athletic Bilbao op tv of via een livestream

Als liefhebber van Spaans voetbal en voetbalwedder wil je ‘Los Leones’ (de leeuwen) natuurlijk ook weleens rechtstreeks volgen. Ondanks dat een wedstrijd in het San Mamés absoluut aan te raden is, is de televisie of een livestream een uitstekend alternatief.

Het zenderpakket Ziggo Sport heb je nodig om alle wedstrijden van La Liga rechtstreeks te volgen. Hoe je hieraan komt, zie je als je de ‘voetbal op tv’ pagina bezoekt. Kijk dan ook direct even naar een aantal interessante aanbiedingen om nog meer voetbalzenders te kunnen bekijken.

Een zeer aantrekkelijke mogelijkheid om een wedstrijd in La Liga te zien, is de livestream. Op deze pagina zie je aan de rechterzijde welke bookmakers een livestream van Athletic Bilbao aanbieden. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een account aanmaken en genieten van de wedstrijden.

Lees hier het laatste nieuws vanuit betting perspectief

Voor een geslaagde weddenschap kun je veel informatie halen uit het clubnieuws. Daarom brengt Voetbal Vandaag alleen het nieuws over Athletic Bilbao vanuit een betting perspectief. Dit betekent dat je alleen de actualiteiten over deze club leest die interessant zijn voor je voorspelling.

Als je bijvoorbeeld leest dat de clubtopscorer geblesseerd is dan heb je hier heel wat meer aan voor een weddenschap dan nieuws over een nieuwe parkeerplaats bij het stadion. Kijk alvast rechts onderaan deze pagina en lees de nieuwsberichten eens door. Je zult zien dat dit direct invloed heeft op jouw volgende inzet.

Vijf interessante clubweetjes

 • ⚽ Bij Athletic Club mogen alleen Basken spelen. Ondanks deze beperkende maatregel is de club altijd behoorlijk succesvol en levert regelmatig spelers aan het Spaans elftal.

 

 • ⚽ In 2018 verkoopt Athletic keeper Kepa voor het bedrag van tachtig miljoen euro aan Chelsea. Nog steeds een absoluut transferrecord van de club.

 

 • ⚽ Verdediger Iñigo Martinez wordt aangekocht in 2017 van de Baskische rivaal Real Sociedad voor 32 miljoen euro. Meer gaf Athletic Bilbao nog niet uit aan een speler.

 

 • ⚽ Tot nu toe is Athletic Club acht keer kampioen van Spanje geworden en wint het 24 keer de Copa del Rey. Beide worden voor het laatst in 1984 gewonnen.

 

 • ⚽ Het laatste grote succes van ‘Los Leones stamt uit 2021 met het winnen van de Spaanse Supercup. Hieraan doen de nummers 1 en 2 van La Liga en de twee bekerfinalisten mee. Athletic wint in de finale met 3-2 van FC Barcelona.

 

De beknopte geschiedenis van ‘de Leeuwen’

Athletic Bilbao wordt in 1898 opgericht door Engelse zeelui die in de haven van Bilbao werken. Vooral in de beginjaren is de club direct zeer succesvol met diverse bekerwinsten en landskampioenschappen. In 1912 wordt besloten dat er alleen nog Basken voor de club mogen spelen, waarna de Engelse spelers vertrekken.

In de periode vanaf de Tweede Wereldoorlog tot de jaren zeventig is Athletic niet heel succesvol, maar daarna keren de successen terug. In 1977 staat de club in de finale van de UEFA Cup (nu Europa League) die verloren wordt van Juventus. In 1983 wordt Athletic voor het eerst sinds 1956 kampioen van Spanje. In 1984 wordt het landskampioenschap nogmaals behaald.

Na de succesvolle jaren tachtig presteert Athletic Club heel wisselvallig. Hoge klasseringen in La Liga worden afgewisseld met lage. Wel doet de club in 1998 aan de Champions League en is het team bekerfinalist in 2009. Op dit moment geldt de club als een stabiele subtopper.

De rivaal: Real Sociedad

De meest klassieke Baskische derby is zonder meer de strijd tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad. Dit is een van de oudste een meest gespeelde derby’s van Spanje. De eerste editie vindt al plaats in 1911. Zowel in de competitie als in het bekertoernooi komen beide ploegen elkaar regelmatig tegen.

De rivaliteit komt tot een hoogtepunt in de jaren tachtig en negentig als Athletic Bilbao verschillende spelers van Real Sociedad koopt. Hierop reageert de club uit San Sebastian door hogere afkoopsommen in de contracten van de spelers op te nemen mochten deze willen vertrekken naar Bilbao. Sinds 1995 is er nog maar een speler verhuisd van de ene naar de andere Baskische club.