Volgt Engeland het recept van de groepsfase tegen Spanje? Op Jack's verdriedubbel je dan je inzet!

Aanstaande woensdag staat de eerste kwartfinale van het EK vrouwen tussen Engeland en Spanje op het programma. De ploeg van Sarina Wiegman steekt in een meer dan uitstekende vorm, terwijl het voor La Roja allemaal wat moeizamer gaat. Denderen The Three Lions door naar halve finale van het toernooi? Daar staat een aantrekkelijke odd van 1.91 voor bij bookmaker Jack's!

Wiegman Engeland Spanje
© PROSHOTS | 20-07-2022 13:00
  • Tip: Engeland wint en houdt de nul (3.00)
  • Tip: Engeland wint en Beth Mead scoort een doelpunt (4.10)
  • Longshot: Marta Cardona de Miguel scoort een doelpunt (6.50)

Een gehavend elftal tegen een team in bloedvorm

Wie dit affiche voorafgaand aan het EK op zijn formulier had zien staan, zou lang moeten nadenken over een mogelijke uitkomst. Spanje en Engeland ontlopen elkaar met een plek acht en zeven op de FIFA-wereldranglijst niet zo veel. Toch is het voor de Zuid-Europeanen net allemaal wat anders gelopen dan ze op voorhand hadden gehoopt. Het wegvallen van Alexia Putellas – de winnares van de laatste Ballon d’Or – en Jennifer Hermoso – de all-time topscorer van de Spanjaarden – is een flinke aderlating. Zonder het duo van FC Barcelona ging het dan ook moeizaam in de groepsfase. Na een goed resultaat tegen Finland (4-1) volgde twee lastige wedstrijden tegen Duitsland (2-0 verlies) en Denemarken (0-1) winst.

Bij de Engelsen loopt het toernooi wat anders. Op drie positieve COVID-19 testen na is er van blessureleed geen sprake. Dat kwam ook tot uiting in de drie groepswedstrijden: met overwinningen op Oostenrijk (1-0), Noorwegen (8-0) en Noord-Ierland (5-0) werd er een record neergezet. The Three Lions scoren veel en krijgen niets tegen, iets wat op die manier een patroon begint te worden. Flikt de ploeg van Sarina Wiegman dit tegen Spanje weer? Op Jack’s staat een Bet Builder odd van 3.00 voor een winstpartij van Engeland zonder tegendoelpunten.

De vrouwen om in de gaten te houden

Door het wegvallen van Hermoso en Putellas staan er twee vacatures open in de aanval. De benodigde kwaliteit die er voor nodig is om die functie te bemachtigen? Doelpunten maken. Marta Cardona de Miguel deed tegen Denemarken een goede sollicitatie. De aanvaller begon op de bank, maar was in de slotseconden belangrijk met haar doelpunt waardoor een overwinning werd veiliggesteld. Op Jack's wordt er een hoge odd gerekend voor een goal van de spits van Real Madrid. Mocht Cardona scoren, dan krijg je er 6.5 keer je inzet voor terug.

Mead Engeland Spanje
PROSHOTS

Bij Engeland is de nood om doelpunten niet zo hoog, aangezien dit in de laatste drie wedstrijden al veertien keer werd gedaan. Het is dus geen verrassing dat de huidige topscorer van het toernooi bij de Engelsen actief is. Beth Mead – de collega van Vivanne Miedema bij Arsenal – wist het publiek al vijf keer op de banken te krijgen. De 27-jarige aanvaller staat dus op scherp en op Jack’s krijg je 3.10 voor een doelpunt van de Engelse dame. Voor de echte waaghalzen: mocht je ervan overtuigd zijn dat Engeland gaat winnen en Mead scoort? Dan krijg je daar vier keer je inzet voor terug.