Bijten de Oranje Leeuwinnen van zich af na onverwachte ziekenboeg? Pak tien keer je inzet met 2-1 zege op Portugal!

De Oranje Leeuwinnen staan woensdagavond tegenover Portugal in de tweede speelronde van het EK. Het eerste duel werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zweden, maar steunpilaren Sari van Veenendaal en Aniek Houwen vielen wel geblesseerd uit. Pakt Nederland ondanks de spontane ziekenboeg van het elftal de volle buit tegen het op papier zwakkere Portugal? Dan kan je je inzet vertienvoudigen bij bookmaker Bet365.

Nederland, Zweden, EK Vrouwen
© PROSHOTS | 13-07-2022 09:00
  • Tip: Nederland wint (1.40)
  • Tip: Minder dan 2.5 doelpunten (2.05)
  • Long shot: Bet boost - Nederland wint met 2-1 (10.00)

Oranje moet vier basisspelers achterlaten

Oranje speelde knap gelijk tegen Zweden, maar de ploeg van bondscoach Mark Parsons kwam niet ongeschonden uit de strijd. Van Veenendaal en Houwen raakten geblesseerd en eerstgenoemde is inmiddels zelfs weer terug in Nederland. Na het duel werd het bekend dat Jackie Groenen positief werd getest op het coronavirus en tot overmaat van ramp werd Vivianne Miedema dinsdag ook positief getest. De Oranje Leeuwinnen missen vier sterren voor de komende twee groepswedstrijden en moet uitkijken zich niet te blameren tegen voetbaldwergen Portugal en Zwitserland.

Daphne van Domselaar verving Van Veenendaal met verve, maar in aanvallend opzicht zal Oranje toch een oplossing moeten vinden. Wint Oranje het duel krap met 2-1? Daar staat bij bookmaker Bet365 een waanzinnige odd van 10.00 op. Met Van Domselaar tussen de palen en de afwezigheid van Miedema verwachten wij een wedstrijd met weinig treffers. Vallen er minder dan drie doelpunten in het duel? Daar staat een fraaie odd van 2.05 op en dat lijkt ons zeer aannemelijk.

Portugal kreeg EK-ticket in de schoot geworpen

De ploeg van Portugal zou aanvankelijk niet naar het EK gaan, maar kreeg het ticket toegewezen in plaats van het verbannen Rusland vanwege de situatie in Oekraïne. De ploeg van Fransisco Neto speelde de afgelopen twee duels gelijk tegen Zwitserland en Australië. Portugal kwam in de eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland snel met 0-2 achter, maar vocht zich dapper terug in de tweede helft.


De Oranje Leeuwinnen hebben echter een sterkere achterhoede en zullen zich niet zomaar in de luren laten leggen. Bij een overwinning van Nederland staat een odd van 1.40. Een relatief lage, maar veilige bet, wat ons betreft. Oranje speelt in totaal slechts drie wedstrijden om zich voor de kwartfinale van het toernooi te kwalificeren en zal zich niet in de vingers willen snijden op woensdagavond.