Verantwoord Spelen

Online spelen is leuk en spannend, maar brengt ook risico's met zich mee. Daarom is het belangrijk om verantwoordelijk te spelen. Dit zijn een aantal tips om op een bewuste manier te spelen. Wil je geen uitingen van onze online wedden-partners zien? Zet dit dan uit via onderstaande knop.

Online Kansspelen tonen/verbergen

Tips & tricks

Speel alleen bij legale aanbieders

In Nederland heeft een select aantal kansspelaanbieders een vergunning voor online spelen. Speel alleen bij legale sites zodat je beschermd bent. De Kansspelautoriteit (KSA) houdt toezicht op de vergunninghouders. Wij werken alleen samen met aanbieders die in het bezit zijn van een vergunning. Bezoek de website van de Kansspelautoriteit voor meer informatie.

Stel limieten in

Bepaal voordat je gaat spelen je budget en zorg dat je bij de bookmaker een limiet instelt die realistisch is. Speel alleen met geld dat je kunt missen. Door een tijdslimiet in te stellen bij je bookmaker voorkom je dat je te lang blijft spelen, en verklein je de risico's die daarmee gepaard gaan. Verlaag de limieten indien nodig.

Probeer je geld niet terug te winnen

Soms zit het tegen en verlies je je inzet bij online spelen. Probeer niet je verlies met veel risico terug te winnen en speel bewust.

Speel alleen voor je plezier

Online spelen moet leuk zijn. Merk je dat je gefrustreerd raakt van het spelen of voel je dat je het plezier kwijtraakt? Las een pauze en een moment van reflectie in. Speel je alleen voor grote winsten, geef je meer uit dan je wel of kun je niet anders dan aan gokken denken? Dan is het raadzaam om een stapje terug te doen.

Zelftest

Twijfel je over je eigen speelgedrag of wil je testen hoe jij eigenlijk speelt? Doe dan deze anonieme zelftest van Loket Kansspel om een beter beeld van je eigen speelgedrag te krijgen. 

Hulp bij verslaving

Wanneer je kenmerken van een gokverslaving vertoont, of je bezorgd bent over het speelgedrag van een van je naasten, kun je bij de volgende instanties terecht voor hulp, advies of vragen.

Centrum voor Verantwoord Spelen

Het Centrum voor Verantwoord Spelen biedt hulp, ondersteuning en advies bij behandeling voor de speler en zijn of haar naasten.

Website: www.centrumvoorverantwoordspelen.nl

Email: [email protected]

Telefoon: (ook Whatsapp): 06-41622869

Speel Bewust 

Speel Bewust verstrekt informatie over de risico's en problemen bij online spelen. Ook verwijst Speel Bewust spelers en hun naasten door naar de professionele hulpverleners van HANDS. 

Website: www.speelbewust.nl

E-mail: [email protected]

Telefoon: 0800-3701503 (gratis)