Sint-Truidense Voetbalvereniging

Welkom op de clubpagina van de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging, ook bekend als STVV of de Kanaries; een verwijzing naar de geel-blauwe clubkleuren van de club. Dit is de plek waar je als supporter of geïnteresseerde voetballiefhebber op de hoogte blijft van alles wat op en rond de club speelt. Of je nu interesse hebt in live uitslagen, een live stream zoekt of op zoek bent naar statistieken, het programma en nieuws over de selectie… de clubpagina van STVV is the place to be.

STVV heeft geen geheimen meer dankzij live uitslagen die elke fase en elke actie tot in jouw huiskamer brengen. Statistieken allerhande, het speelschema van STVV en nieuws over zowel de selectie als de ploeg geven je het nodige inzicht en de noodzakelijke informatie om je bets te plaatsen. Of je de juiste bet hebt geplaatst, kan je bovendien op de voet volgen dankzij live updates, een overzicht van de livestreams en de kanalen waar je de wedstrijden van STVV op TV kunt bekijken.

Om als echte Kanarie door het leven te gaan, moet er natuurlijk een geel-blauwe tenue of shirt in je kast liggen of nog beter gedragen worden. In de webshop vind je in een handomdraai de allerlaatste shirts en tenues van Sint-Truidense. Je bent nu helemaal klaar om je eigen Hel van Stayen te creëren.

De clubpagina van STVV neemt je tot slot mee doorheen de geschiedenis van STVV en vertelt je ook wat meer over de Limburgse Derby. De handige feitjes en weetjes krijg je er gratis bij. Het wel en wee van STVV via live updates, statistieken, livestreams, het laatste nieuws en op TV!

Voorspel uitslagen en wedstrijden van Sint-Truidense VV

Om een bet te plaatsen op de kanaries moet je natuurlijk weten wanneer je geel-blauwe helden het voetbalveld gaan betreden. Een overzicht van het programma en de komende wedstrijden van STVV tonen je wanneer het money time is. Naast de Jupiler Pro League krijg je ook een live update en live score van elke seconde van elke andere wedstrijd die de Kanaries afwerken. Of het nu in de beker of in Europa is!

Live uitslagen en een live score nemen je mee in het momentum van je bet. De statistieken van de afgelopen 10 wedstrijden op hun beurt bepalen de inleg en keuze van je bet. Ga je voor een verlies of zie je STVV toch eerder de winst of een gelijkspel behalen. Statistieken, trends en analyses helpen je de juiste keuze te maken.

Als kers op de taart is er een nooit geziene nieuwigheid; de wisdom of the crowd. Zou het niet leuk zijn om even in het hoofd te kruipen van andere voetballiefhebbers? Onmogelijk? Nee, hoor! Dankzij de wisdom of the crowd feature weet je nu wat anderen denken. Je ontdekt meteen hoeveel mensen op een gelijkspel, winst of verlies hebben ingezet en kan zo je eigen keuze onderbouwen.

Live uitslagen van STVV en andere wedstrijden

Van zodra de spelers het veld betreden en de bal begint te rollen, wil je natuurlijk op de hoogte blijven. Dat kan dankzij Voetbal Vandaag met live uitslagen en een live score van zowel de wedstrijd van Sint-Truidense VV als van alle andere wedstrijden die tegelijkertijd gespeeld worden. Wil je de prestaties van STVV nog beter inschatten dan kan ook een overzicht van de 10 laatst gespeelde wedstrijden een handige hulp zijn. Kleurcodes zijn een nuttig extraatje om meteen na te gaan of STVV een winst, gelijkspel of verlies heeft behaald.

Live score en real-time updates van elke actie van Sint Truidense VV

Wie geeft de assist? Wie pakt een rode kaart? Welke spelers worden vervangen? Je wilt als het ware aan de zijlijn staan om alles op je notitiebord te noteren. Je kunt echter ook virtueel aan de zijlijn staan dankzij onze live updates die je vertellen wat de score is, wie de supersub is en nog veel meer. Alles wat STVV doet, wordt een seconde later op je scherm getoverd dankzij de bliksemsnelle datatransfer. Het lijkt wel of je in het stadion zit of de wedstrijd op TV of via de livestream volgt.

Nieuws over de selectie en spelers van STVV

Wat zou een ploeg zonder spelers zijn; dat geldt natuurlijk ook voor Sint-Truidense. De live spelersstatistieken van de Kanaries staan tot jouw beschikking en vertellen je meer over de vorm van iedere speler en over de kans dat hij de selectie haalt. Gedetailleerde overzichten maken dat je een goede weddenschap kunt kiezen. Blessures, kaartenlast, goals en assists… you name it, we have got it.

De nieuwste tenues en shirts van Sint-Truidense

Wat STVV kenmerkt is de typische gele kleur. Geen wonder dat de fanatieke supporters en spelers als Kanaries door het leven gaan. Als supporter van Sint-Truidense moet geel dan ook tot je basisoutfit behoren. In de webshop vind je de shirts en tenues van jouw favoriete club zodat je zowel op als naast het veld kunt scoren. Ontdek het shirt waarmee STVV haar thuiswedstrijden speelt of ga voor een tenue die de spelers tijdens hun uitwedstrijden dragen. Eens een Kanarie, altijd een Kanarie.

Sint-Truidense Live op TV of via livestream

Wie een bet heeft ingezet, wilt niets liever dan de spanning van de wedstrijden in de huiskamer halen. Live op TV of via een livestream voel je de adrenaline van de echte supporter! Mis niets en volg elke actie mee. Check het programma voor de komende wedstrijden en ontdek zo zelf waar je Sint-Truidense via een livestream of live op TV kunt bekijken. Perfect om de Kanaries zowel op TV als op de laptop of smartphone te volgen.

Laatste nieuws en updates omtrent Sint-Truidense

Het meest complete overzicht van nieuws en updates omtrent STVV. Transfergeruchten, sponsordeals, voorbeschouwingen en nog veel meer in een mooi overzicht gegoten zodat je live op de hoogte blijft van wat er speelt binnen de club. 24 op 24 en 7 op 7 vind je hier alle informatie die je nodig hebt om de volgende wedstrijden van Sint-Truidense goed te kunnen inschatten. De staf, de spelers, de selectie,… niets ontsnapt aan je aandacht.

5 feiten over STVV

  • ⚽ Sint-Truidense is de enige ploeg in België die haar officiële wedstrijden op kunstgras speelt.

 

  • ⚽ STVV is sinds 2017 in handen van het Japanse concern Digital Media Mart. Niet echt verrassend spelen er in de selectie van de Kanaries dan ook verschillende Japanse spelers.

 

  • ⚽ STVV mag op supportersgebied dan wel niet tot de top van het Belgische voetbal behoren toch heeft ze supportersclubs tot zelfs in Aruba. Op 8000 kilometer van de Hel van Stayen richtte een uitgeweken supporter deze club, die nu enkele tientallen leden telt, op.

 

  • ⚽ Bekende spelers die ooit voor STVV speelden zijn Marc Wilmots, Simon Mignolet en Alfred Riedl.

 

  • ⚽ De Japanner Takehiro Tomiyasu is momenteel de duurste uitgaande transfer van de club. De centrale verdediger verhuisde in het seizoen 2019/2020 voor 7 miljoen euro naar het Italiaanse FC Bologna.

De geschiedenis van Sint-Truidense VV

Het heilige jaar voor de Limburgse voetbalclub is het jaar 1924. Op 23 februari 1924 wordt immers de Sint-Truidensche Voetbalvereeniging uit de grond gestampt. Met het stamnummer 373 trekt de club ten strijde met als doel eerste klasse te bereiken. De eerste helft van de 20ste eeuw, tot en met 1957, vertoeft STVV in de lagere regionen van het Belgische voetbal.

Het is in 1957 dat Sint-Truidense, toen al 6 jaar lang met koninklijke titel, als tweede promoveert naar Eerste Klasse. Er volgen enkele mooie jaren met enkele leuke uitschieters; vicekampioen van België in het seizoen 1965/66 en een oefenwedstrijd tegen het Spaanse nationale team.

De jaren 70 en 80 vormen een periode van ups en down. In 1971 speelt STVV nog wel een verloren bekerfinale tegen Beerschot VAC, maar 3 jaar later zakt ze wel naar Tweede Klasse. Wat volgt zijn verschillende mindere seizoenen tot er een nieuwe promotie volgt naar Eerste Klasse in 1987. Vier jaar later degradeert de club weer om 3 jaar later, in 1994, weer haar plek in Eerste klasse in te nemen.

De jaren 90 en begin jaren 2000 worden gekenmerkt door zowel successen als mindere periodes. In 1999 wint STVV bijvoorbeeld de Belgische beker en er wordt ook enkele jaren Europees voetbal gespeeld. In 2008 en 2012 degradeert Sint-Truidense VV twee maal naar Tweede Klasse om nadien weer in Eerste Klasse op te treden. Het zijn de jaren van de bekende voorzitter Roland Duchätelet, die in 2012 de club verlaat voor Standard om in 2016/2017 weer voorzitter van de club te worden. Sinds november 2017 is STVV een middenmoter die in handen is van het Japanse Digital Media Mart.

De Limburgse Derby

Als de Limburgse derby tussen KRC Genk en Sint-Truidense VV op het programma staat, beginnen de harten van de Kanaries al sneller te slaan. Aartsrivaal en streekgenoot KRC Genk is dan ook de gezworen vijand. Tijdens deze derby doet de Hel van Stayen, genoemd naar het stadion van STVV, haar naam alle eer aan. De supporters van STVV moesten wel tot augustus 2015 wachten op een eerste zege tegen de mannen van blauw-wit. Sindsdien is KRC Genk niet meer ongenaakbaar als ze naar Stayen afzakken en moeten ze steeds het onderste uit de kan halen om niet kopje onder te gaan tegen Sint-Truidense.