Wedtips voor El Clásico: finalewedstrijd in de Supercopa

In Saudi-Arabië staat deze zondag een hoogtepunt op het voetbalmenu, want de finale van de Supercopa staat op het punt gespeeld te worden. Dit keer een ware El Clásico, aangezien zowel Atlético Madrid als Osasuna in de halve finale werden uitgeschakeld. De topschutters Jude Bellingham en Robert Lewandowski beloven een waar doelpuntenfestijn in deze spannende eindstrijd. Bookmaker JACKS.NL biedt een breed scala aan weddenschappen en we hebben enkele boeiende opties voor je geselecteerd.

Barcelona-speler Frenkie de Jong in actie in El Clasico
© PROSHOTS | 14-01-2024 08:59

In de La Liga vechten Real Madrid en Girona het uit om de titel, waar Barcelona een achterstand heeft van zeven punten. Desondanks heeft de ploeg van Xavi maar één keer in de afgelopen vijf wedstrijden punten gemorst, met een 1-1 gelijkspel tegen Valencia op 16 december. Real Madrid zit in een iets betere vorm, met vijf gewonnen duels uit vijf wedstrijden. Daarbij is de ploeg van Carlos Ancelotti al ongeslagen sinds 24 september. In een eerdere El Clásico dit seizoen waren het de Madrilenen die aan het langste eind trokken, met een 2-1 overwinning op de Catalanen.

Veilig en betrouwbaar

Het komt nauwelijks voor dat een ontmoeting tussen deze twee titanen tot een doelpuntloos duel leidt. De laatste keer dat de brilstand op het scorebord bleef, speelde Madrid-smaakmaker Jude Bellingham nog voor Birmingham City. De middenvelder van Real Madrid is de man van de doelpunten in Madrid. Mocht hij een doelpunt maken in de finale, dan staat daar een odd van 3.10 tegenover.

Voor Robert Lewandowski, de spits van Barcelona, is een doelpunt een odd van 2.10 waard. De Poolse aanvaller heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer het doel gevonden. Het Engelse toptalent zijn laatste goal is alweer van een maand geleden, maar heeft wel een uitstekend moyenne van dertien doelpunten dit seizoen tot nu toe.

Outsider voor Real Madrid is aanvaller Joselu. De Spaanse spits scoorde in de afgelopen twee wedstrijd, waaronder tegen Atlético Madrid. Mocht hij tegen Barcelona een doelpunt maken staat daar een odd van 2.55 tegenover.

Barcelona heeft de overhand genomen in drie van de laatste vijf El Clásico's, maar opmerkelijk genoeg heeft Real Madrid het voordeel als het gaat om het doelpuntensaldo. In de recente ontmoetingen werd er slechts één keer minder dan 2.5 doelpunt gescoord, wat resulteert in een odd van 2.14. Voor de verwachting dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen, staat een odds van 1.72. Daarnaast is de kans op beide teams die scoren gewaardeerd op 1.61.