El Clasico 12-01-2022 live bijwonen? Dit moet je doen

Niets is zo lekker als 's morgens wakker worden om vervolgens de hele dag uit te kijken naar een voetbalwedstrijd. En er staat een toppertje op het programma, hoor. We reizen vanavond digitaal af naar Camp Nou, waar de lokale Fútbol Club een krachtmeting te wachten staat met de koploper van Spanje. Voetbal om je paella bij af te likken. FC Barcelona tegen Real Madrid oftewel: El Clásico.

Karim Benzema aan de bal in een voetbalwedstrijd tegen FC Barcelona
© VoetbalVandaag Images | 12-01-2022 11:15

Het gaat vanavond niet om een wedstrijd in LaLiga, maar om de Supercopa de España. Dit is een mini-toernooi die gaat tussen de de winnaar en de nummer 2 van de Primera División en de winnaar en verliezend finalist van de Copa del Rey. Van het vorige seizoen uiteraard.

De wedstrijden worden afgewerkt middels een thuis- en uitduel. Vanavond staan de heenwedstrijden op het programma enne, jij kunt daar gewoon bij zijn. Daar hoef je het vliegtuig naar Barcelona niet voor te pakken.

FC Barcelona - Real Madrid

  • Competitie: Supercopa de España

  • Tijd: 19.30 uur


Je kunt namelijk gewoon op televisie kijken. Voor die prijs krijg je er nog zoetsappige verhalen van commentator El Sierd bij ook. Wat wil je nog meer?

Wat we van de wedstrijd kunnen verwachten is moeilijk in te schatten. Barca draait dramatisch in de competitie en staat met een 6e plaats op een FC Barcelona-onwaardige plek, terwijl Real Madrid de trotse koploper is. Op basis van het onderlinge puntenverschil, dat liefst 17 punten bedraagt, zou je geneigd zijn Real op voorhand aan te wijzen als winnaar.

Maar... La pelota esta Redonda. Dat is de Spaanse vertaling voor het feit dat een bal rond is en is een van de meest logische uitspraken van wijlen Johan Cruijff. Als je niet schiet kun je trouwens ook niet scoren.

Het kan dus alle kanten op en dit is een typsich voorbeeld van een wedstrijd die op zichzelf staat. De onderlinge totaalbalans is ook interessant om te weten. In de gehele geschiedenis werden er tot vandaag 230 wedstrijden tussen beide ploegen afgewerkt. Real Madrid won er 94, Barcelona 88 en 48 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Interessante El Clasico Bet365 odds

De laatste 4 duels eindigden in een zege voor Real Madrid. Het duel daarvoor eindigde gelijk. Verwacht jij dat de Madrilenen zullen winnen in Camp Nou? Dat levert je bij Bet365 maar liefst 1,83 keer je inzet op.

Voor FC Barcelona trainer Xavi wordt het zijn eerste El Clasico als trainer. Hij is zelf optimistisch, maar kan hij dat ook overbrengen op zijn spelers? Een thuiszege lijkt niet voor de hand liggen als we Bet365 mogen geloven. De quotering hiervoor staat maar liefst op 4.00.

Voor Real-speler Karim Benzema wordt het alweer zijn 38e! El Clasico. Hij scoorde hierin 10 keer. Gaan we hem vanavond ook zien scoren? Bet365 heeft een odd van 1.80 over voor een anytime doelpunt van de Fransman.

Goed, laten we er nog eentje doen. In de laatste 3 duels kwamen beide ploegen tot scoren. Als jij denkt dat dat vanavond weer gaat gebeuren, levert een Both Teams To Score weddenschap quotering van 1,61 op.

Nog niet genoeg gezien? Registreer bij Bet365 om het volledige aanbod van weddenschappen te bekijken.

Succes!