Dit huiveringwekkende bedrag moet Erling Haaland kosten

Op Erling Haaland staat geen maat. De superspits van Borussia Dortmund ramt de ene na de andere goal tegen de touwen en staat in de belangstelling van elke Europese topclub. Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-German en zelfs FC Barcelona hengelen allen naar de diensten van de pas 21-jarige Noor. Die heeft een afkoopclausule in zijn contract staan van 75 miljoen euro, welke van de zomer geactiveerd kan worden. Dit bedrag is volgens de Franse krant L'Équipe echter een schijntje van de totale kostprijs...

Erling Haaland loopt het veld op in het Berlijnse Olympiastadion
© VoetbalVandaag Images | 05-01-2022 18:09

Om Haaland en vooral zaakwaarnemer Mino Raiola te kunnen overtuigen, moet er flink met geld gesmeten worden. Zo zou de Italiaan best willen praten over een transfer. Het tarief voor de onderhandelingen zou 20 miljoen euro zijn. Het staat er echt. Mino Raiola zou 20 miljoen euro aan commissie eisen.De vraag is welke club dat wil en kan betalen. Dan is er ook nog vader Alf-Inge Haaland, die zelfs 30! miljoen euro zou ontvangen wanneer zijn zoon bij een andere club tekent. Tenslotte is er nog het salaris van de speler zelf. Hij verdient momenteel een slordige 8 miljoen euro per jaar. Dat zou naar 35 miljoen moeten gaan, waarbij hij direct voor 6 jaar tekent.

Als we alles bij elkaar optellen, komen we uit op een bedrag van 335 miljoen euro in 6 jaar tijd. Dat is nog exclusief doelpunten- en winstpremies. Leuk dat FC Barcelona trouwens een van de geïnteresseerde teams betreft. De club was vorige zomer nog op sterven na dood, zag Lionel Messi vertrekken en kampt nog immer met torenhoge schulden.

Desondanks sloot het recent een lening van anderhalf miljard euro af en daardoor kan het zich weer roeren op de transfermarkt. Verleden week werd de Spanjaard Ferran Torres nog voor 55 miljoen overgenomen en nu bezigt Laporta oorlogstaal, door te stellen dat hij Haaland gaat contracteren. We kunnen niet wachten om te zien welke club er met de gewilde Noor vandoor gaat.Erling Haaland speelt sinds januari 2020 bij Borussia Dortmund en kwam over van Red Bull Salzburg. Tot dusver scoorde hij 76 doelpunten in 79 duels voor de Duitsers. Dat levert een gemiddelde op van 81 minuten per goal. Bovenstaand een video van de 5 mooiste goals die hij ooit scoorde.