Zo werken de Europese tussenrondes van Ajax en PSV

Ajax en PSV spelen medio februari de tussenronde van de Europa League. De Amsterdammers spelen twee keer tegen Union Berlin en PSV wacht een dubbele confrontatie met Sevilla. Ook is er geloot voor de tussenronde van de Conference League. Welke wedstrijden staan ons allemaal te wachten in de Europese toernooien en wie is de grote favoriet voor de eindzege?

Ruud van Nistelrooij (PSV), Alfred Schreuder (Ajax)
© PROSHOTS | 08-11-2022 11:11

Ajax speelt tegen Bundesliga-verassing

Ajax plaatste zich vorig seizoen als kampioen van Nederland voor de groepsfase van de Champions League. Omdat de Amsterdammers in de poule met Napoli, Liverpool en Rangers als derde eindigden, zullen zij na de winterstop niet meer uitkomen in het miljardenbal. Gelukkig is er met de Europa League nog wel een vangnet voor de hoofdstedelingen. Om door te stromen naar de laatste zestien van dit toernooi zal Ajax wel de tussenronde moeten overleven. Daarin wacht een tweeluik met het de Bundesliga-verassing Union Berlin, dat tweede werd achter Union Sint-Gillis in de groepsfase van de Europa League.

PSV treft met Sevilla oude ploeg De Jong

Ook PSV is nog veroordeeld tot een tussenronde voor het zich bij de laatste zestien van de Europa League mag scharen. De Eindhovenaren werden tweede in een poule met Arsenal, Bodø/Glimt en Zürich en mogen het nu opnemen tegen één van de nummers drie van de Champions League. Uit de koker rolde Sevilla, de ploeg waar spits Luuk de Jong nog heeft gespeeld. Als PSV als sterkste uit dat tweeluik komt, is het verzekerd van de achtste finales van de Europa League.

Feyenoord eindigde als groepswinnaar in een zinderend spannende Europa League-poule met Lazio, Midtjylland en Sturm Graz. Daardoor mogen de Rotterdammers de tussenronde overslaan en zijn zij al verzekerd van een ticket voor de laatste zestien.

Quoteringen Europa League-winst

Ondanks dat het nog een lange weg is tot de Europa League-finale, kun je bij Jack's nu al inzetten op wie jij denkt dat de beker aan het eind van het seizoen omhoog mag houden. Premier League-sensatie Arsenal wordt met een odd van 4.75 door de bookmaker als grootste kanshebber gezien, gevolgd door Barcelona (6.25). Als we kijken naar de Nederlandse inbreng in het toernooi, wordt Ajax de meeste kans toegedicht (15.00), op ruime afstand gevolgd door PSV (41.00) en Feyenoord (61.00).

Conference League

Naast de tussenronde in de Europa League is er ook nog een tussenronde in de Conference League. De nummers twee van de groepsfase van dit toernooi spelen tegen de nummers drie van de Europa League-poules. De winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de laatste zestien van de Conference League. AZ, de enige Nederlandse ploeg in dit toernooi, is door groepswinst vrijgesteld van de tussenronde. De Alkmaarders nemen het op tegen één van de acht winnaars van de tussenronde.

Wedstrijddatums

De tussenrondes van de Europa League en de Conference League worden op 16 en 23 februari 2023 afgewerkt. PSV speelt eerst thuis tegen Sevilla, Ajax begint met een uitwedstrijd in Berlijn. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales, die op 9 en 16 maart op het programma staan.