Voetbal op tv: Ajax en AZ vechten voor laatste kans in Europa!

Ajax en AZ staan voor een zware klus in Europa. Beide clubs bungelen onderin in hun groep in respectievelijk de Europa League en de Europa Conference League en zullen deze week moeten winnen om nog kans te maken om bij de bovenste twee ploegen te eindigen. Met een achterstand van zes punten en slechts twee resterende wedstrijden is vooral de Alkmaarders alles aan gelegen drie punten te pakken. Ajax zou namelijk ook als nummer drie in de groep overwinteren in Europa. De ploeg van John van 't Schip zou dan verder gaan in de Conference League.

Kenneth Taylor, middenvelder van Ajax
© PROSHOTS | 29-11-2023 16:00

Ajax en AZ live op tv

Tegenstander van Ajax donderdag is Olympique Marseille. De Fransen gaan met acht punten aan de leiding in groep B en zijn bij winst zeker van overwintering in de Europa League. In september eindigde de confrontatie tussen deze twee clubs in een 3-3 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Ajax gaf destijds tweemaal een voorsprong uit handen. De wedstrijd, die start om 21:00 uur, wordt donderdag afgewerkt in het Stade Vélodrome, een ware heksenketel, en wordt tegelijkertijd uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

AZ komt eerder op de avond in actie. In groep E is het Bosnische Zrinjski Mostar de opponent. In de heenwedstrijd ging AZ in Bosnië met een 0-3 voorsprong de rust in en verloor het alsnog. De Alkmaarders zullen daarom ongetwijfeld gebrand zijn op een goed resultaat. Ze zijn echter ook afhankelijk van de andere wedstrijd in groep E. Als Legia Warschau één of drie punten pakt in Birmingham tegen Aston Villa, is AZ hoe dan ook uitgeschakeld. Beide wedstrijden starten om 21:00 uur. AZ is evenals Ajax live te zien bij Veronica en op ESPN 2.

INCLUSIEF ESPN COMPLEET

JACKS.NL special

JACKS.NL hanteert wederom een special voor de Europese ontmoetingen van de Nederlandse clubs. Als zowel Ajax als AZ donderdag een overwinning boeken, levert dat 8.50 keer je inzet op bij de bookmaker!

Voetbal op tv

Donderdag zijn meerdere wedstrijden in de groepsfase van de Europa en Europa Conference League live te volgen bij ESPN. Naast Ajax en AZ worden ook de volgende wedstrijden uitgezonden:

Europa Conference League

16:30 uur: FC Astana - Dinamo Zagreb (ESPN 3)

21:00 uur: Aston Villa - Legia Warschau (ESPN 4)

Europa League

18:45 uur: AEK Athene - Brighton & Hove Albion (ESPN 3)

18:45 uur: Atalanta - Sporting CP (ESPN 4)

21:00 uur: Liverpool - LASK Linz (ESPN 3)

Alle hoogtepunten van alle andere wedstrijden in de Europa en Europa Conference League zijn ook bij ESPN te zien. Studio Europa, het schakelprogramma, begint om 18:45 uur. Tot slot zijn na afloop van de wedstrijden korte samenvattingen te zien op het Vlaamse Canvas en op Veronica. Op Canvas begint het Europees voetbalmagazine om 23:05 uur. Op Veronica zijn de samenvattingen een klein half uurtje later te volgen, om 23:30 uur.