Voetbal op tv: Ajax en AZ treffen Engelse ploegen!

Twee Nederlandse ploegen die in volledig verschillende staat verkeren komen donderdag in actie in Europees verband. AZ, dat op een uitstekende tweede plek staat in de nationale competitie, ontmoet Aston Villa, terwijl Ajax, dat zeventiende (!) staat in de Eredivisie, op bezoek gaat bij Brighton. Beide Engelse clubs staan momenteel stevig in het linkerrijtje van de Premier League, maar doen het in de Europese competities minder goed.

Vangelis Pavlidis en Dani de Wit, spelers van AZ
© PROSHOTS | 25-10-2023 14:00

AZ - Aston Villa en Brighton - Ajax live op tv

Bij AZ - Aston Villa wordt om 18:45 uur afgetrapt. De wedstrijd in de Europa Conference League is live te volgen bij Veronica, dat om 18:00 uur opent met een voorbeschouwing, en ESPN 2. Het zal de eerste ontmoeting in de historie zijn tussen de twee ploegen, die beide op drie punten staan. Ook Zrinjski en Legia Warschau staan op drie punten in groep E en zij zullen elkaar treffen om 21:00 uur.

Ajax reist in groep B van de Europa League af naar een ploeg die ook al een tijd niet gewonnen heeft. Brighton won voor het laatst op 24 september en wist in de vijf achtereenvolgende wedstrijden geen hoge ogen te gooien. De Amsterdammers kwamen echter al acht wedstrijden op rij niet tot een overwinning, wat hoofdtrainer Maurice Steijn de kop heeft gekost. Hedwiges Maduro zal donderdag de honneurs waarnemen. Ook voor Brighton en Ajax is het de eerste officiële ontmoeting in de historie van de clubs. De wedstrijd begint om 21:00 uur en zal op Veronica en ESPN 2 uitgezonden worden na AZ - Aston Villa.

INCLUSIEF ESPN COMPLEET

Voetbal op tv

In zowel de groepsfase van de Europa League als de groepsfase van de Europa Conference League worden donderdag vijftien wedstrijden gespeeld. Lees hier het tv-aanbod van deze Europese wedstrijden.

In de Europa League:

18:45 uur: Olympique Marseille - AEK Athene (ESPN 3)

21:00 uur: Liverpool - Toulouse (ESPN 3)

21:00 uur: AS Roma - Slavia Praag (ESPN 4)

In de Europa Conference League:

18:45 uur: Fenerbahçe - Ludogorets (ESPN 4)

Hoogtepunten van wedstrijden door heel Europa zijn de hele avond te zien op ESPN, waar het schakelprogramma Studio Europa aftrapt om 18:45 uur. Op het Vlaamse Canvas en op Veronica wordt aan het eind van de avond een samenvatting uitgezonden van alle gespeelde Europese wedstrijden op donderdagavond. Op Canvas begint deze samenvatting om 23:05 uur, op Veronica om 23:30 uur.