Voetbal op tv: Ajax en AZ moeten winnen in laatste Europese clash!

Na de laatste groepswedstrijden in de Champions League op dinsdag en woensdag worden op donderdag de zesde en laatste groepswedstrijden afgewerkt in de Europa League en Europa Conference League. Voor zowel Ajax als AZ staan deze wedstrijden in het teken van de laatste kans op overwintering in Europa. Beide Nederlandse ploegen dienen hun laatste wedstrijd in respectievelijk groep B van de Europa League en groep E van de Conference League te winnen, willen ze ook na de winterstop nog actief zijn in Europees verband.

David Møller Wolfe, verdediger van AZ
© PROSHOTS | 13-12-2023 10:00

Beslissende duels live op tv

Het enige positieve aspect aan beide wedstrijden is dat Ajax en AZ het in eigen hand hebben en niet afhankelijk zijn van het resultaat van de andere wedstrijden in de groep. Ajax, dat met twee punten hekkensluiter is, ontvangt AEK Athene, dat met vier punten op een derde plek staat. Mocht Ajax winnen, verzekeren de Amsterdammers zich van deelname aan de knock-outfase van de Conference League. De ploeg van John van 't Schip is dus hoe dan ook al uitgeschakeld in de Europa League. Donderdag treft Ajax de Grieken om 21:00 uur. De wedstrijd wordt uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

AZ komt evenals twee weken geleden eerder op de avond in actie. In groep E van de Conference League staan de Alkmaarders op een derde plek met een achterstand van drie punten op nummer twee Legia Warschau. Donderdag reist AZ af naar Polen voor een ontmoeting met de directe concurrent voor plek twee. Omdat de ploeg van Pascal Jansen in de thuiswedstrijd met 1-0 te sterk was voor Legia, is het bij elke overwinning geplaatst voor de knock-outfase. Ook deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

€ 17,95 PER MAAND

JACKS.NL special

AZ heeft alleen baat bij een overwinning in Polen. JACKS.NL heeft daarom een speciale boost voor de Alkmaarders. Als AZ donderdag in beide helften scoort en de wedstrijd wint, levert dat 5.00 keer je inzet op bij de bookmaker!

Voor nieuwe spelers heeft JACKS.NL een nóg mooiere actie klaar staan: 50 of 100x je inzet als Ajax van AEK Athene wint! De maximale inzet bij deze actie is €1, klik hier om mee te spelen!

Voetbal op tv

Op ESPN worden donderdag meerdere groepswedstrijden uitgezonden. Dat zijn de volgende:

Europa Conference League

18:45 uur: Fenerbahçe - Spartak Trnava (ESPN 4)

Europa League

18:45 uur: Royale USG - Liverpool (ESPN 3)

21:00 uur: Brighton & Hove Albion - Olympique Marseille (ESPN 3)

21:00 uur: Real Betis - Rangers FC (ESPN 4)

ESPN zendt ook de hoogtepunten van de Europa en Europa Conference League uit. Studio Europa, het schakelprogramma, begint om 18:45 uur. Na afloop van alle wedstrijden zijn korte samenvattingen te zien op het Vlaamse Canvas en op Veronica. Het Europees voetbalmagazine van Canvas begint om 23:05 uur. Op Veronica zijn de samenvattingen te volgen vanaf 23:30 uur.