De scenario's voor PSV: Kan PSV vanavond kampioen van de Eredivisie worden?

PSV is al geruime tijd dé gedoodverfde kandidaat om kampioen te worden van de Eredivisie. Vanavond kunnen de Eindhovenaren zich tegen sc Heerenveen officieel tot kampioen van de Eredivisie bekronen. Wat zijn de scenario's voor PSV bij winst, gelijkspel of verlies? Voetbalvandaag.nl zoekt het voor je uit.

Joey Veerman juicht na een overwinning voor PSV
© PRO SHOTS | 25-04-2024 11:30

De grootste invloed voor het mogelijke kampioenschap van PSV vanavond is Feyenoord. Het verschil tussen de Rotterdammers en de Eindhovenaren is negen punten.

Scenario #1: Winst PSV

Als PSV vanavond om 18.45 uur wint van sc Heerenveen, dan zijn alle ogen gericht op het duel van 21.00 uur tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. Als de Rotterdammers gelijkspelen óf verliezen van de Deventenaren, dan is het kampioenschap voor PSV een feit. Het verschil is dan 11 of 12 punten en dat is met drie speelrondes niet meer in te halen.

Als de ploeg van trainer Arne Slot ook wint, dan zijn de Eindhovenaren officieus kampioen. De landstitel is dan nog niet helemaal binnen, maar het puntenaantal valt dan alleen nog te evenaren voor de Rotterdammers. Het verschil tussen het doelsaldo de twee ploegen is namelijk 24 doelpunten: iets wat onmogelijk ingehaald gaat worden dit seizoen.

Maar een winst voor PSV is geen zekerheidje uit bij Heerenveen. Van de afgelopen vijf uitduels in de Eredivisie wonnen de Eindhovenaren slechts één keer. De andere vier wedstrijden kwam het tot een gelijkspel. Vanavond zal de ploeg uiteraard met extra energie spelen om het kampioenschap definitief over de streep te trekken.


Peter Bosz in interview met ESPN
PRO SHOTS

Scenario #2: Gelijkspel PSV

Historisch gezien lijkt een gelijkspel het meest voor de hand liggende scenario. Al is met de huidige vorm PSV en Heerenveen een overwinning voor de Eindhovenaren het meest aannemelijk. Mocht de ploeg van Bosz tot een gelijkspel komen in Friesland en de Feyenoorders tot winst, dan is het kampioenschap voorlopig uitgesteld.

Als de Rotterdammers ook gelijkspelen dan is er net als in scenario 1 sprake van een officieus kampioenschap. Mocht Slot verliezen in Deventer, dan is het feest in de Lichtstad. Zij zijn dan officieel kampioen.

Scenario #3: Verlies PSV

Als PSV tegen Heerenveen tegen de tweede verliespartij van het seizoen aanloopt, dan kunnen zij nog geen kampioen worden vanavond. Als Feyenoord wint of gelijkspeelt dan is het kampioenschap nog even uitgesteld. Als de Rotterdammers verliezen dan zijn de Eindhovenaren met 9 punten verschil officieus kampioen.


De scenario's voor PSV vanavond
VOETBALVANDAAG.NL

Wat het resultaat ook wordt in Heerenveen, PSV wordt de kampioen van de Eredivisie. Het binnenhalen van de titel is slechts een kwestie van tijd.