Eredivisie en KKD clubs kondigen opening stadions aan

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn klaar met het falende kabinetsbeleid omtrent het Nederlandse voetbal. Het water staat de meeste clubs simpelweg aan de lippen, NOW en andere regelingen zijn niet toereikend en de gevolgen op lange termijn zijn 'zeer schadelijk'.

Voetbal is voor iedereen spandoek in de Kuip in Rotterdam
© VoetbalVandaag Images | 15-01-2022 14:30

In een gezamenlijk statement stelt zowel de Eredivisie NV als de organisatie achter de Keuken Kampioen Divisie altijd 'heel meegaand' te zijn geweest, maar dat rek er inmiddels uit is. 'Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan'.'Demonstratief openen stadions onvermijdelijk'

Het steekt de clubs vooral bijna overal ter wereld de stadions gedeeltelijk of volledig zijn geopend, terwijl 'iedereen te maken heeft met dezelfde Omikron variant'. In de brief wordt ook aangegeven dat er gezamenlijk voor zo'n 100 miljoen euro schade is geleden door gederfde inkomsten. Uitgaven die door de overheid niet worden vergoedt.

De brandbrief wordt afgesloten met kritiek op de trage besluitvorming in Den Haag en de aankondiging dat hier niet langer op gewacht kan worden. 'De volgende stap is het demonstratief openen van de stadions op 28 januari', aldus de clubs die tegelijktijd aangeven zich ook nu onstructief op te willen stellen en onderdeel van de oplossing te willen zijn.

Bekijk de huidige stand van de Eredivisie ranglijst. Wij vragen ons af welke teams hoger op de lijst hadden gestaan als alle wedstrijden met publiek waren gespeeld.