3 Eredivisie Vrouwen livescores die jij vanavond kunt volgen

Het Nederlandse voetbal wordt vanavond massaal hervat. Voetbal Vandaag zit daar als vanouds bovenop, met aandacht voor mannen- en vrouwenvoetbal. In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt er hervat met een drietal voetbalwedstrijden. Als een of meerdere van deze duels op televisie zouden worden vertoond, is het een kleine moeite jou te laten weten op welke zender(s) je kunt kijken. Helaas is dat niet aan de orde en dus...

Het Ajax Vrouwenteam viert een doelpunt in de wedstrijden tegen Feyenoord Vrouwen
© VoetbalVandaag Images | 14-01-2022 13:30

Is er geen andere mogelijkheid dan het volgen van Eredivisie Vrouwen tussenstanden. En waar zou je dat anders willen doen als bij Voetbal Vandaag? Er is namelijk geen voetbal website of livescore app die data sneller verwerkt dan de technologie waarover Voetbal Vandaag beschikt. Neem dat nou maar gewoon van ons aan. Sterker nog: test het vanavond uit en oordeel zelf.

VV Alkmaar - sc Heerenveen Vrouwen

Het hoogste damesteam van VV Alkmaar bezet de 7e plaats in de Vrouwen Eredivisie stand, met 12 punten uit evenzoveel wedstrijden. Bij winst tegen het lager geklasseerde sc Heerenveen, dat op 8e plek staat met 10 punten, kan het team nummer 6 PEC Zwolle Vrouwen op slechts 2 punten naderen. Voor de winterstop werden er in de laatste 5 wedstrijden 2 overwinningen geboekt.

Tegenstander sc Heerenveen Vrouwen boekte 1 zege in de laatste 5 duels. Bij winst gaat het over de opponent van vanavond heen. En dus is de Friezen er alles aan gelegen een goede prestatie neer te zetten.

De meest recente ontmoeting eindigde in een 3-0 overwinning voor Sc Heerenveen Vrouwen. Wat denk jij dat de uitslag vanavond gaat worden?

PSV Vrouwen - SBV Excelsior Vrouwen

De PSV Vrouwen staan op de 3e plaats met 23 punten uit 12 wedstrijden. De nummer 2 van het seizoen 2020/2021 won haar laatste 3 wedstrijden en zal met veel zelfvertrouwen starten aan het duel.

Het treft met SBV Excelsior vrouwen namelijk de rode lantaarndrager in de vrouwencompetitie. De club uit Rotterdam-West is bezig aan een beroerd seizoen en wist in 13 wedstrijden slechts eenmaal te winnen. Met een totaal van 6 punten is de achterstand op nummer 8 sc Heerenveen Vrouwen momenteel 4 punten. Wanneer het zelf wint en de Friezen in Alkmaar een degelijk resultaat neerzetten, doen de Kralingers goede zaken.De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen beide teams leverde een doelpuntrijke wedstrijd op. Leuk om bovenstaande highlights nog eens terug te kijken.

Ajax Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen

Net als de andere 2 duels, wordt er ook in Amsterdam om 19.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen de Ajax Vrouwen en de dames van ADO Den Haag. Ajax is de koploper van de Eredivisie Vrouwen met 25 punten uit 12 wedstrijden. Het team huisvest meerdere internationals en kan prima cijfers overleggen. Zo won de club 4 van de laatste 5 wedstrijden.

Toch kan het Amsterdamse vrouwenteam na vanavond koploper-af zijn, wanneer het zelf verliest van ADO Den Haag Vrouwen en PSV Vrouwen thuis wint van Excelsior.

Maar is ADO Den Haag Vrouwen in staat om de Amsterdammers in eigen huis te verrassen? In de laatste 5 wedstrijden werd er slechts eenmaal verloren. De uitbalans spreekt niet echt in het voordeel van de Hagenaren. Op vreemde bodem werd er maar 1 winstpartij geboekt. Wellicht dat hier na vanavond verandering in komt.Weet jij nog wat de uitslag was van het heelduel, gespeeld op 12 september 2021? Hierboven kun jij de samenvatting van deze wedstrijd bekijken.