Wedden op Villarreal - Liverpool in de Champions League: Odds en Statistieken

Villarreal CF en Liverpool FC zullen elkaar dinsdag ontmoeten in de tweede leg van hun Champions League halve finale. De eerste wedstrijd eindigde vorige week op Anfield in een 2-0 overwinning voor Liverpool, dus Villarreal heeft nu een enorme taak voor de boeg als ze de finale willen halen. De bookmakers denken dat Liverpool de favoriet is om deze wedstrijd te winnen, maar met het thuispubliek achter zich, heeft Villarreal zeker een kans.

liverpool speler mane en van dijk tegen villarreal
© VoetbalVandaag Images | 01-05-2022 11:14

Liverpool FC - Villarreal CF statistieken

Voor liefhebbers van wedden op voetbal en statistieken zijn Europese wedstrijden natuurlijk top. Op de eerste plaats omdat de Champions League het allerhoogste niveau is in de wereld, en iedere statistiek terug te vinden is. Aan de andere kant spelen de teams twee keer tegen elkaar, dus er is voldoende referentie materiaal om je weddenschap te onderbouwen.

Afgelopen woensdag, 27 april, ontving Liverpool Villarreal voor de eerste wedstrijd op Anfield. Inmiddels weten we dat de wedstrijd twee doelpunten kent. In de 53e minuut is het eerst Estupinan die een eigen doelpunt maakt. Vervolgens is het twee minuten later ook 2-0 door Mane.

Volgens de statistieken een geheel terechte uitslag. Er was maar liefst sprake van 73% balbezit voor the Reds. De verhouding schoten op doel was dit duel 19 om 1 van Spanjaarden. Villarreal was vooral bezig de schade te beperken, mogelijk met het oog op het thuisvoordeel van aanstaande dinsdag?Resultaten van afgelopen weekend

Beide teams hebben op zaterdag een wedstrijd gespeeld in de reguliere competitie. Villarreal ging op bezoek bij de nummer 19 van La Liga, degradatiekandidaat Deportivo Alaves. Volgens de bookmaker was er een kans van 44.4% dat de bezoekers met de winst van het veld zouden stappen. Echter was het Deportivo dat met 2-1 de winst naar zich toe trok.

Ook Liverpool speelde in de Premier League een uitwedstrijd. The Reds mochten naar St. James' Park voor een duel tegen Newcastle United. De ploeg van coach Eddie Howe is na een zeer slechte seizoenstart inmiddels beland in de middenmoot. Na vier wedstrijden op rij te hebben gewonnen was echter Liverpool met 0-1 te sterk.

Villarreal CF - Liverpool FC volgens de bookmakers

Het zal geen verassing zijn dat Liverpool in de uitwedstrijd tegen Villarreal als favoriet het veld op stapt. Ze zijn de ploeg in vorm en komen met een 2-0 voorsprong naar Spanje toe. Echter bij wedden op voetbal in dit soort wedstrijden is het belangrijk om die 2-0 in je achterhoofd te houden. Liverpool hoeft namelijk helemaal niet te winnen, een gelijkspel of verlies met 1 doelpunt verschil en ze staan in de finale van de Champions League.

Wanneer we de odds vergelijken van onze bookmakers valt op dat ze eensgezind zijn over de favorietenrol van Liverpool. Wedden op een overwinning van de Engelsen is goed voor odds van 1.65 tot 1.70, zowel Holland Casino als Bet365 geven 1.70.

Wedden op Villarreal als winnaar is goed voor odds van 4.50 tot 4.75. De hoogste odds krijg je hier op dit moment bij Jacks en Bet365.

Een gelijkspel is natuurlijk ook nog een optie. Liverpool kan achterover leunen en Villarreal heeft momenteel niet de ploeg die het spel kan maken. De odds voor een gelijke eindstand lopen wat verder uit een. De laagste beginnen 3.80 en de hoogste vind je bij Jacks 4.15.Betboost van Bet365 voor Villarreal CF - Liverpool FC

Zoals eerder aangekondigd heeft Bet365 Nederland dit Champions League seizoen een aantal weddenschappen geselecteerd die een extra odds boost krijgen. Zo ook voor de wedstrijd tussen Villarreal CF - Liverpool FC.

  • Juiste uitslag 2-0 Liverpool - was 9.00 - is nu 11.00

  • Sadio Mane scoort - was 2.60 - is nu 2.87

  • Liverpool wint beide helften - was 4.50 - is nu 5.50

  • Samuel Chukwueze scoort - was 4.33 - is nu 5.00