Voetbal op tv: hier zie je de Champions League-finale live!

Eindelijk is het moment daar: het is tijd voor de Champions League-finale. Manchester City en Internazionale strijden in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul om de Cup met de grote oren. Manchester City won het miljardenbal nog nooit, terwijl Inter de beker voor het laatst omhooghield in 2010. Lees hier waar je de finale van de UEFA Champions League live volgt!

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij van Inter
© PROSHOTS | 09-06-2023 12:00

De Champions League-finale live op tv

De finale van de Champions League is live te zien op RTL 7, Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Ook op de Duitse zender ZDF is de wedstrijd in zijn volledigheid te zien. De uitzending op RTL 7 begint al om 19:25 uur met een uitgebreide voorbeschouwing. De voorbeschouwing op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select begint om 20:00 uur.

50 of 100x je inzet als City wint van Inter

Champions League-campagnes

Manchester City overtuigt dit seizoen. De ploeg van Guardiola won de Premier League en was in de Champions League-knock-outfase telkens veel te sterk voor haar tegenstanders. Zo werd in de achtste finale met liefst 8-1 afgerekend met RB Leipzig en werd Bayern München een ronde later met 4-1 opzij gezet. Ook in de halve finale was het veel te sterk: Real Madrid werd over twee duels met liefst 5-1 van de mat geveegd.

Inter bereikte de finale niet op zo'n voortvarende wijze als Manchester City. De nummer drie van de Serie A won in de achtste finales nipt van Porto (1-0), waarna het in de kwartfinales opnieuw afrekende met een Portugese tegenstander. Ditmaal moest het Benfica van Schmidt er met 5-3 aan geloven. In de halve finale wachtte Dumfries en De Vrij vervolgens een stadsderby tegen AC Milan, die met 3-0 werd gewonnen.