Wedtips Europese ontmoetingen Ajax en Feyenoord: odd van 5.40 op doelpunt Brobbey

Deze donderdagavond belooft wederom een spannende voetbalervaring te worden met cruciale wedstrijden op het programma in Europa. Met de laatste odds van JACKS.NL duiken we in de analyses en voorspellingen voor de clashes tussen Feyenoord en AS Roma, en Ajax tegen Bodø/Glimt.

Ajax-speler Brian Brobbey
© PROSHOTS | 15-02-2024 08:57

Feyenoord - AS Roma

Feyenoord is favoriet tegen Roma met een odd van 2.10, een gelijkspel op 3.45, en een overwinning voor AS Roma op 3.65. Het recente ontslag van José Mourinho bij Roma en de aanstelling van Daniele de Rossi heeft mogelijk voor een nieuwe impuls gezorgd, gezien Roma's record van vier overwinningen en één verlies in de laatste vijf wedstrijden.

De voorgaande ontmoetingen tussen deze twee ploegen laten een lichte voorkeur zien voor Roma, met drie overwinningen tegenover één voor Feyenoord en één gelijkspel. Echter, Feyenoord kampt met griep in de selectie en heeft daarbij moeite met scoren, ondanks een solide record van vier overwinningen en één gelijkspel recentelijk. Met slechts één van de vorige vijf ontmoetingen met meer dan 3.5 doelpunt, lijkt de odd van 1.93 op meer dan 2.5 doelpunt een overweging waard.

Santiago Gimenez, indien fit na zijn recente blessure, heeft een aantrekkelijke odd van 2.28 om te scoren, terwijl zijn teamgenoot Ayase Ueda op 3.75 staat. Aan Roma's zijde zijn Paulo Dybala en Romelu Lukaku de mannen om in de gaten te houden met odds van respectievelijk 3.85 en 2.65.

Ajax - Bodø/Glimt

Ajax, geprijsd op 1.52 voor een overwinning, lijkt de favoriet tegenover Bodø/Glimt, met een overwinning voor de Noorse club op 5.30 en een gelijkspel op 4.90. Ajax' recente vorm toont drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag, terwijl Bodø/Glimt tweemaal won maar driemaal verloor in hun laatste vijf wedstrijden.

Interessant is dat Ajax in de laatste vijf wedstrijden vier keer meer dan 3.5 doelpunt zag, wat de odd van 2.23 voor deze weddenschap aantrekkelijk maakt. Wat betreft doelpuntenmakers, Chuba Akpom en Brian Brobbey van Ajax bieden respectievelijk odds van 4.30 en 5.40, wat hen tot verleidelijke opties maakt voor doelpuntenmakers.