Arsenal banneling Aubameyang kan verhuizen naar de zandbak

De inmiddels bij Arsenal in ongenade gevallen Pierre-Emerick Aubameyang kan zijn carrière vervolgen in een Saoedische zandbak. Naar verluidt wil het lokale Al-Nassr hem graag huren tot het eind van dit seizoen met een optie tot koop van 7,8 miljoen euro. Arsenal heeft nog niet gereageerd, maar mocht er akkoord voor de overstap worden gegeven, loopt het aan tegen een miljoenenverlies.

Pierre-Emerick Aubameyang klapt in zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Arsenal
© VoetbalVandaag Images | 19-01-2022 19:39

De geboren Fransman die uitkomt voor het Afrikaanse land Gabon leeft sinds vorige maand in onmin met Arsenal trainer Mikel Arteta en speelde zijn laatste duel op 6 december 2021. Tegelijkertijd strijkt hij in Londen een riant salaris op. Wij hebben geen loonstrook gezien, maar het zou gaan om een maandelijkse bijdrage van 300.000 euro.

Arsenal kijkt tegen mogelijk verlies aan van 55 miljoen euro

Mocht de deal worden gesloten, dan is de schade voor The Gunners groot. In 2018 werd hij namelijk gekocht van Borussia Dortmund voor 63,75 miljoen euro. Aan de andere kant heeft Aubameyang nog maar een contract tot de zomer van 2023 en inclusief salariskosten, lijkt een vertrek met het oog op zijn situatie voor alle partijen de beste optie.

Aubameyang verlaat Afrika Cup met 'hartproblemen door corona'

Dan nog even dit. De 32-jarige voetballer testte onlangs positief op het coronavirus en moest daardoor de eerste groepswedstrijd van Gabon tegen de Comoren laten schieten.Voor de tweede wedstrijd tegen Ghana testte hij negatief. Desondanks werd hij verder onderzocht, waarme er nog resten van het virus bij hem gevonden werden. Volgens de medische commissie van de Afrikaanse voetbalbond CAF, heeft onderzoek hartafwijkingen aangetoond. Niet alleen bij Aubameyang, maar ook bij zijn Gabonese ploeggenoten Lemina en Axel Meyé. Het drietal heeft de Afrika Cup reeds verlaten en is huiswaarts gekeerd.