SV Zulte Waregem

Welkom op de clubpagina van SV Zulte Waregem, ook bekend als Essevee, de Boeren of SVZW. Op deze pagina vind je alles wat je Zulte Waregem hart begeert. Geen feit of nieuwtje verdwijnt hier naar de achtergrond, maar wordt wel openlijk met jou gedeeld. Zo ben je als eerste op de hoogte van de stand, het programma, de volgende wedstrijd en allerhande statistieken die je als supporter of voetballiefhebber nauw bij het bloeiende verhaal van Essevee betrekken.

Je wilt de wedstrijden natuurlijk live beleven zodat je de sfeer, adrenaline en spanning kunt voelen. Maar ook zodat je via het spelbeeld de juiste bet kunt maken. Je kunt livestreams alsook het programma op TV bekijken. Plan alvast de volgende 90 minuten van Essevee in je kalender in zodat je niets van de actie hoeft te missen.

Kijk naar de huidige vorm van de selectie van SV Zulte Waregem door up-to-date data en statistieken te raadplegen. Hoe heeft Essevee het de laatste 10 wedstrijden gedaan? Wie is er geschorst of geblesseerd? Welke spelstijl past de trainer toe? Allemaal zaken die je helpen om winst, verlies of een gelijkspel van Zulte Waregem correct in te schatten.

Voor de echte supporters van Essevee wacht er nog een leuke verrassing. De webshop kleurt rood en groen en je vindt er de meeste recente tenues en shirts van je favoriete ploeg. Net zoals heel wat andere leuke gadgets en must-haves voor de fanatieke Zulte Waregem supporter.

Tot slot lees je in kleuren en geuren over het ontstaan van SV Zulte Waregem en over de recente maar succesvolle geschiedenis van deze jonge club. Met wat leuke feitjes en een korte kijk op dé derby der derby’s voor de SVZW-supporters sluiten we het rood-groene verhaal in stijl af.

De uitslagen van de volgende wedstrijden van SV Zulte Waregem

Ben jij ook geïnteresseerd in wat er nog op het programma staat voor de selectie van Essevee? Zulte-Waregem is namelijk een club die vaak op verschillende fronten actief is en dan is het wel handig om een duidelijk overzicht te hebben van de uren en dagen waarop de club haar wedstrijden afwerkt. Je raadpleegt live wanneer Zulte Waregem haar matchen speelt en dit zowel voor de wekelijkse competitiematchen in de Jupiler Pro League als voor de wedstrijden van de beker of in Europa.

Met behulp van allerhande statistieken en de resultaten van de afgelopen 10 wedstrijden vorm je een duidelijk beeld van de vorm van het moment en kan je jouw keuze voor winst, verlies of een gelijkspel op de gepaste manier rechtvaardigen.

Toch nog twijfels? Dan kan de wisdom of the crowd jouw laatste twijfel misschien wegnemen. Een groep weet meer dan een individu en net daarom dat de wisdom of the crowd feature werd geïmplementeerd. Dankzij deze leuke optie zie je meteen wat anderen van de volgende wedstrijd van Zulte Waregem verwachten. Gaat de overgrote meerderheid voor winst of is een verlies of een gelijkspel eerder aan de orde? De wisdom of the crowd vertelt het je.

Live score, stand en uitslagen van SV Zulte Waregem

Wedstrijden in uitgesteld relais zien? Neen, dat wil je niet. Je wilt real-time ondergedompeld worden in de wedstrijd, in de score en in het wedstrijdverloop. Minuut na minuut genieten van de totale voetbalbeleving tijdens wedstrijden van SV Zulte Waregem. Je kunt dit nu door de live score te raadplegen, de huidige up-to-date stand op te roepen en alle uitslagen van Essevee of andere ploegen te bekijken op Voetbal Vandaag. Check zeker ook eens de afgelopen 10 wedstrijden van rood-groen en laat de kleurencodes je helpen om trends van winst, verlies of gelijkspel vast te stellen.

Live elke actie en elke score van Essevee

Een wedstrijd kan op een seconde beslist worden en die seconde wil je live beleven. Een innovatief systeem met ultrasnelle datatransfers zorgt ervoor dat je elke actie, elke tackle, elke vrije trap en elke goal live op je scherm getoond krijgt. Zo weet je wat er gebeurt en kan je jouw bet en inleg daarop afstemmen. Het lijkt wel alsof je de wedstrijden van SV Zulte Waregem op TV, via de livestream of in het stadion volgt; zo vliegensvlug krijg je alle updates op je scherm getoverd.

De selectie van Zulte Waregem heeft geen geheimen meer

De selectie van Zulte Waregem is het kloppende hart van de club. Het zijn zij die bepalen of de volgende wedstrijd met winst, verlies of een gelijkspel wordt afgesloten. Wie de uiteindelijke selectie haalt, hangt af van de vorm, blessures of schorsingen.

Raadpleeg elk individueel spelersprofiel en ontdek wie weleens een hattrick zou kunnen scoren of met assists gaat strooien in de volgende wedstrijd van Zulte Waregem. Bekijk het programma en check live welk spelsysteem met welke spelers kan ingevuld worden. Een belangrijke bron van informatie die je toelaat om je volgende bet tot in de puntjes voor te bereiden.

Shirts of tenues in de rood-groene kleuren van de club

Vurig rood in combinatie met groen als kleur van de hoop… we hoeven je niet te vertellen dat de shirts en tenues van SV Zulte Waregem er altijd beeldig uitzien en de spelers naar heroïsche prestaties doen leiden. Je krijgt nu zelf de kans om de meest recente shirts en tenues van Essevee aan te schaffen en je supportershart in groen en rode kleuren nog sneller te laten slaan. Een webshop aan clubattributen ligt op jou te wachten.

Zulte Waregem live op TV, via livestream of via live score

Live is het wel het toverwoord als je de prestaties van Zulte Waregem op de voet wilt volgen. Je wilt immers meteen zien of je bet een goede bet was of je wilt op basis van de prestaties een juiste bet plaatsen. Het analyseren van een wedstrijd live op TV of via de livestream kan je ook waardevolle informatie opleveren voor de volgende wedstrijden die voor Essevee op het programma staan. Waar en wanneer je wedstrijden van SV Zulte Waregem kunt bekijken, is hier eenvoudig terug te vinden. Kies tussen een online live score, verschillende livestream kanalen of een wedstrijd op TV.

Het laatste nieuws over SV Zulte Waregem

Volg het laatste nieuws over SV Zulte Waregem alsof je zelf in de bestuurskamer van de club vertoeft. Lekker dicht bij de actie. Van transfergeruchten over voorbeschouwingen voor de volgende wedstrijden tot het wedstrijdplan van de coach. Je bent er al eerste bij en dit zowel voor leuke weetjes als voor officiële berichten. Betrouwbaar en belangrijk als je een bet wilt plaatsen op de wedstrijden van Essevee.

5 feiten over SV Zulte Waregem

  • ⚽ Franky Dury is een waar monument binnen Zulte Waregem. De trainer stopt na het seizoen 2021/2022 als trainer van Essevee. Hij zal dan meer dan 18 jaar trainer zijn geweest van de fusieclub.

 

  • ⚽ SV Zulte Waregem draagt het stamnummer van Zultse VV, een Oost-Vlaamse club. Terwijl de maatschappelijke zetel nog steeds in Zulte ligt, speelt de ploeg wel in Waregem en wordt de club als een West-Vlaamse club beschouwd.

 

  • ⚽ Essevee deed het de afgelopen jaren lang niet slecht op het Europese toneel. De ploeg behaalde onder meer overwinningen tegen Lokomotiv Moskou, SS Lazio Roma, Sparta Praag, OGC Nice en Austria Wien.

 

  • ⚽ Thorgan Hazard behaalde in 2013 de Gouden Schoen, de award voor de beste Belgische voetballer van het afgelopen seizoen, als speler van Zulte Waregem.

 

  • ⚽ Soualiho Meïté en Theo Bogonda zijn de duurste uitgaande transfers van de club. De eerste vertrok in het seizoen 17/18 voor 8 miljoen euro naar AS Monaco, terwijl Bogonda in 19/20 voor 7 miljoen euro naar KRC Genk verhuisde.

De geschiedenis van SV Zulte Waregem

Voor het ontstaan van de Sportvereniging Zulte Waregem of SV Zulte Waregem duiken we in het recente verleden. De club kent haar ontstaan immers in 2001 door een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem. Dat de fusie een succesverhaal is, blijkt enkele jaren later wanneer Zulte Waregem in 2005 afgetekend kampioen wordt in Tweede Klasse en daardoor naar Eerste Klasse mag promoveren. Sindsdien is de club een gevestigde waarde in de bovenste regionen van het Belgische voetbal.

Een eerste voetbalsucces van de jonge voetbalclub volgt al in 2006. De club bereikt geheel onverwacht de bekerfinale en wint bovendien de wedstrijd met 2-1 van Excelsior Moeskroen. Voor de eerste maal in het Belgische voetbal wint een pas gepromoveerde club het jaar nadien de Belgische beker. Als kers op de taart mag Zulte Waregem het jaar nadien ook voor de eerste maal Europees voetbal spelen. Niet zonder succes behalen ze hier de zestiende finales met onder meer overwinningen tegen Lokomotiv Moskou en Sparta praag.

De jaren nadien blijft Zulte Waregem sterk presteren met onder meer een 5de, 6de en 7de plaats in het eindklassement. De uitschieter is echter wel het seizoen 2012/2013 waarin de club vice-kampioen wordt. In de laatste wedstrijd van het seizoen was de club zelfs even virtueel kampioen.

Tussen 2013 en 2016 kreeg de club te maken met protesten tegen het huidige bestuur onder leiding van Patrick Decuyper wat onder meer leidt tot het ontslag van deze laatste. Toch weet Zulte Waregem in 2013/2014 nog mooie resultaten neer te zetten en bereiken ze onder meer de bekerfinale.

In 2017 behaalt Zulte Waregem een tweede Belgische beker door winst tegen KV Oostende. Sindsdien eindigt de club steeds rond de 10de plaats in het klassement.

Streekderby tegen KV Kortrijk

Een altijd beladen wedstrijd is deze tegen de streekgenoten van KV Kortrijk. Zowel voor de supporters van Zulte Waregem als voor de supporters van Kortrijk is dit met voorsprong de wedstrijd van het jaar. Er worden vaak speciale acties georganiseerd en de meest kleurrijke tifo’s gemaakt om het belang van de derby nog extra in de verf te zetten. Sfeer op de tribunes en strijd tussen de lijnen… zo wordt de derby lokaal omschreven.

Een andere wedstrijd waar de supporters van Zulte Waregem traditioneel naar uitkijken, is deze tegen provinciegenoot Club Brugge.