BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

VVV-Venlo

Op deze uitgebreide clubpagina vind je informatie vanuit een betting perspectief over het Noord-Limburgse VVV Venlo.

Als onderdeel van het VVV Venlo programma, zie je op welke datum en op welk tijdstip de volgende wedstrijd wordt gespeeld. Dit duel kun jij digitaal voorspellen met een 1X2 bet, waarna er wordt getoond wat overige bezoekers hebben aangeklikt.

Elke VVV Venlo uitslag van de laatste tien wedstrijden staat binnen een kader op chronologische volgorde, terwijl de ranglijst uitsluitsel geeft over de positie van VVV Venlo in de stand.

Binnen het overzicht van de VVV Venlo selectie, worden er typische weddenschap statistieken weergegeven zoals goals, assists en kaarten.

Voetbal Vandaag toont het nieuwe VVV Venlo shirt van dit seizoen in een widget. Lees de daarvoor bestemde alinea om uit te vinden hoe je deze kunt bestellen. Aansluitend vind je het meest recente VVV Venlo nieuws. Deze berichten bevatten aan de club gelieerde informatie, dat volledig gericht is op voetbalwedden.

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het mogelijk is dat veel voetbalfans niets betalen voor een VVV Venlo live stream en dit toch op een legale manier doen? Het antwoord hierop vind je verderop deze pagina.

VVV Venlo is gedegradeerd in 2021 en speelt haar wedstrijden dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker.

Voorspel de uitkomst van de eerstvolgende wedstrijd en win

Het programma van VVV Venlo bevat naast competitiewedstrijden, ook bekerduels. Bij de aankomende wedstrijd wordt weergegeven:

 • Binnen welke competitie er wordt gespeeld
 • Op welke datum het duel gepland staat
 • Wat het aanvangstijdstip is
 • Welke tegenstander er aan de aftrap staat

Wat denk jij dat het eindresultaat wordt bij het eerstvolgende affiche? Als jij van mening bent dat VVV Venlo deze wedstrijd gaat winnen, dan klik je afhankelijk van een thuis- of uitduel op het cijfer 1 of 2. De ‘x’ staat voor een gelijkspel.

Tip: Wil je meer uitleg over de betekenis van verschillende bets, bezoek dan de pagina met alle info over voetbalwedden.

Nadat je hebt geklikt, treed het unieke wisdom of the crowd principe in werking. Deze tool is speciaal geïmplementeerd om jou te laten zien welke uitkomst overige bezoekers verwachten. Dit wordt uitgebeeld aan de hand van percentages.

Nu je toch aan het voorspellen bent, kun je daar net zo goed geld mee winnen. Je ziet daarom de hoogste odd die gelinkt is aan jouw prognose. Vul het bedrag in dat je wil inzetten en kies voor ‘plaats weddenschap’.

Je wordt doorgelinkt naar de bookie die jou de hoogste winst gaat uitbetalen. Log in met je bestaande account of doorloop razendsnel het registratieproces.

Deze informatie kun je halen uit de laatste tien VVV Venlo uitslagen

Binnen het overzicht met daarin de laatste tien resultaten die de ploeg heeft geboekt, staat extreem veel waardevolle informatie.

 • De recente vorm van de Venlonaren
 • Je ziet de sterkte van tegenstanders
 • Je ziet het aantal winsten, verliezen en gelijke spelen
 • Bereken het gemiddelde aantal gemaakte doelpunten
 • Calculeer het aantal tegentreffers

Dit is wat je globaal ziet. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op en zou bijvoorbeeld kunnen bekijken hoe vaak VVV Venlo wedstrijden eindigen in een over/under 2.5. Deze statistieken kun je meenemen in de voorbereiding van je volgende weddenschap.

Waarom Voetbal Vandaag tussenstanden geeft zonder vertraging

Toen niemand beter wist werd er vroeger massaal afgestemd op Teletekst 818. Voetbaluitslagen kwamen met enige vertraging binnen, maar zoals gezegd bestonden er geen andere mogelijkheden.

Tegenwoordig is dat wel anders. Als jij live VVV Venlo uitslagen wil volgen, kun je daar bij veel websites en applicaties voor terecht. Waarom zou je dan Voetbal Vandaag kiezen als platform voor het volgen van tussenstanden?

Ten eerste bestaat de voltallige redactie van Voetbal Vandaag uit supporters, die weten wat er leeft onder fans als het aankomt op live uitslagen: Geen vertraging. Daarom zijn er samenwerkingen opgetuigd met betrouwbare bedrijven, die uitblinken op het gebied van efficiënte dataverwerking. Om die reden worden tussenstanden nergens anders sneller bijgewerkt.

Persoonlijke statistieken van alle spelers binnen de VVV Venlo selectie

Het selectieoverzicht is om meerdere redenen speciaal. Je ziet alle VVV Venlo spelers die dit seizoen onder contract staan, inclusief de posities waarop zij spelen en de leeftijden. Wanneer er een VVV Venlo transfer plaatsvindt, wordt het team op dezelfde dag bijgewerkt zodat het altijd actueel blijft. Van elk teamlid zie je verder:

 • In hoeveel duels zij hun opwachting hebben gemaakt
 • Het aantal goals dat zij gemaakt hebben
 • Het aantal assists die gepromoveerd zijn tot goals
 • Hoeveel gele kaarten diegene heeft gepakt
 • Of en welk aantal rode kaarten betreffende speler heeft verzameld

Wederom unieke informatie waar je niet onderuit kunt als je gaat analyseren. Met deze kennis kun je overwegen om bijvoorbeeld een inzet te plaatsen op een speler die volgens jou sowieso een kaart gaat pakken. Natuurlijk is ook het voorspellen van de exacte doelpuntenmaker een prima optie.

Het nieuwe geel zwarte clubshirt van VVV Venlo

Het had niet veel gescheeld, of de Venlonaren hadden in het seizoen 2020/201 in de finale van de KNVB Beker gestaan. Mocht de finale in de toekomst bereikt worden, dan heeft dat een geel-zwarte volksverhuizing tot gevolg.

De VVV Venlo shirts van dit seizoen kunnen op deze pagina worden en direct worden besteld. Met een druk op de knop plaats bestelling, heb je het VVV Venlo tenue binnen een aantal dagen in huis.

Nog even terugkomend op het bekersucces. Wil jij alles weten van competitie die bekendstaat als de kortste weg naar Europees voetbal? Bezoek dan de KNVB Beker pagina.

Bekijk al het Nederlandse betaald voetbal op tv en met een livestream

Met een ESPN pakket ben jij verzekerd van live wedstrijden uit de hoogste voetbalcompetities in Nederland. Dit gaat om de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker.

Een dergelijk pakket is aan te sluiten via Voetbal Vandaag. Ga naar de voetbal op tv pagina en selecteer je huidige tv provider.

Bekijk de inhoud per aangeboden bundel en check meteen welke prijs daar maandelijks aan vasthangt. Doordat van elke Nederlandse tv provider een aparte pagina is aangemaakt, kun je een en ander prima met elkaar vergelijken.

Kom jij tot de conclusie dat je elders beter af bent voor VVV Venlo op tv, stap dan tijdelijk over via Voetbal Vandaag en maak gebruik van een gepersonaliseerde aanbieding.

Voetbal kijken via internet wint steeds meer aan populariteit. Een ESPN pakket zorgt ervoor dat je naast je televisie, ook een computer of mobiel apparaat kunt gebruiken als medium om live wedstrijden te bekijken.

Nog mooier is het wanneer je een VVV Venlo livestream gratis kunt bekijken. Hiervoor zijn bookmakers de aangewezen plek. Je hoeft hiervoor niet zelf het internet af te struinen. Zowel op deze pagina als onder de knop ‘Bookmakers’ zie jij direct welke betting sites live verrichtingen van The Good Old aanbieden.

Lees het laatste VVV Venlo nieuws, maar dan anders

Met de titel wordt bedoeld dat je op deze pagina geen berichten leest die niet relevant zijn bij voetbalwedden. Met andere woorden: Je vind hier content over de club, die informatie bevat met betrekking tot bijvoorbeeld statistieken en andere interessante feitjes die je kunt gebruiken bij weddenschappen.

5 weetjes over VVV-Venlo

 • ⚽ VVV-Venlo traint naast het stadion op het veld van haar voormalige stadion De Kraal, gesloten in 1972.

 • ⚽ Stadion De Koel is beroemd om de 61 treden tellende trap waarop de spelers afdalen naar het veld.

 • ⚽ De Japanner Keisuke Honda levert VVV-Venlo in 2010 een recordbedrag van zes miljoen euro op.

 • ⚽ Ondanks de degradatie van VVV-Venlo naar de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2020/2021, is Giannis Giakoumakis met 26 goals topscorer van de Eredivisie.

 • ⚽ Op 24 oktober 2020 wint Ajax in Venlo met 0-13. Het is een recordzege in de Eredivisie.

VVV is een van de oudste voetbalverenigingen die Nederland rijk is

Het succesverhaal van voetbal in Noord-Limburg begint aan het einde van de negentiende eeuw, in het jaar 1898 om precies te zijn.

Op dat moment spelen de drie clubs THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast), Broederschool en Vitos op primitieve wijze tegen elkaar. Zo is er geen ‘echte’ bal en maakt niemand zich druk over het aantal spelers per team.

In weekenden keren de jongens van kostschool Rolduc huiswaarts, die op het Seminarie de beschikking hebben over een lederen bal. Zij beleggen op de stoep een vergadering en richten de club De Gouden Leeuw op.

De naam roept geen associatie met de stad Venlo op, waarna wordt besloten te kiezen voor Venlose Voetbal Vereniging Valuas. Op 7 februari 1903 bepaalt men unaniem dat Valuas geen toegevoegde waarde vormt voor de clubnaam. Met het verwijderen hiervan, resteert de naam VVV.

In het jaar 1909 besluiten Thor en Vitos dat het toekomstgewijs verstandiger is op te gaan in VVV. Een keuze die Quick in 1910 eveneens maakt. Probleem op dat moment, is dat er in tegenstelling tot in het oosten en het westen, geen zuidelijke Eerste Klasse bestaat. VVV sluit zich daarom tijdelijk aan bij de Brabantse Voetbalbond.

Nadat het zuiden per seizoen 1912/1913 alsnog een Eerste Klasse krijgt, maakt de club hier deel van uit. In deze competitie behaalt de club wisselende resultaten, met promoties en ongeveer evenzoveel degradaties als gevolg.

Aantijgingen van de KNVB en een invloedrijke fusie met Sportclub Venlo 54’

Vlak voor de introductie van betaald voetbal in Nederland, krijgen de Venlonaren het aan de stok met de KNVB. De fel tegen betaling gekante bond beschuldigt VVV van het verstrekken van premies aan spelers. Bewijs hiervoor ontbreekt echter tot op de dag van vandaag.

Wanneer de Nederlandse Beroeps Voetbal Bond (NBVB) als tegenhanger van de KNVB een eigen competitie opricht, is het niet VVV maar de net opgerichte stadgenoot Sportclub Venlo 54’ dat hieraan deelneemt.

Zo gebeurt het dat het eerste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal als Sportclub Venlo 54′ – Alkmaar 54′ de geschiedenisboeken ingaat.

Nadat de KNVB en de NBVB na eerdere onenigheid de handen alsnog ineenslaan op 25 november 1954, fuseert VVV een dag later met Sportclub Venlo 54’ tot VVV’03.

In 1966 gaat het de club op financieel gebied allesbehalve voor de wind. Met een schuldenlast die inmiddels is opgelopen tot zo’n 100.000 gulden, staat de club op de rand van de afgrond. De enige redding is een afsplitsing tussen de amateurs en de profs.

Vanaf die dag gaan de amateurs verder als VVV’03, terwijl de professionele tak de clubnaam FC VVV krijgt. Negentien jaar later, in 1985, besluit de clubleiding de toevoeging FC te schrappen. In het jaar 2003 gaat wordt de naam nog eenmaal gewijzigd naar VVV-Venlo.

De nostalgie van De Kraal en levend monument Covebo Stadion -De Koel-

Na de oprichting van de club in 1903, gaat VVV spelen in Stadion De Kraal. Het onderkomen biedt plek aan zo’n 18.000 toeschouwers.

De naamgeving van de thuishaven komt overigens op een bijzondere manier tot stand en is gelieerd aan Zuid-Afrika. In die tijd woedt er een felle burgeroorlog in de republiek, waarbij nederzettingen steevast de naam Kraal krijgen. Carl van der Weyden acht het een geschikte naam voor het stadion van VVV en zo geschiedt.

Na de fusie met Sportclub Venlo 54’, wordt er onderling afgesproken dat er om beurten wordt gespeeld in De Kraal van VVV en Stadion De Berckt van de Sportclub. De KNVB staat het afwisselen een seizoen toe. In 1955 wordt De Kraal uiteindelijk aangewezen als het officiële stadion van VVV.

Maar liefst 69 jaar na het betreden van De Kraal, dat door oorlogsgeweld een noodzakelijke renovatie ondergaat, is het in 1972 tijd voor een modern onderkomen. Op nog geen 100 meter afstand verrijst De Koel, Limburgs dialect voor ‘de kuil’.

Het voor die tijd futuristische complex herbergt in 1977 maar liefst 24.000 supporters in een wedstrijd tegen Ajax, terwijl de stadioncapaciteit officieel veel lager ligt. Renovaties in 2003 en 2007 reduceren het aantal plaatsen uiteindelijk tot 7.500.

In de prijzenkast van VVV-Venlo staan een KNVB Beker en drie kampioensschalen

Bijgenaamd ‘The Good Old’ slepen de Venlonaren in het seizoen 1958/1959 met de Zilveren Bal (voorloper KNVB Beker) haar eerste prijs in de wacht. Tegenstander ADO Den Haag wordt in het Haagse Zuiderpark met 1-4 aan de kant geschoven.

De seizoenen 1992/1993, 2008/2009 en 2016/2017 staan eveneens in het teken van feest. VVV-Venlo kroont zich in deze jaargangen tot kampioen van de Eerste Divisie, met promotie naar de Eredivisie als gevolg.

In de Eredivisie is het in het seizoen 1960/1961 het dichtst bij een landskampioenschap. De toenmalige ploeg eindigt als derde, op 11 punten achterstand van Feyenoord en negen punten achter Ajax. Let wel, destijds worden er twee punten toegekend voor een overwinning.

De zoete smaak van de International Football Cup en de Intertoto Cup in Venlo

Voorafgaand aan het seizoen 1961/1962 schrijven de Koelbewoners zich in voor de International Football Cup. Dit toernooi is de voorganger van de latere opgerichte, en weer afgeschafte, Intertoto Cup.

In een groep met het Zweedse Örgryte IS, het Duitse Borussia Neunkirchen en het Zwitserse FC Grenchen finishen de Limburgers als tweede.

Na een 13e plaats in de Eredivisie, neemt VVV in 1978 deel aan de Intertoto Cup. Omdat het WK in Argentinië voor de deur staat, worden nationale competities vroeger beëindigd. Het toernooi wordt daarom opgedeeld in twee edities: Een in mei en een in juli.

VVV wordt geplaatst in een groep met het Hongaarse Ferencváros/Vasas Boedapest, de Italianen van US Foggia en de Franse grootmacht Olympique Lyon. Na zes wedstrijden eindigt het toernooi voor VVV met een derde plaats.

John Roox speelt de meeste wedstrijden, Maurice Graef scoort het vaakst

Natuurlijk kent VVV in haar rijke historie een groot aantal spelers die een onuitwisbare indruk achterlaten. Voorbeelden hiervan zijn Faas Wilkes, Dick Advocaat, Jan Klaassens en recenter de Japanner Keisuke Honda.

Doelman John Roox is met 490 wedstrijden recordhouder bij de Geel-zwarten, maar is desondanks niet de houder van de titel ‘mister VVV’. Die eer is voorbehouden aan middenvelder Ger van Rosmalen, die 412 duels speelt voor de club uit Venlo.

De meeste doelpunten worden gemaakt door Maurice Graef. In 11,5 seizoenen (Graef wordt in de winterstop van 1996 een half jaar uitgeleend aan NEC) scoort de spits 117 maal. Een clubrecord dat voorlopig nog wel even staat.

Limburgse rivaliteit met Fortuna Sittard, Roda JC en MVV Maastricht

In de provincie Limburg zijn met VVV-Venlo, Fortuna Sittard, Roda JC en MVV Maastricht vier professionele clubs actief.

Elk duel tussen twee van deze teams kan daardoor gezien worden als een derby. Het verschil is dat de andere clubs in Zuid-Limburg gevestigd zijn, terwijl VVV-Venlo in Noord-Limburg speelt.

Desondanks zijn Limburgse onderonsjes van oudsher beladen. Fans maken er met mooie tifo-acties, vlaggen, spandoeken en vocale support een geweldige ervaring van die je tenminste eenmaal op je ‘to do list’ moet staan.

Op wedstrijddagen zit het Covebo Stadion – De Koel – voor bijna 90 procent vol

Eredivisie speelronden in Venlo zijn een drukke aangelegenheid, een conclusie die voortkomt uit de statistieken database.

Daaruit blijkt dat een gemiddelde bezettingsgraad van zo’n 6.850 supporters over een totale capaciteit van 7.500. Dat betekent dat er zo’n 650 plekken onbezet blijven, al komt natuurlijk niet iedere bezoekende club met een vol uitvak. Conclusie: Voetbal leeft behoorlijk in Venlo.

Supporters kunnen plaatsnemen op in totaal vier tribunes. Deze dragen de namen Noordtribune, Hai Berden tribune (Oost), Zuidtribune en Westtribune.

Fanatieke fans bezetten de Hai Berden Tribune in de vakken O1, O2, O3, O4 en O5. Voor families met kinderen is elke tribune toegankelijk en in het speciaal de vakken VW1, VW2, VW3 en VW4 op de Westtribune.

Bezoekers van uitspelende clubs zitten/staan in het speciale gastenvak op de Westtribune. Er is plek voor 500 fans.

Bezoek het karakteristieke stadion met een club- of seizoenkaart

Bij aankomende wedstrijden wijst VVV Venlo de categorie A, B of C toe. Op de A-categorie na, heb je om kaarten voor B en C wedstrijden te kunnen kopen tenminste een clubkaart nodig. Dat kunnen 1, 2, 3 of 4 tickets per (seizoen)clubkaart zijn.

Een kaart aanvragen mogelijk via de website van VVV-Venlo via MijnVVV of in het Fancentre.

Seizoenkaarten kunnen zowel in het Fancentre als via MijnVVV worden aangevraagd. Deze jaarkaarten vallen in een prijsklasse die begint rond de €200,00, tot bijna €350,00 voor de duurste kaart.

VVV-Venlo kan rekenen op de steun van meerdere supportersverenigingen

Binnen de gelederen van de club bestaan een aantal verenigingen die supporters vertegenwoordigen.

Je kunt actief lid worden van de Fanclub VVV, Venlonaren en Fanclub D’n Twellefde Man. Voor een lidmaatschap surf je naar de websites, waar je online een formulier invult.

Contactdetails Club

Clubnaam: VVV-Venlo
Opgericht: 7 februari 1903
Stadion: Covebo Stadion -De Koel-
Capaciteit: 7.500
Website: www.vvv-venlo.nl
Bezoekadres: Kaldenkerkerweg 182, 5915 AH, Venlo
Telefoonnummer: 077-3515806
E-mailadres: [email protected]