Winnen de Oranje Leeuwinnen het eerste groepsduel op het EK tegen Zweden? Pak ruim 2.5 keer je inzet bij bookmaker Bet365!

Het EK 2022 voor vrouwen is sinds woensdag bezig en inmiddels hebben er al een aantal verrassende uitslagen plaatsgevonden. Zo won titelfavoriet Engeland slechts met 1-0 van Oostenrijk en ging Denemarken met 0-4 onderuit tegen Duitsland. Zaterdag staan de Oranje Leeuwinnen tegenover de zwaarste tegenstander uit de groep, Zweden. Pakt Oranje de overwinning? Daar staat een fraaie odd van 2.80 op bij bookmaker Bet365!

Miedema, Oranje Leeuwinnen, EK 2022
© PROSHOTS | 09-07-2022 08:00
  • Tip: Nederland wint (2.80)
  • Tip: Beide teams scoren (1.86)
  • Long shot: Vivianne Miedema opent de score (5.30)

Nederland vindt langzaam de weg omhoog

In de voorbereiding op het EK begon de ploeg van bondscoach Mark Parsons matig. Topfavoriet Engeland was de eerste échte uitdaging van de Oranje Leeuwinnen. De Oranjevrouwen kwamen op voorsprong, maar uiteindelijk had Engeland de langste adem en boekte Nederland een pijnlijke 5-1 nederlaag. Van de afgelopen vijf duels gingen er wel vier gewonnen: Cyprus ging met 12-0 onderuit, Zuid-Afrika verloor met 5-1, Wit-Rusland ging met 3-0 over de knie en het stugge Finland werd met een 2-0 nederlaag uit De Grolsch Veste gestuurd.

Oranje draait steeds beter en de Europees kampioen van 2017 kan zomaar verrassen op het landentoernooi. Weet Nederland te winnen tegen Zweden? Bookmaker Bet365 stelt daar een mooie odd van 2.80 tegenover en dat lijkt ons lang niet gek.

Oranje beschikt op tijd over sterspeelsters Miedema en Van de Donk

De kansen van Oranje zouden waarschijnlijk een stuk lager liggen zonder de aanwezigheid van Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk. Miedema speelde bijna vijftig duels en kwam uit voorzorg mondjesmaat in actie tijdens de oefenduels, terwijl Van de Donk nét op tijd is hersteld van een slepende voetblessure die haar sinds november van vorig jaar aan de kant hield. Van de Donk scheurde de pees van haar voorste scheenbeenspier in haar rechtervoet af. Een zeldzame blessure, waardoor de speelster van Lyon lang aan de kant stond. Tegen Finland deed de aanvallende middenvelder echter weer mee. Miedema speelde ook tegen de Finnen en zorgde voor de enige twee treffers van de wedstrijd.

Met Miedema en Van de Donk in de gelederen heeft Oranje de wapens in huis om het elke tegenstander lastig te maken. Opent Miedema de score? Dan kan je je inzet vervijfvoudigen: Unibet heeft daar een odd van 5.30 voor staan. Scoren beide teams? Dan pak je 1.86 keer je inzet terug.