BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Value Bet

Een value bet is in de ogen van professionele gokkers de enige methode om geld te verdienen met wedden op voetbal.

Winst maken bij voetbalwedden gaat niet zonder slag of stoot. Natuurlijk, je kunt op intuïtie vertrouwen of uit emotie inzetten op je favoriete club. Verstandiger is echter om op zoek te gaan naar waarde bij het plaatsen van weddenschappen.

Met andere woorden: Value Betting. Op deze pagina vind je meer uitleg over deze techniek.

Antwoord op een belangrijke vraag: wat is een Value Bet?

Een Value Bet is een weddenschap die waarde vertegenwoordigd. Wat is ‘waarde’ in deze? Daarmee wordt bedoeld dat er meer profijt te halen valt uit een odd die een bookmaker aan een wedstrijd toewijst dan de odd is eerste instantie laat zien.

Wanneer een bookmaker een odd toewijst aan een wedstrijd dan baseren zij dat kort gezegd op statistieken, nog specifieker: datamining. Gecombineerd met interpretatie komt hieruit een bepaalde verwachting en op basis van die verwachting wordt de odd bepaald.

Bij een Value Bet komt het er op neer dat wanneer jij overtuigd bent dat een bookmaker zich heeft vergist bij het bepalen van de odd, je daar winst uit zou kunnen behalen.

Weddenschap plaatsen op een Value Bet

Het zoeken naar een Value Bet is niet de meest eenvoudige klus die er bestaat. Sterker nog: de moeilijkheidsgraad bij het zoeken naar waarde zit hem vooral in het nauwkeuriger analyseren dan dat de bookmaker doet. Tegelijkertijd is het ook niet zo dat zij alles zien.

Om een Value Bet te vinden moet je dus feitelijk in de huid kruipen van een bookmaker. Je berekent je eigen odds voor een wedstrijd aan de hand van de statistieken waarover je beschikt. Het is aan te raden om te denken in mogelijkheden in plaats van favorieten en underdogs. Ook een favoriet kan namelijk wel eens een mindere dag hebben.

Voorbeeld weddenschap met Value Bet

In dit voorbeeld speelt Feyenoord de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers worden door de bookmaker aangemerkt als zware favoriet. De odd voor winst van Feyenoord staat op €1.30, terwijl een gelijkspel €3,90 oplevert en een winstpartij van Fortuna Sittard zelfs €6.50. Een Double Chance van 1X levert een odd van €3.30 op.

De stand op de ranglijst laat zien dat het resultaat van de wedstrijd voor Feyenoord qua positionering niets meer uitmaakt, terwijl Fortuna Sittard er met drie punten voor kan zorgen dat het niet rechtstreeks degradeert.

De opstellingen wijzen uit dat Feyenoord aantreed met een hoop jeugdspelers, terwijl Fortuna op eigen veld met de meest sterke formatie voor de dag komt. Al met al krijg je niet de indruk dat Feyenoord gebrand is op een resultaat en dat de bookmaker met een odd van €6.50 voor Fortuna Sittard volledig de boot in gaat.

Je zet uiteindelijk €10 in op een Double Chance 1X, dat staat voor een gelijkspel óf een overwinning van Fortuna Sittard. Je voorspelling komt uit; de uitslag is 1-1 en jij wint een bedrag van €33.

Hoe pas je een deze weddenschap toe in een strategie?

Odds zijn dus een interpretatie van waarschijnlijkheden. Wanneer je een weddenschap plaatst is het belangrijk dat je dat doet omdat je concludeert dat er een grotere winkans bestaat dan de odd in eerste instantie suggereert.

Er zijn een hoop aspecten die je kunt onderzoeken bij de jacht op een Value bet. Kijk bijvoorbeeld naar de statistieken, de twee teams die het tegen elkaar opnemen, de opstelling, eventuele belangen die meespelen, blessures, schorsingen en zelfs de scheidsrechter. Dit zijn algemene zaken die grote invloed kunnen hebben op een mogelijke Value Bet.

Gelukkig voor jou bestaan er meerdere bookmakers, hetgeen je de optie geeft odds met elkaar te vergelijken. Zie je bijvoorbeeld dat een odd voor een willekeurige wedstrijd op 2.00 is gezet bij bookmaker A, terwijl dat bij bookmaker B 2.20 is, dan is dit op zich al een winst te noemen. Mocht je hier een inzet op plaatsen en winnen, dan valt het bedrag bij bookmaker B dus hoger uit. Net als in het dagelijks leven heb je echter ook bij een Value Bet geen garanties. Houdt er dus rekening mee dat je kunt verliezen.

De conclusie luidt dat voor het vinden van een Value Bet, het creëren van een eigen rekenmodel waarbij je zelf de odds toewijst essentieel is. Op het moment dat die odds een duidelijk verschil laten zien ten opzichte van de odds die de bookmaker bepaalt, dan heb je te maken met een Value Bet.