BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Unit Betting

Unit betting kan met uiteenlopende bedragen. Zo kun je €3 hier en €8 daar inzetten op singles, Acca’s of bijvoorbeeld een Bet Builder.

Het is echter ook mogelijk om in te zetten middels je Bankroll door middel van Units. Op deze pagina vind je uitleg over wat een Unit inhoudt en hoe je dit kan toepassen in een strategie.

Wat is een Unit en hoeveel procent van je bankroll zet je in

De vrije vertaling van de term Unit is ‘eenheid’. Dit staat per definitie voor het basisbedrag dat je op een bepaalde inzet plaatst en is voor iedere speler anders omdat een Unit wordt berekend aan de hand van je Bankroll.

De Bankroll is het bedrag dat je reserveert om in te kunnen zetten. De Bankroll verdeel je vervolgens in Stakes en die worden op hun beurt weer onderverdeeld in Units. Over het algemeen hanteren beginnende spelers een Unit ter waarde van 1% van de Bankroll, terwijl dit percentage bij gevorderde wedders tussen de 1% en 2% ligt.

 

Wedden met een Unit als inzet de juiste strategie

Je weet nu dus dat een Unit wordt bepaald aan de hand van je Bankroll. Groeit de Bankroll? Dan evolueren de Units automatisch mee. De meningen over hoeveel Units je het best kunt inzetten zijn verdeeld. In theorie is het echter aan te raden nooit meer dan vijf Units per weddenschap in te zetten. De unit is een belangrijk onderdeel van de strategie die je kiest voor voetbalwedden.

De reden achter het werken met Units heeft alles te maken met het beperken van risico’s. Natuurlijk kun je je hele Bankroll in één keer inzetten, maar als dat fout gaat heb je niets meer over. Werken met Units heeft je meer overzicht in je winst / verlies statistieken en bouwt daarnaast een soort veiligheidsoptie.

Ga maar eens voor jezelf na hoeveel zoekwerk het optellen van allerlei verschillende bedragen is die je hebt ingezet over een bepaalde periode. Speel je met Units, dan is dat een stuk overzichtelijker. Een bijkomend voordeel bij spelen met Units is dat je eenvoudig kunt berekenen wat je statistieken zijn qua winst en verlies. Hieruit kun je dan conclusies trekken die betrekking hebben op bijvoorbeeld je strategie.

Voetbal Vandaag - Sitemap

Voorbeeld van voetbalwedden met Unit betting

Stel dat je een Bankroll hebt van €100 en je wil voetbalwedden op de wedstrijd Real Madrid – Celta de Vigo. Je deelt je Bankroll op in twintig gelijke delen, wat neerkomt op €5 euro per Stake.

Na een grondige analyse kom je tot de conclusie dat hoewel Real Madrid als zware favoriet wordt aangemerkt, Celta de Vigo in fantastische vorm verkeert. Je schat de kansen op een overwinning van de Madrilenen op 80% van de 100%. Nu komt het aan op Units. Als je de winkansen inschat op 80% zet je dus ook 80% van je Stake van €5 in, hetgeen in dit geval uitkomt op €4.

Win je de weddenschap, dan is dat mooi meegenomen. Weet Celta de Vigo te stunten? Dan is er dankzij je Bankroll-management niet veel aan de hand.

Hoe pas je een vaste inzet toe volgens Voetbal Vandaag

Werken met Units is op zich al een strategie en heeft betrekking op een lange termijn visie. Door Units te gebruiken kun je als wedder gemakkelijker een periode overleven waarin het wat minder voor de wind gaat.

Houdt in gedachte dat wanneer je volledig overtuigd bent van het winnen van een weddenschap, je 10/10 Units kunt inzetten. Hink je op meerdere gedachten dan is het raadzaam om een bepaald percentage van je Stake toe te kennen aan de weddenschap.

Op Voetbal Vandaag kan je eenvoudig odds vergelijken van bookmakers. Wanneer je ziet dat odds erg in je voordeel afwijken is het raadzaam om daar het aantal units dat je inzet te verhogen. Je hebt immers waarde gevonden en daar wil je maximaal van profiteren.