BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live score, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Odd / Even

Odd Even bets zijn voetbalweddenschappen waarbij de winkans 50/50 bedraagt en waar slechts twee mogelijke uitkomsten zijn. Deze bet is hier een duidelijk voorbeeld van, omdat er ofwel een oneven aantal ofwel een even aantal doelpunten gescoord wordt tijdens een wedstrijd.

Op deze pagina vind je uitleg over de Odd / Even weddenschap en zie je aan de hand van een fictieve wedstrijd wanneer je wint of verliest.

Wat is een Odd / Even bet bij voetbalwedden

Odd / Even is de Engelse vertaling van oneven en even. Het gaat hierbij om het aantal gescoorde doelpunten tijdens een wedstrijd. Dit is dan ook een hele eenvoudige vorm van voetbalwedden. Zet je in op Even, dan win je als de uitslag 1-1, 2-0, 0-2, 3-1 en bijvoorbeeld 1-3 wordt. Bij oneven win je als het 1-0, 0-1, 2-1, 1-2, 3-2 en 2-3 wordt.

In de reguliere telling beginnen we zoals je weet met tellen bij het getal één, je vertelt namelijk niemand dat je nul eieren gaat eten bij het ontbijt. Dan vertel je óf dat je geen eieren hebt, of je benoemt de eieren in het geheel niet. Een veel voorkomende vraag is hoe een 0-0, waar dus geen enkel doelpunt valt, gezien wordt. In dat geval win je wanneer je inzet op Even.

Bij de Odd / Even an sich komt verder niets kijken. Het enige dat je hoeft te doen, is een inzet plaatsen op een oneven aantal doelpunten of in het andere geval een even totaal. Dat klinkt heel makkelijk en dat is het ook. Odd / Even kan naast het wedden op goals overigens ook geplaatst worden op rode en gele kaarten en corners, vergelijkbaar met de Over / Under weddenschap die ook op deze aspecten van het spel toepasbaar is.

Hierbij geldt hetzelfde principe, je gokt dus of de scheidsrechter / VAR een even of oneven aantal gele / rode kaarten uitdeelt en op een oneven / even aantal hoekschoppen. Kijk ook op wedden op kaarten voor meer tips en mogelijkheden voor andere weddenschappen op dit specifieke wedstrijdelement.

Hoe moet je wedden op Odd / Even bij een voetbal wedstrijd

Odd / Even is een voetbalweddenschap die nog makkelijker is dan de oude vertrouwde 1X2 inzet. In plaats van 33% winkans heb je nu ineens 50% kans.

De odd voor oneven bij doelpunten is meestal hoger dan voor even. Dat komt doordat er bij een gelijkspel altijd een even aantal doelpunten te noteren valt. Som het rijtje maar op: 0-0, 1-1, 2-2 enzovoort.

Nu het toch over odds gaat, je kunt ook zien dat wanneer je gaat voetbalwedden op helften, de odds die de bookmaker aan Odd / Even toewijst voor de tweede helft iets lager uitvallen. Dat heeft natuurlijk met statistieken te maken, die uitwijzen dat de meeste goals in de tweede helft vallen.

De Odd / Even is normaliter alleen ‘pre match’ in te zetten. Het kan echter zijn dat er bookmakers bestaan waarbij je wél live kunt inzetten op Odd / Even. De weddenschap kan gebruikt worden voor een team, een speelhelft en / of voor de gehele wedstrijd.

Hoe moet je wedden op Odd / Even bij een voetbal wedstrijd image-left

Voorbeeld van een voetbalweddenschap op Oneven/ Even

Het is een wat extreem voorbeeld maar in het verleden is het weleens voorgekomen dat twee teams allebei het meest hebben aan een gelijkspel. In dit fictieve voorbeeld is dat ook het geval.

Bayern München en Borussia Dortmund nemen het op de laatste speeldag van de Bundesliga tegen elkaar op. Bayern heeft nog één punt nodig voor het landskampioenschap, terwijl Dortmund zich met een punt verzekert van Champions League deelname.

Als je de opstellingen van beide ploegen bekijkt, treden beide teams aan met een B-team. Vanwege de belangen van de wedstrijd ben je van plan de Odd / Even weddenschap te plaatsen en zet je in op ‘Even’, waarbij een gelijkspel dus gunstig is voor iedereen.

Op Voetbal Vandaag volg je de wedstrijden op de voet. Doelpunten zie je supersnel in het live uitslagen overzicht. Zo weet jij als eerst of de uitslag van de wedstrijd op een even of oneven aantal uit komt.

Wat blijkt? Het enigszins gemankeerde team van Dortmund is gekomen voor een zege en vertrekt met een 0-2 zege uit de Allianz Arena. Omdat 2 een even aantal is, win jij je weddenschap.

knvb beker | Cup pagina met de stand, uitslagen en programma

Hoe pas je deze weddenschap toe in een betting strategie?

Voor het betten op Odd / Even is het volgens de kenners van Voetbal Vandaag belangrijk om allereerst te kijken naar de belangen van een wedstrijd. Spelen er twee sterke teams tegen elkaar en verwacht je een gelijkspel (Even) of juist een krappe overwinning voor een van de teams? (Odd)

Je kunt ook kijken naar de kwaliteit van de twee ploegen die tegenover elkaar staan. Speelt Liverpool bijvoorbeeld tegen de nummer laatst, waarbij je ziet dat de degradatiekandidaat vrijwel nooit scoort tegen de ‘Reds’, dan zou je op nul goals (Even) voor dat team kunnen inzetten.

Desondanks blijft Odd / Even lastig te voorspellen, al kun je deze bet door middel van enigszins analyseren toch nog redelijk proberen te sturen. Kort gezegd kan de Odd / Even weddenschap eigenlijk het best beschouwd worden als een soort roulette, waarbij je gokt op rood of zwart. Soms is het gewoon leuk een gok te wagen en het wordt nóg leuker.