BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Half time / Full time

Half time / Full time komt van pas als je op zoek bent naar wat meer variatie bij voetbalwedden, of ben je bereid om wat meer risico te nemen. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om de winnaar te kiezen van een voetbalwedstrijd kan je met deze bet er nog een tandje bij doen.

Bij deze weddenschap zet je niet in op één mogelijke uitkomst, maar doe je direct twee voorspellingen. Op deze pagina vind je uitleg over deze weddenschap.

Wat is een Half time / Full time bet bij voetbalwedden

Bij de Half time / Full time weddenschap, ook wel afgekort als HT / FT, voorspel je welk team er na afloop van de eerste helft aan de leiding gaat en welk team er na 90 minuten als winnaar van het veld stapt. Wanneer beide voorspellingen juist zijn win je de weddenschap. Deze weddenschap nog wat te ingewikkeld? Kijk op voetbalwedden voor een overzicht van alle mogelijke weddenschappen die je kunt plaatsen bij jouw bookmaker.

Je hoeft hierbij niet aan te geven hoeveel doelpunten er exact gescoord worden, maar zet puur in op het resultaat aan het eind van beide helften.

Belangrijk om te vermelden is dat een verlenging en eventuele daaropvolgende strafschoppen niet meetellen voor het resultaat van HT / FT. Deze weddenschap heeft puur betrekking op 90 minuten (plus blessuretijd) voetbal.

Wedden op Half time / Full time is dubbel 1×2 in één bet

Bij een reguliere 1X2 weddenschap voorspel je wat de uitkomst van een wedstrijd is na 90 minuten (Full time). Denk je dat het thuisteam de wedstrijd wint? Dan zet je een ‘1’ in op je betslip.

Deze bet werkt met dezelfde symbolen ‘1’ ( staat voor winst van de thuisploeg ), ‘2’ ( winst uitploeg ) en ‘X’ ( gelijkspel ). Het verschil zit hem in het toevoegen van een extra optie, namelijk het resultaat na afloop van de eerste helft. Kortom: Denk je dat het thuisteam halverwege leidt en de wedstrijd ook wint? Dan vul je twee keer een 1 (1/1) in. Ga je voor een voorsprong van het uitspelende team in de rust en verwacht je als eindresultaat een gelijkspel, dan wed je op 2X.

In totaal zijn er negen mogelijke uitkomsten bij Half time / Full time. Om het overzichtelijk te maken zie je hieronder een opsomming met uitleg van deze variaties.

  • 1/1 ( Thuis / Thuis )

  • 1/X ( Thuis / Gelijkspel )

  • 1/2 ( Thuis / Uit )

  • X/1 ( Gelijkspel / Thuis )

  • X/X ( Gelijkspel / Gelijkspel )

  • X/2 ( Gelijkspel / Uit )

  • 2/1 ( Uit / Thuis )

  • 2/X ( Uit / Gelijk )

  • 2/2 ( Uit / Uit )

Het feit dat er een dusdanig aantal uitkomsten zijn heeft uiteraard invloed op de odds die bookmakers toekennen aan deze weddenschap. Afhankelijk van welk team er als favoriet wordt aangemerkt, kunnen de odds aardig in waarde verschillen. Een belangrijk statistisch gegeven en zeker iets om rekening mee te houden, is dat er vaker gescoord wordt in de tweede helft van de wedstrijd.

Met Half time / Full time kun je soms dus enorm veel winst maken. Dat is vooral zo bij een ‘onverwacht’ spelverloop. In de volgende paragraaf zie je hier een treffend voorbeeld van.

Voorbeeld van een weddenschap met HT / FT

Stel dat Ajax en ADO Den Haag tegen elkaar spelen in de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de Amsterdammers vooraf als grote favoriet worden aangemerkt, besluit jij te gaan voor een tegenovergestelde verwachting. Omdat de odd bij een 1X2 weddenschap lager ligt dan bij Half time / Full time, besluit je te gaan voor die laatste weddenschap.

Je hoopt dat Ajax de Haagse muur niet gaat doorbreken, dat de stand bij rust in evenwicht is en ADO de wedstrijd uiteindelijk zelfs zal gaan winnen. Dit wordt door de bookmaker onwaarschijnlijk geacht en daarom krijg je voor één euro inzet maar liefst 17 euro terug.

In dit geval zet je dus in op de Half time / Full time combinatie X (gelijkspel) 2 (uit ploeg). Mooi nieuws, want niet veel later komt je voorspelling precies uit; 1-1 bij rust en 1-2 als eindresultaat. Je wint je weddenschap dus.

Hoe pas je deze weddenschap toe in een strategie?

Half time / Full time is voetbalwedden met enig risico. Het spelbeeld in de eerste helft kan in de tweede helft immers een totaal andere wending krijgen.

Bij het inzetten van HT / FT adviseren wij van Voetbal Vandaag om een blik te werpen op de speelstijl van twee teams die het tegen elkaar opnemen. Heeft een van de twee teams bijvoorbeeld een resultaat nodig, dan is de kans groot dat er met een aanvallende opstelling gespeeld wordt. Daaruit kun je dan de verwachting uitspreken dat men vaak voor het doel van de tegenstander wil komen.

Aan de andere kant zijn er teams die zo verdedigend mogelijk spelen om vooral maar geen doelpunten tegen te krijgen (lees: de schade beperkt houden) en hopen op een counter uitbraak. Met een dergelijke opstelling kom je naar verwachting wat minder vaak in het strafschopgebied van de opponent. Houd dus rekening met dit soort ‘voorkennis’ bij het inzetten van Half time / Full time.