BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Free Bet

Free Bet is een gratis weddenschap die je plaatst op kosten van de bookmakers. Nederlanders zijn van oudsher gek op het woord ‘gratis’. Hoe fijn is het dan dat er een mogelijkheid bestaat op gratis voetbalwedden dankzij een Free Bet?

In dit artikel vind je uitleg over een Free Bet, kom je te weten hoe en waarom bookmakers dit verstrekken en wat de mogelijke voorwaarden zijn die kunnen horen bij deze specifieke bonus in de vorm van een gratis weddenschap.

Wat is een Free Bet en wat betekend het voor je bankroll

Een Free Bet is niets meer dan een gratis inzet op voetbalwedden. Met het uitreiken van deze bonus als presentje stelt de bookmaker jou in de gelegenheid om geheel risicoloos te wedden.

Dit type bet komt in zijn geheel voor de rekening van de bookmaker, wat zoveel betekent als dat het bedrag niet in mindering wordt gebracht op het originele saldo dat je op je account hebt staan. Waarom ‘het originele saldo’? Omdat het kan voorkomen dat een bookmaker de waarde van een Free Bet eerst toevoegt, om het bedrag er bij je inzet later weer vanaf te trekken. Punt is dat je bankroll volledig in takt blijft. En dat is toch lekker want wie op lange termijn winst wil maken ontkomt niet aan bankroll-management. Hierbij werk je met een vast budget om te wedden op voetbal wat je verdeeld in vaste units.

Waarom en hoe krijg je een Free Bet?

Achter het verkrijgen van een Free Bet kunnen meerdere redenen schuilgaan. Zo kan deze worden uitgereikt in combinatie met een welkomstbonus, of bijvoorbeeld als promotie bij een bepaalde wedstrijd of bepaalde voetbalweddenschappen.

Free Bets zijn er in allerlei soorten en maten. Qua waarde variëren de bedragen, maar in de meeste gevallen gaat het om bedragen die tussen de €5 en €15 liggen. Om gebruik te maken van een beschikbare gratis weddenschap kun je navigeren naar je betslip, waar deze meestal klaarstaat. Op het moment dat je hier niets terugziet, kan het zijn dat je de gratis weddenschap eerst dient te activeren via een promotiepagina of bonus code. In de meeste gevallen krijg je bericht van een bookmaker wanneer er een extraatje aan jou wordt toegewezen, waar instructies bijgevoegd zijn.

Op het moment dat je een weddenschap wint, kijk dan niet verbaasd op als de bookmaker de inzet van het uit te betalen bedrag afhaalt. Stel dat je een Free Bet hebt van €5 en je wint €50, dan is je nettowinst dus (€50 – €5) €45 en die som wordt onder de streep aan je account toegevoegd.

knvb beker | Cup pagina met de stand, uitslagen en programma

Waar moet je op letten bij het claimen van een gratis weddenschap?

Je kent het gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ vast wel. In het geval van het claimen van een Free Bet gaat het om de voorwaarden die mogelijk samenvallen met deze promotie. Hieronder vind je een overzicht van voorwaarden die van toepassing kunnen zijn.

Het is erg gangbaar voor een bookmaker om een minimale quotering te verbinden aan een Free Bet. Deze odd kan bijvoorbeeld worden genoteerd op €1.50 om op die manier een soort risico in te bouwen. Hoe lager de odds namelijk zijn, des te groter de kans is dat jij je weddenschap wint. Met het vastzetten van een bepaalde hoogte van een totale odd beperkt de bookmaker het eigen verlies-risico enigszins.

Free Bet en eigen saldo

Stel dat je een gratis bedrag ontvangt ter waarde van €10, maar je zoekt een fourfold-weddenschap uit waar je €25 op wil inzetten. In dat geval spendeer je dus €15 van je eigen saldo, terwijl de resterende €10 van de bookmaker afkomstig is.

Tijdslimiet

Een bookmaker verbindt meestal een tijdslimiet aan een bonus. Dat betekent dat wanneer je hem niet binnen een bepaalde periode activeert, je geen gebruik meer kunt maken van de Free Bet.

Combineren is niet mogelijk

Het is natuurlijk fijn om meerdere aanbiedingen met elkaar te combineren. In de praktijk werkt dit echter niet zo. Maak je gebruik van een Free Bet, dan is het niet mogelijk (uitzonderingen daargelaten) tegelijkertijd een andere bonus te activeren op dezelfde betslip.

Non-cashable

Een belangrijke voorwaarde die altijd van toepassing is, betreft de non-cashable-status van een Free Bet. Met andere woorden is het dus niet mogelijk dat wanneer een bookmaker besluit om je bijvoorbeeld een kado van €10 te geven, jij dit liever op je bankrekening wil hebben in plaats van het in te zetten. Om voor uitbetalingen in aanmerking te komen dien je het ontvangen geld dus in te zetten en je weddenschap te winnen.

Puntje bij paaltje is het altijd aan te raden om de voorwaarden die zijn opgesteld bij het innen van een Free Bet te raadplegen. Net als bij overige bonussen zijn de terms and conditions meestal eenvoudig te vinden, namelijk bij het activeren van de bonus. Wanneer dit niet het geval is kun je, mits beschikbaar, de klantenservice contacteren of de FAQ (Frequently Asked Questions) openslaan.

In het geval dat je je niet conformeert aan een of meerdere voorwaarden, kan een bookmaker besluiten je weddenschap ongeldig te laten verklaren en dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Voetbal Vandaag over gratis wedden op voetbal

Op Voetbal Vandaag worden de beste bookmakers van Nederland en België geëvalueerd in een uitgebreide review. Deze online betting sites weten dat maar al te goed en willen graag jou als bezoeker overtuigen bij hun een account aan te maken. Hierdoor worden regelmatig exclusieve bonussen aangeboden die ervoor zorgen dat jij jouw weddenschap kan plaatsen zonder dat dit ten koste gaat van je bankroll. Op Voetbal Vandaag kan je eerst het volledige programma zien van vandaag, vervolgens de odds vergelijken en dan je freebet bonus claimen bij een bookmaker.