BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Cash Out

Met Cash out voeg je een derde optie toe aan het winnen of verliezen van je weddenschap, namelijk het tussentijds uitbetalen van je bet. Zwart-wit bekeken zijn er twee mogelijke uitkomsten bij het plaatsen van een weddenschap; Of je wint je bet, of je verliest en bent je inzet kwijt.

Op Voetbal Vandaag vind je uitleg over Cash Out en lees op je onder andere hoe een uit te betalen bedragen door bookmakers berekend worden.

Wat is een Cash out bij voetbalwedden

Een Cash out staat voor een vroegtijdige uitbetaling van een voetbalweddenschap. Op het moment dat je een bet hebt staan bieden veel bookmakers je de optie om voortijdig uit te betalen alvorens de resultaten van je weddenschap bekend zijn. Deze optie biedt je een extra zekerheid qua veiligstellen van eventuele winsten, of het beperken van een mogelijke verliezen.

Cash out is een optie die bij voetbalwedden kan worden toegepast op verschillende soorten weddenschappen. Uitleg over de verschillende soorten bets die je kunt plaatsen staan allemaal op Voetbal Vandaag.

Hoe pas je met wedden op voetbal een Cash out toe

Cash out lijkt op het eerste oog dus vooral in het voordeel van de speler uit te pakken. Wanneer het met je weddenschap de verkeerde kant op lijkt te gaan, zorg je met een vroegtijdige uitbetaling dat je in ieder geval nog iets terugziet van je inzet. Daar staat tegenover dat als het er juist allemaal rooskleurig uitziet, maar er nog veel speeltijd over is, je kunt kiezen om een hoger bedrag uit te cashen dan je inzet. Hiermee voorkom je het risico dat je weddenschap alsnog in het water valt.

Op het moment dat je een Cash out gaat doen bij voetbalwedden, wil je natuurlijk weten of het bedrag dat een bookmaker je aanbiedt in verhouding staat met de potentiële winst. Je kunt hier op een eenvoudige manier achter komen, door er een wiskundige formule op los te laten:

X*(Y-1) – X*(Z-1)/Z.

Hierbij staat de:

  • X voor de oorspronkelijke inzet,

  • Y voor de oorspronkelijke quotering en

  • Z voor de quotering op het moment van de Cash out.

     


Er is een bekend voorbeeld bij wedden op kampioenschap van Leichester City FC dat in 2016 totaal onverwacht kampioen werd. Hier werd enkele weken voor het einde van de competitie door de bookmakers met man en macht geprobeerd spelers tot een cash out te verleiden. De odds aan het begin van het seizoen waren immers gigantisch. Natuurlijk werkt dit twee kanten op en had het team ook het kampioenschap kunnen verspelen. In dat geval was een Cash out de betere keuze geweest. Helaas bestaan er geen zekerheden in het voetbalwedden.

Een bookmaker is een commercieel bedrijf en heeft dus geen enkele baat bij het zomaar weggeven van geld. Het komt vaak voor dat er door de bookmaker wordt afgeweken van de uitkomst van de formule, doordat de bookmaker een eigen marge in bouwt.

Dat gezegd hebbende is Cash out niet te allen tijde beschikbaar. Het is verstandig om voordat je op de knop ‘bet plaatsen’ drukt, goed nakijkt of die mogelijkheid wordt aangeboden.

Een weddenschap met Cash Out mogelijkheid en Voetbal Vandaag statistieken

Stel dat Ajax thuis tegen PSV speelt. Je zet €10 in op een overwinning van Ajax, waarvoor de bookmaker een odd noteert van €1.60. Als dit gebeurt krijgt je in totaal €10 x €1.60 = €16.

Met nog 8 minuten zie je op Voetbal Vandaag de 0-0 tussenstand. Je ziet aan de statistieken dat PSV de bovenliggende partij is en dat Ajax zich voornamelijk beperkt tot verdedigen. Je verwacht niet dat Ajax gaat winnen en gaat daarom voor een Cash out.

De bookmaker speelt in op het wedstrijdverloop en acht de kans op een overwinning voor Ajax eveneens gering. De live-odd voor een overwinning van Ajax uitslag staat op €1.10 wat dus €0,50 lager is dan de odd van €1,60 die voorafgaand aan de wedstrijd genoteerd stond.

Wanneer de bookmaker geen marge in bouwt zou het eerlijk zijn om je een bedrag aan te bieden van:

10 x 0.60 – 10 x 0.10 / 1.10 = €4.54

Hoe pas je een voortijdige uitbetaling toe in een strategie?

Een Cash out is vooral een mentaal spelletje. Zit je de wedstrijd uit met de hoop op een voor jou goed resultaat, of durf je het risico niet aan en neem je genoegen met een lager bedrag dan je potentiële winst?

Net als bij weddenschappen kun je ook voor Cash out een strategie hanteren. Hierbij zijn drie pijlers van belang: drukbestendig, discipline en het vinden van de juiste bookmaker.

Hoewel de statistieken van eerder uitcashen op de lange termijn duidelijk in het voordeel van de bookmaker spreken, is het niet bepaald ‘slecht’ te noemen om voortijdig uit te laten betalen. Zeker niet wanneer je tevreden bent met het bedrag dat je casht. Winst is winst en zo simpel is het.

tips over online sports betting op voetbal