BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Bankroll

Bankroll en dan vaak bankroll management gaat over het budget dat is gereserveerd voor het plaatsen van weddenschappen.

Op deze pagina vind je uitleg over deze veelgehoorde term in het wed-circuit. Wat is een bankroll bij voetbalwedden, wat kun je er precies mee en hoe beheer je jouw Bankroll op een efficiënte wijze?

Eerst antwoord op de vraag: wat is een Bankroll?

Een Bankroll is het geld dat je beschikbaar stelt om in te kunnen zetten op voetbalweddenschappen. Hierbij gaat het niet per definitie om de account balans bij een bookmaker. Theoretisch gezien kan het ook gaan over bijvoorbeeld het saldo van je spaarrekening of een volle spaarpot, zolang je het gereserveerd is voor voetbalwedden.

Waarom wedden met een Bankroll door professionals wordt aangeraden

Het staat als een paal boven water dat winst maken het meest belangrijke doel is bij wedden op voetbal. Daarnaast gaat de mens van nature voor het hoogst haalbare. Wanneer je gaat wedden met een bepaalde Bankroll, doe je er verstandig aan Bankrollmanagement te hanteren. Natuurlijk kun je er voor kiezen om je hele budget in een keer in te zetten, echter is dit niet de meest verstandige optie.

Het is een aanrader om je kansen te spreiden, waarmee het in stukken verdelen van je Bankroll bedoeld wordt. Idealiter zoek je naar een balans tussen het beperken van risico’s en de groei van je Bankroll. Een gedegen verdeling voorkomt dat je snel grote bedragen verliest of in het uiterste geval zelfs bankroet kunt raken.

Wanneer je een weddenschap gaat plaatsen, dan doe je dat met een gedeelte van je Bankroll. Aangeraden wordt om met vaste percentages te werken. Dit bedrag dat je gebruikt om in te zetten heet een unit. Dit kan bijvoorbeeld met units die variëren tussen 0,2% en 2% van je Bankroll. Bij het inzetten zet je een of meerdere units in. Afhankelijk van je ‘prestaties’ en het saldo van je Bankroll veranderen de bedragen die ingezet kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld een Bankroll van €500 en je besluit een inzet van 2% te doen per weddenschap, dan komt daar een ander bedrag uit dan wanneer je hetzelfde percentage hanteert bij een bedrag van €1.500.

Het is van belang dat je vervolgens op zoek gaat naar een weddenschap die ‘value’, oftewel waarde biedt. Hierbij gaat het om een odd die door een bookmaker te hoog is aangemerkt, ten opzichte van de kans dat het resultaat werkelijkheid wordt. Wanneer je er niet in slaagt een dergelijke weddenschap te vinden, is het beter om de bet te laten voor wat het is. Ditzelfde principe geldt voor weddenschappen die het qua odd niet waard zijn om in te investeren.

Een voorbeeld van voetbal vandaag hoe jij kunt wedden met een bankroll

Stel dat je een Bankroll hebt ter waarde van €200 en je kiest voor een inzet van 2% per weddenschap, wat neerkomt op €4. Bij een bookmaker selecteer je drie te spelen singles.

De odds voor deze drie wedstrijden zijn als volgt:

1,75 (x €2 = €3.50)

1.90 (x €2 = €3.80)

2,05 (x €2 = €4.10)

Op elke wedstrijd zet je dus €2 in. Je wint de twee weddenschappen met de odds van 1.90 en 2.05. Het bedrag dat je wint bestaat uit een optelsom van €3.80 en €4.10, wat resulteert in een bedrag van €7.90. Als je dat vermindert met de inzet van €6, blijft er een bedrag over van €1.90 en dat is je feitelijke winst.

Zoals je in bovenstaand voorbeeld kunt zien win je niet elke weddenschap. Ga daar dus ook niet blind vanuit en houd rekening met kunnen verliezen.

Voetbal Vandaag werkt samen met verschillende professionals uit de online sportsbetting wereld waaronder een odds maken en beroeps tipper. Hierdoor vind jij als bezoeker van deze website uitleg en advies over wedden. Wedden met een bankroll zorgt ervoor dat je langer plezier hebt wanneer je niet wint maar vooral op de lange termijn een leuke winst kunt maken. Kijk op Voetbal Vandaag voor meer uitleg over voetbalwedden, gratis voorspellingen en uitgebreide statistieken vanuit een betting oogpunt.

Fortuna Sittard | Clubpagina met de stand, uitslagen en programma

Hoe pas je dit alles toe bij wedden op voetbal

Bij het werken middels Bankroll-management kun je je vasthouden aan het taartmodel. Hierbij verdeel je je Bankroll in een gelijk aantal delen. Wanneer je een weddenschap plaatst gebruik je daar één of meerdere stukken voor. Je kunt bijvoorbeeld wedden op goals of een andere bet kiezen, maar je inzet is altijd op voorhand bepaald door het toepassen van de bankroll strategie.

Voorbeeld: Jij stort €500,- /100 = €5,- per weddenschap plaats je 1 tot maximaal 5 maal €5,-  

Een alternatieve methode van Bankroll management is de return of investment (ROI). Dit werkt aan de hand van een formule waaraan je kunt aflezen of je winstgevend bezig bent of juist verlieslatend. Afhankelijk van die procentuele uitkomst kun je conclusies trekken zoals doorgaan op dezelfde voet, of een aanpassing van je tactiek.

De bijbehorende formule is simpel: je vermenigvuldigt je totale uitbetaling met 100 en deelt dat vervolgens door het bedrag dat je in totaal hebt ingezet. Als het percentage boven de 100% uitkomt, ben je lekker bezig. Op dat moment groeit de unit mee met je bankroll.

Voorbeeld: Jij stort €500,- en na 2 maanden spelen staat er €660,- in je account. €660 / 100 = €6,60 per inzet